Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №878 від 13.09.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#15 вересня – День фармацевта

Ростислав САБАДИШИН: «Професія фармацевта реклами не потребує»

Ростислав САБАДИШИН: «Професія фармацевта реклами не потребує»

Добрий роботодавець бачить випускника РДБМК людиною своєї команди – компетентною, надійною і відповідальною

В Україні фармацевтична галузь швидко розвивається, крокує вперед наука, перебудовується виробництво, якість дистриб’юції лікарських засобів виходить на вищий щабель, зростає число аптек і, звичайно, підвищуються вимоги до працівників. Сьогодні фармацевт сприймається як експерт у галузі лікування різних хвороб і використання ліків, довірче джерело інформації та практичних порад. Крім того, він повинен знати і сучасні технології продажу, і основні принципи маркетингу, і багато іншого.

«Створення медичної академії на базі Рівненського державного базового медичного коледжу – значна подія у моєму житті, логічний результат багаторічної роботи всього колективу та незмінного директора РДБМК, заслуженого лікаря України, доктора медичних наук, професора Ростислава Олексійовича Сабадишина – невтомного генератора всіх позитивних змін у житті провідного на Рівненщині медичного навчального закладу».

Оксана ШТРІМАЙТІС,

кандидат фармацевтичних наук

Головною ознакою фармацевта є високий фаховий рівень, щоб бути адаптованим до вимог сучасного ринку праці, вважає директор Рівненського державного базового медичного коледжу, який цього року набув статусу Медичної академії, заслужений лікар України, доктор медичних наук, професор Ростислав САБАДИШИН (на фото). Адже сучасна світова фармація – це передусім високі стандарти якості як лікарських засобів, так і фармацевтичної допомоги.

«Єдине за всю історію доповнення до клятви Гіппократа: «Клянуся вчитися все життя!»

Ростислав САБАДИШИН, директор РДБМК, професор:

– Професія фармацевта підходить людям з аналітичним складом розуму, адже тут є обов’язковими порядок, що виключає помилки, грамотний розрахунок дозувань, вміння правильно підібрати аналоги потрібного препарату. Може, тому в професію, яку вважають жіночою, приходять і чоловіки?! Аптечні працівники постійно вчаться і тримають у пам’яті великий обсяг інформації. До речі, перше та єдине за всю історію розвитку медицини доповнення до клятви Гіппократа саме так і звучить: «Клянуся вчитися все життя!». Це особ­ливо актуально сьогодні, коли медикаментів стає все більше та постійно зростає перелік товарів для здоров’я. Адже сучасна аптека реалізує не тільки лікарські засоби, тут і величезний вибір засобів для краси, профілактики та підтримки здорового способу життя.

Професія фармацевта не потребує реклами, її зміст зрозумілий навіть дитині: це та людина, яка допомагає людям. Уміння підтримати людину морально, не залишити без уваги її запити, піклуватися про кожного, хто звернувся за допомогою в аптеку, – ключові складові цієї професії. Не секрет, що досить часто фармацевти допомагають клієнтам аптек визначитися з тим, які ліки вибрати. Можливо, саме тому Міжнародна фармацевтична асоціація пропонує розглядати лікарський препарат не тільки як лікарський препарат, а як «лікарський препарат плюс інформація про нього».

Покупцям потрібні компетентні поради фахівця про особливості застосування препарату, умови його домашнього зберігання, поєднання з іншими лікарськими засобами, протипоказання. Саме таких фармацевтів цінують покупці. І, звичайно, дякують за збережене здоров’я та заощад­жені гроші, за турботу й увагу. В аптеку, де клієнти можуть отримати від фармацевта вичерпні відомості про ліки, вони не раз ще повернуться.

Рівненський державний базовий медичний коледж славиться своєю історією і традиціями, передовими педагогічними технологіями, кваліфікованими викладачами, які навчать студентів професії фармацевта, милосердя та духовності. Дисциплінованість у навчанні, бажання пізнання нового, любов до медицини допоможуть нашим вихованцям у подальшому стати грамотними фармацевтами і провізорами, які вміють самостійно мислити, ставити перед собою завдання та успішно їх вирішувати. Доб­рий роботодавець бачить випускника РДБМК не просто висококваліфікованим виконавцем, а людиною своєї команди – компетентною, надійною і відповідальною, не байдужою до інтересів хворого й аптеки.

«Сучасний фармацевт – це активна, творча, професійно і соціально зріла особистість»

– Сучасний фармацевт реклами не потребує, – переконаний професор Ростислав САБАДИШИН. – Це активна, творча, професійно і соціально зріла особистість, здатна до креативних ідей, наукових досліджень, якими почала займатись ще в студентські роки, та постійного професійного вдосконалення. «Науково-дослідна робота як невід’ємна частина педагогічної діяльності» – під таким девізом пройшло в РДБМК у травні цього року засідання циклової комісії фармацевтичних дисциплін № 2, до якого долучилися і небайдужі до науки студенти. Викладачі поділилися досвідом наукових досліджень як у фармацевтичній, так і в педагогічній сфері. Голова циклової комісії Оксана Штрімайтіс підготувала доповідь на тему: «Актуальність провадження науково-дос­лід­ної роботи в Рівненському медичному коледжі».

Хочу наголосити на тому, що наші студенти традиційно захищають науково-дослідницькі роботи, стають переможцями олімпіад і конкурсів різного рівня. Так, студентка відділення «Сестринська справа» РДБМК Олена Хлипа (я був її науковим консультантом, а науковим керівником – Мар’яна Каськів, викладач анатомії та фізіології людини, кандидат біологічних наук) перемогла в дистанційному турі Всеукраїнського конкурсу «Панацея молода», який проводиться Національним фармацевтичним університетом за підтримки Міністерства освіти і науки України з метою популяризації науки серед молоді, виявлення і підтримки учнів та студентів, що мають здібності до науково-дослідної діяльності. 27 квітня цього року, набравши в очному конкурсі 88 балів із 100, Олена Хлипа здобула в Харкові ІІ місце (єдина із Західної України!). А представниця РДБМК Вікторія Шустик на XVІІІ Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності серед випуск­ників медичних та фармацевтичних навчальних закладів за спеціальністю «Фармація» «PANACEA-2018» виборола ІІІ місце. За участь у цьому престижному заході кожен залучений заклад освіти отримав сертифікат. Вірю, що і конкурс PANACEA-2019 принесе чергову перемогу представникам нашого навчального закладу.

На базі медичного коледжу неодноразово проводилися Всеукраїнські конкурси фахової майстерності PANACEA та ЕСКУЛАП серед випускників-медиків, ІІІ-IV етапи Всеукраїнської олімпіади з хімії серед учнів загальноосвітніх шкіл за участю провідних спеціалістів університетів України. Жоден університет у Рівному не зміг провести олімпіаду з хімії на такому високому професійному рівні!

«Наші вихованці стали непересічними особистостями, відкрили свою справу»

Наталія ЗАХАРКО, голова циклової комісії фармацевтичних дисциплін № 1 РДБМК, аспірант Національного фармацевтичного університету (м. Харків), працює над науковою роботою в галузі фармації:

– Ось уже майже 20 років Рівненський державний базовий медичний коледж здійснює підготовку затребуваних фахівців фармацевтичної галузі, які практично 100% працевлаштовані. Навчальний заклад має потужну матеріально-технічну базу для підготовки професіоналів своєї справи. Коледж тричі приймав випускників вищих медично-фармацевтичних навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації, які демонстрували у його стінах свою високу теоретичну підготовку та практичні навички на Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності PANACEA. І призові місця в цьому престижному конкурсі стабільно займають наші випускники: Тетяна Федуна, Людмила Гардамала, Олена Семенова, Тетяна Соловей, Ольга Зайченко (2017), Вікторія Шустик (2018).

Проводячи загальноколеджні виховні, професійно-орієнтовані заходи (VIVAT бакалаврат!), з метою підвищення мотивації студентів коледжу ми ставимо їм у приклад найбільш успішних випускників спеціальності «Фармація»: Євгенія Бржечка, Вадима Громяка, Катерину Калько, Юлію Сулаймонову (Сливюк), Богдану Брокерт та інших. Попри невеликий дос­від роботи у фармацевтичній галузі, наші вихованці стали непересічними особистостями, відкрили свою справу, успішно займаються науковими дослід­женнями, створюють рекламні відеоролики лікарських засобів, які демонструються на телебаченні, є достойним прикладом для наслідування.

Не лише ми пишаємося нашими студентами. Керівництво ВНЗ III-IV рівнів акредитації, де випускники коледжу продовжують навчання, здобуваючи вищу освіту, шлють подяки керівництву РДБМК за якісну підготовку студентів.

Ще наш навчальний заклад забезпечує навчання іноземних студентів з Республіки Польща за програмою академічної мобільності в рамках співпраці з ТзОВ «Львівський медичний інститут». Для коледжу – це і нові перспективи, і свого роду обмін досвідом, оскільки студенти-іноземці вже мають освіту фармацевта-техніка та працюють в аптеках. Навчаючи їх, ми також навчаємося, збагачуємо свій світогляд і визначаємо вектори руху ВПЕРЕД!

Підтримуючи добру традицію відзначати в середині вересня День фармацевтичного працівника в Україні, викладачі фармацевтичних дисциплін Рівненського державного медичного коледжу вітають усіх працівників фармацевтичної галузі із професійним святом. Міцного здоров’я, життєвого оптимізму, натхнення та удачі Вам! Нехай щастям та любов’ю буде наповнений кожен прийдешній день Вашого життя, а праця на благо людей приносить Вам задоволення і радість! Хай здійснюються найсміливіші задуми, мрії та сподівання!

«Нехай наша наполеглива та кропітка робота конвертується у вагомі досягнення»

Оксана ШТРІМАЙТІС, голова циклової комісії фармацевтичних дисциплін № 2 РДБМК, кандидат фармацевтичних наук:

– Одним із пріоритетних напрямків діяльності викладачів фармацевтичного відділення є науково-дослідна робота. До неї активно залучаються і студенти, які мають бажання розширювати свої знання шляхом пошукових досліджень, аналізу інформаційних джерел та здійсненням своїх перших кроків у НДР. Так, студент-бакалавр Павло Мосницький під моїм науковим керівництвом виконав роботу на тему: «Клініко-економічний аналіз фармакотерапії поверхневих закритих травм у дітей 2-11 років». Метою дослідження був підбір методів якісної та безпечної фармакотерапії поверхневих закритих травм у дітей даної вікової групи та їх порівняльна економічна характеристика. Робота була представлена на студентській науково-теоретичній конференції «Пріоритетні напрямки наукових досліджень» у Рівненському медколеджі, а також у вигляді стендової доповіді – до Днів науки в коледжі та на Медичному пікніку до Дня міста Рівне в Центральному парку культури і відпочинку ім. Т. Г. Шевченка.

Викладачі фармацевтичного відділення разом зі студентами їздять на екскурсії на провідні фармацевтичні підприємства України – «Дарниця», «Фармак» та «Артеріум», проводять цікаві освітньо-виховні заходи. «Аптека щастя» радо відкривала двері як у коледжі, так і на Медичному пікніку до Дня міста в Центральному парку культури і відпочинку ім. Т. Г. Шевченка. Відвідувачі аптеки могли отримати хороший настрій та позитивні емоції від таких необхідних ліків, як «Половинкошукатин», «Антиборзин», «Губозакотин», «Похудин», «Підзадпендалін» тощо. Як ліки слугували солодощі, для яких були написані досить цікаві інструкції до застосування. Цей захід проходив під кураторством викладачів Оксани Филипюк та Тетяни Нестерук.

За час, що минув після завершення мого навчання в коледжі, в моїй рідній альма-матер відбулися разючі зміни: створено потужну матеріально-технічну базу, а головне – змінився менталітет викладачів. Якщо розвиток нашого вищого навчального закладу буде і далі йти так інтенсивно, то Рівненська медична академія в недалекому майбутньому стане одним із кращих медично-фармацевтичних ВНЗ країни, успішним викладачем та науковцем якого я бачу і себе.

Користуючись нагодою, хочу щиро привітати всіх фармацевтів Рівненщини з професійним святом – Днем фармацевтичного працівника України. Нехай наша наполеглива та кропітка робота конвертується у вагомі досягнення, а накопичений досвід стане основою для створення кращої системи охорони здоров’я.

«Ми всі стали великою родиною, про яку залишилися тільки хороші спогади»

Павло МОСНИЦЬКИЙ, студент третього курсу РДБМК (відділення «Фармація», бакалаврат):

– Із задоволенням займаюся науково-дослідною роботою, прагну вивчати будь-який предмет трошки глибше, ніж його нам подають на лекціях і практичних заняттях, наводжу контакти з потенційними роботодавцями. Вже четвертий місяць без відриву від навчання працюю фармацевтом в аптеці «Здорова родина». Готуюся до участі в конференції «Науково-технічний прогрес і оптимізація технологічних процесів створення лікарських препаратів», що має відбуватись 27-28 вересня 2018 року на базі Тернопільського державного медичного університету ім. І.Я. Горбачевського. Надіслав до друку написані у співавторстві з кандидатом фармацевтичних наук Оксаною Вікторівною Штрімайтіс тези доповіді на тему: «Оптимізація вибору варіанту фармакотерапії на основі економічних показників». Бажаю всім нашим студентам, не тільки фармацевтам, знайти свій шлях у житті та побудувати кар’єру, що відповідає власним амбіціям.

Юлія ОЛІЙНИК, студентка другого курсу РДБМК (відділення «Фармація», бакалаврат):

– За конкурсом я пройшла на всі три спеціальності: «Лікувальна справа», «Сестринська справа» та «Фармація». Але, вибравши останню, твердо переконана, що не схибила. Здобувши дип­лом фармацевта-бакалавра, маю намір – і в цьому мене підтримують батьки – продовжити навчання в магістратурі. Прагну до більшого вдосконалення практичних навиків, щоб швидше професійно адаптуватися до роботи. До речі, про це дбає і керівництво коледжу, включивши в навчальний план аж п’ять видів виробничої практики. Зараз проходжу стажування в аптеці, пробую і навчатись, і працювати.

Яна ЯКОВЧУК, фармацевт аптеки № 1 регіональної мережі аптек «ВІСА» (м. Рівне), випускниця РДБМК (2015):

– Рівненський медичний коледж, який закінчила три роки тому, дав мені хороші базові знан­ня, через що мені було легше освоїти велике різноманіття фармацевтичних препаратів в аптеці «ВІСА» (до речі, працювати тут я мріяла ще під час навчання). Слава Богу, в нас були дуже досвідчені викладачі профільних предметів – фармакології, технології та організації економіки фармації, які приділяли нам багато уваги, особливо на другому і третьому курсі. Невдовзі закінчу факультет фармакології Вінницького національного медичного університету імені М.І. Пирогова.

Вітаючи з Днем фармацевта педагогів і студентів навчального закладу, який дав мені путівку в життя, хочу висловити від імені всіх його випускників щиру вдячність керівництву Рівненського державного медичного коледжу за створення сучасної матеріально-технічної бази для нашого навчання. Вона мене приємно вразила ще з перших відвідин закладу абітурієнткою в День відкритих дверей. Хочеться знову повернутись в аудиторії коледжу, посидіти на лекції улюблених викладачів, зустрітися з одногрупниками. За три роки, проведені разом у стінах нашої альма-матер, ми всі стали великою родиною, про яку залишилися тільки хороші спогади.

З Днем фармацевта!

Вельмишановні трудівники фармацевтичної сфери Рівненщини!

Дорогі студенти і випускники, викладачі та ветерани праці Рівненського державного базового медичного коледжу!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята!

Шановні випускники-фармацевти!

У повсякденній круговерті не завжди випадає зупинитися та осмислити високе призначення – бути фармацевтом, пік­луватися про збереження найбільших цінностей – здоров’я та життя людини. Безперервного Вам розвитку, вдосконалення фахової майстерності та нових здобутків у Вашій благородній справі!

Дорогі наші студенти!

Ви станете класними фармацевтами, педагогічний колектив нашого навчального закладу допоможе Вам у професійному становленні. Виявляйте старанність у навчанні, цікавтеся новинами практичної охорони здоров’я. Студентство – це щаслива пора, час молодості та передчуття успіху. Нових Вам досягнень і натхнення, високих показників у навчанні та нестримної жаги до наук!

Шановні наші викладачі!

Перед колективом Рівненської медичної академії, створеної на базі нашого коледжу, стоїть завдання підготовки фармацевта нового типу, що поєднує в собі високі моральні якості та культуру предметних знань і практичного досвіду. Вас вирізняє неординарний підхід у вирішенні поставлених завдань та вірне служіння професії. Нехай праця приносить Вам задоволення, а поставлені завдання будуть повністю реалізовані!

Здоров’я, благополуччя

та гарного настрою Вам усім,

творчих перспектив

і впевненості в майбутньому!

З глибокою повагою,

Ростислав САБАДИШИН, директор РДБМК, заслужений лікар України,

доктор медичних наук, професор

13.09.2018Підготував Олександр ОЛЬХОВИК


Переглядів: 2367

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21181)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14557)
• Допомога під час карантину [967] (14481)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14318)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14131)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14005)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13966)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13662)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13659)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13606)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13216)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13187)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (466)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (65)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Часникові стрілки корисніші за часник (59)
• Особливості вживання видів води (59)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (57)
• А ваш шампунь безпечний? (55)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"