№901 від 21.02.2019p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Кілька секретів правильного використання солі: що, коли і як?1. Овочеві та рибні бульйони солять відразу після закипання. 2. Якщо м’ясо вариться заради наваристого супу чи бульйону, воду слід солити на самому початку варіння. Це дозволяє м’ясним волокнам розм’якшитися, і їх ароматні соки повністю перейдуть у бульйон. 3. Якщо м’ясо вариться заради м’яса (наприклад, яловичий язик чи шматок свинини), його варто класти в киплячу воду, а сіль додавати ближче до кінця варіння. Якщо посолити зарано, м’ясо стане жорстким. 4. Смажене м’ясо краще солити тільки після того, як на ньому утвориться рум’яна шкірочка, що не дасть витекти м’ясному соку. 5. Рибу солять за 20-30 хвилин до смаження, тоді в процесі смаження риба не буде розвалюватися. 6. Салати варто солити до того, як додали в них заправку. Інакше соус покриє овочі та зелень тонким шаром, не даючи солі проникнути всередину, і збалансованого поєднання смаків не вийде. 7. Воду для варіння макаронів потрібно солити перед тим, як опустити їх в окріп, інакше макарони злипнуться. Те ж саме стосується води, в якій варяться вареники, пельмені, кльоцки, галушки. 8. Картоплю варто солити відразу після закипання води. 9. А от додавати сіль у смажену картоплю найкраще перед закінченням приготування. Якщо посолити картоплю раніше, вона пустить сік і скибочки будуть м’якими і незарум’яненими. 10. Горох, квасолю і сочевицю потрібно солити ближче до кінця варіння, інакше вони залишаться твердими. 11. Лісові гриби слід варити у солоній воді, щоб сприяти виділенню з них шкідливих речовин. А от «культурні» печериці, навпаки, слід солити в самому кінці смаження, щоб сік залишився всередині і грибочки не пересушилися. 12. Соуси та підливи солять на стадії остаточного приготування, буквально перед тим, як зняти з вогню. 13. Якщо ви ненароком пересолили суп, перед закінченням варіння опустіть в нього марлевий мішечок з рисом на 5-7 хвилин, і рис «забере» надлишки солі. До речі, не забувайте враховувати, що сіль входить до складу багатьох продуктів, які навіть не мають вираженого солоного смаку. Це стосується не тільки очевидно солоних продуктів (квашеної капусти, огірків, оселедця), а й твердого сиру, ковбасних виробів, копченостей та консервів. Тому при їх використанні солі потрібно значно менше.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |