Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №901 від 21.02.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Листопад 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Грудень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Кілька секретів правильного використання солі: що, коли і як?

1. Овочеві та рибні бульйони солять відразу після закипання.

2. Якщо м’ясо вариться заради наваристого супу чи бульйону, воду слід солити на самому початку варіння. Це дозволяє м’ясним волокнам розм’якшитися, і їх ароматні соки повністю перейдуть у бульйон.

3. Якщо м’ясо вариться заради м’яса (наприклад, яловичий язик чи шматок свинини), його варто класти в киплячу воду, а сіль додавати ближче до кінця варіння. Якщо посолити зарано, м’ясо стане жорстким.

4. Смажене м’ясо краще солити тільки після того, як на ньому утвориться рум’яна шкірочка, що не дасть витекти м’ясному соку.

5. Рибу солять за 20-30 хвилин до смаження, тоді в процесі смаження риба не буде розвалюватися.

6. Салати варто солити до того, як додали в них заправку. Інакше соус покриє овочі та зелень тонким шаром, не даючи солі проникнути всередину, і збалансованого поєднання смаків не вийде.

7. Воду для варіння макаронів потрібно солити перед тим, як опустити їх в окріп, інакше макарони злипнуться. Те ж саме стосується води, в якій варяться вареники, пельмені, кльоцки, галушки.

8. Картоплю варто солити відразу після закипання води.

9. А от додавати сіль у смажену картоплю найкраще перед закінченням приготування. Якщо посолити картоплю раніше, вона пустить сік і скибочки будуть м’якими і незарум’яненими.

10. Горох, квасолю і сочевицю потрібно солити ближче до кінця варіння, інакше вони залишаться твердими.

11. Лісові гриби слід варити у солоній воді, щоб сприяти виділенню з них шкідливих речовин. А от «культурні» печериці, навпаки, слід солити в самому кінці смаження, щоб сік залишився всередині і грибочки не пересушилися.

12. Соуси та підливи солять на стадії остаточного приготування, буквально перед тим, як зняти з вогню.

13. Якщо ви ненароком пересолили суп, перед закінченням варіння опустіть в нього марлевий мішечок з рисом на 5-7 хвилин, і рис «забере» надлишки солі.

До речі, не забувайте враховувати, що сіль входить до складу багатьох продуктів, які навіть не мають вираженого солоного смаку. Це стосується не тільки очевидно солоних продуктів (квашеної капусти, огірків, оселедця), а й твердого сиру, ковбасних виробів, копченостей та консервів. Тому при їх використанні солі потрібно значно менше.

21.02.2019


Переглядів: 1677

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1199 від 24.12.2024p.
¤ 
Безпрограшна серія «Вереса» завершилася розгромною поразкою у Львові

Безпрограшна серія «Вереса» завершилася розгромною поразкою у Львові

Пропустивши два швидких м’ячі і ще в першому таймі залишившись у чисельній меншості, «Верес» поступився «Карпатам» у Львові і перервав свою десятиматчеву безпрограшну серію. Ця поразка стала найбільшою за часів відродженого народного клубу і третьою найбільшою для «Вереса» в елітному дивізіоні чемпіонату України....

¤ 
Cкільки потрібно мити волосся шампунем?

Cкільки потрібно мити волосся шампунем?

Двічі милити голову шампунем – необхідність чи маркетинговий хід? Як насправді правильно мити голову, розповідають експерти....

¤ 
Ботокс для профілактики зморшок: що про це думають медики?

Ботокс для профілактики зморшок: що про це думають медики?

Перед тим як у молодому віці почати ін’єкції ботоксу, варто врахувати всі плюси та мінуси і порадитися з лікарем. Бо є нюанси....

¤ 
Проблеми з пам’яттю:

Проблеми з пам’яттю:

втома, перевантаження чи щось серйозніше?

На забудькуватість скаржаться багато: від молодих до людей похилого віку. Спочатку це проявляється начебто в дрібницях, але часто з віком проблема посилюється, і у якусь мить ми розуміємо, що нам важко на себе покластися, так багато витікає, не утримується, розчиняється ніби в повітрі. І тут ми починаємо замислюватися: це просто накопичилася втома і потрібно з’їздити у відпустку, попити вітамінки, чи справа в чомусь суттєвішому? А раптом провали у пам’яті – ознака захворювання? Давайте проаналізуємо, чому пам’ять може нас підводити і що з цим робити....

¤ 
На потягу вдарило струмом: двоє неповнолітніх отримали термічні опіки

На потягу вдарило струмом: двоє неповнолітніх отримали термічні опіки

Інцидент стався 7 грудня близько 20:40 на залізничній станції Верба, що на Дубенщині....

¤ 
У Рівному запрацювала нова модель громадського транспорту

У Рівному запрацювала нова модель громадського транспорту

Можна сміливо говорити про те, що з 1 грудня у Рівному почала працювати нова модель громадського транспорту. Так, на вулиці міста виїхали нові автобуси, які курсують за маршрутом 47А. А загалом для зменшення заторів у місті значно зменшилася кількість маршруток малої місткості....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22514)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18450)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15482)
• Допомога під час карантину [967] (15456)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15196)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15064)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15001)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14950)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14925)
• Живи до ста! [965] (14866)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14827)
• Бюджет і ми… [965] (14803)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14679)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14652)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14528)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14469)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14124)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14088)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному запрацювала нова модель громадського транспорту (649)
• Різниця між пральним порошком і капсулами (85)
• На потягу вдарило струмом: двоє неповнолітніх отримали термічні опіки (80)
• Енергетична безпека: на Рівненщині розвиваються альтернативні джерела енергії (74)
• Як позбутися неприємного запаху цибулі на руках після готування? (73)
• Чи можна нагрівати мед? (70)
• Проблеми з пам’яттю: (70)
• Безпрограшна серія «Вереса» завершилася розгромною поразкою у Львові (70)
• Рецепт домашніх патчів (68)
• Сушарки проти паперових рушників: що безпечніше для здоров’я? (67)
• Cкільки потрібно мити волосся шампунем? (67)
• Анастасія Либак провела розминку з учнями Жобринського ліцею (66)
• Ботокс для профілактики зморшок: що про це думають медики? (66)
• Фундучна картопля (65)
• Чи нешкідливо вмиватися мінеральною водою? (63)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"