• Кабачки використовують у дієтичному харчуванні, оскільки в них міститься мало клітковини, й відповідно, вони не подразнюють стінки шлунка. Приготовані з кабачками страви поліпшують роботу травного тракту, сприяють повнішому засвоєнню білка. Тим, хто страждає від захворювань жовчного міхура, підшлункової залози, шлунка, рекомендується споживати більше свіжих кабачків і страв, приготованих із них.
• Речовини, які містяться в цьому овочі, не дають накопичуватися в організмі холестерину й перешкоджають ожирінню.
• До складу кабачків входить багато магнію та калію, які живлять серце. А завдяки залізу поліпшується склад крові, підвищується гемоглобін, унаслідок чого клітини організму отримують більше кисню. Завдяки цьому підвищується загальний тонус усього організму, його витривалість.
• Кабачки добре борються з набряками, виводять з організму зайву рідину, оскільки є хорошим сечогінним засобом. Саме тому унікальний овоч має бути в харчуванні хворих, які страждають від серцево-судинних та ниркових захворювань, діабету, гіпертонії.
• Кабачки надають допомогу під час розвантаження печінки, коли відбувається застій жовчі. Вони також є гарним засобом у разі холециститу.
• Плоди добре виводять сіль, шлаки, токсини, допомагають очистити суглоби від зайвих сольових відкладень.
• Унікальний овоч завдяки вітамінам та антиоксидантам, які входять до його складу, сприяє збереженню імунітету та молодості нашого організму.
• Кабачки здатні поліпшити зовнішній вигляд шкіри й навіть запобігти появі передчасної сивини у волоссі. Їх застосовують як косметичний засіб у домашній косметиці - маска з кабачків для омолодження обличчя.
Тому подбайте, щоб кабачки якомога частіше були у вашому раціоні.