Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №904 від 14.03.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Листопад 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Грудень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Наливка, настоянка, лікер – у чому різниця?

Наливка, настоянка, лікер – у чому різниця?

Натуральні алкогольні напої, виготовлені в домашніх умовах із вирощених рослин у власному садку, — смачні, ароматні, корисні і дешеві. У них містяться енергія сонця і життєва сила рослин. І такі напої, на відміну від магазинних, готуються винятково на натуральних інгредієнтах.

Наливка

Наливка – солодкий, духмяний плодово-ягідний напій, для бродіння якого використовується тільки цукор. Іноді наливку доповнюють спиртом (справа виключно алкогольного смаку). Міцність – 18-20%, вміст цукру – 28-40%.

Процес приготування натуральних наливок досить простий та доступний: у скляну банку або бутель насипають стиглі плоди улюблених ягід, засипають їх цукром, прикривають посудину марлею чи полотном і ставлять у сонячне місце на 3 – 5 днів, періодично збовтуючи. Як тільки розпочнеться процес бродіння, на посудину встановлюють водяний затвор (гумова трубку діаметром 8-10 мм і довжиною 30-40 см, один кінець якої герметично вставляється в пробку, що закриває шийку посудини, а інший занурюється в склянку з водою) або вдягають стерильну гумову рукавичку з проколеними дірочками та переміщають у темне місце. Скоростиглі наливки з полуниці, суниці, малини, ожини дозрівають протягом місяця, а середньостиглі – з вишні, сливи, смородини, брусниці, калини дозрівають протягом 1,5 – 2,5 місяців. Наливки з яблук, груш, абрикосів, дині, айви, агрусу та горобини вважаються пізньостиглими, бо дозрівають протягом 3 – 6 місяців.

Цей не дуже міцний спиртний напій особливо смакує жінкам, оскільки він солодкий, дуже ароматний і найкраще підходить для посиденьок з коліжанками. Найароматніші наливки виходять з вишень, фантастична наливка – з шипшини, а найдивовижніша – з терну. Наливка – це такий напій, з яким можна сміливо імпровізувати та поєднувати різні складники.

Настоянка

Настоянка – алкогольний напій, який готується шляхом настоювання спирту на різних плодах, кісточках, прянощах, запашних і цілющих травах, з додаванням цукру або без нього.

Свіжі або висушені плоди і рослини витримують у спирті до тих пір, поки ефірні масла і біологічно активні речовини не перейдуть у алкоголь. Тривалість настоювання буває від 2 до 6 тижнів, при необхідності час настоювання можна скоротити до 7-10 днів за рахунок підвищення температури до 50-60 °C. Настоянки містять до 30% цукру при міцності до 45% об. спирту. Вони менш солодкі, але міцніші, ніж наливки, мають приємний смак і можуть бути як алкогольним напоєм, так і лікарським засобом. Зберігати настоянки слід в щільно закритих пляшках темного кольору.

Лікер

Лікери – тема смачна, хоча й досить специфічна. Протягом багатьох століть лікери були основним засобом цілителів, монахів і алхіміків: одні шукали ідеальну формулу, щоб побороти ряд недугів, а інші шукали еліксир життя, мріючи збагатитись, омолодитись чи до безпам’ятства закохати в себе якусь норовливу красуню. Відмінною особливістю лікеру є ще й те, що до його рецептури можуть входити уже готові продукти, як-то: ягідне варення або сироп, кава, шоколад, згущене молоко тощо.

Сучасні виробники лікерів збільшили вміст спирту, щоб зробити даний напій більш міцнішим, однак багато хто надає перевагу домашнім лікерам, встановлюючи пропорції інгредієнтів на свій смак. Традиційно лікери поділяються на міцні, десертні та креми. Вживаються як нерозбавленими, так і в складі безлічі змішаних напоїв і коктейлів, добре змішуються з різними соками. Використовуються також для приготування різноманітних страв.

14.03.2019


Переглядів: 2409

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1199 від 24.12.2024p.
¤ 
Безпрограшна серія «Вереса» завершилася розгромною поразкою у Львові

Безпрограшна серія «Вереса» завершилася розгромною поразкою у Львові

Пропустивши два швидких м’ячі і ще в першому таймі залишившись у чисельній меншості, «Верес» поступився «Карпатам» у Львові і перервав свою десятиматчеву безпрограшну серію. Ця поразка стала найбільшою за часів відродженого народного клубу і третьою найбільшою для «Вереса» в елітному дивізіоні чемпіонату України....

¤ 
Cкільки потрібно мити волосся шампунем?

Cкільки потрібно мити волосся шампунем?

Двічі милити голову шампунем – необхідність чи маркетинговий хід? Як насправді правильно мити голову, розповідають експерти....

¤ 
Ботокс для профілактики зморшок: що про це думають медики?

Ботокс для профілактики зморшок: що про це думають медики?

Перед тим як у молодому віці почати ін’єкції ботоксу, варто врахувати всі плюси та мінуси і порадитися з лікарем. Бо є нюанси....

¤ 
Проблеми з пам’яттю:

Проблеми з пам’яттю:

втома, перевантаження чи щось серйозніше?

На забудькуватість скаржаться багато: від молодих до людей похилого віку. Спочатку це проявляється начебто в дрібницях, але часто з віком проблема посилюється, і у якусь мить ми розуміємо, що нам важко на себе покластися, так багато витікає, не утримується, розчиняється ніби в повітрі. І тут ми починаємо замислюватися: це просто накопичилася втома і потрібно з’їздити у відпустку, попити вітамінки, чи справа в чомусь суттєвішому? А раптом провали у пам’яті – ознака захворювання? Давайте проаналізуємо, чому пам’ять може нас підводити і що з цим робити....

¤ 
На потягу вдарило струмом: двоє неповнолітніх отримали термічні опіки

На потягу вдарило струмом: двоє неповнолітніх отримали термічні опіки

Інцидент стався 7 грудня близько 20:40 на залізничній станції Верба, що на Дубенщині....

¤ 
У Рівному запрацювала нова модель громадського транспорту

У Рівному запрацювала нова модель громадського транспорту

Можна сміливо говорити про те, що з 1 грудня у Рівному почала працювати нова модель громадського транспорту. Так, на вулиці міста виїхали нові автобуси, які курсують за маршрутом 47А. А загалом для зменшення заторів у місті значно зменшилася кількість маршруток малої місткості....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22510)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18449)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15481)
• Допомога під час карантину [967] (15454)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15193)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15063)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15000)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14946)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14923)
• Живи до ста! [965] (14865)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14826)
• Бюджет і ми… [965] (14802)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14678)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14648)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14527)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14466)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14121)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14085)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному запрацювала нова модель громадського транспорту (610)
• Різниця між пральним порошком і капсулами (80)
• Енергетична безпека: на Рівненщині розвиваються альтернативні джерела енергії (74)
• На потягу вдарило струмом: двоє неповнолітніх отримали термічні опіки (72)
• Як позбутися неприємного запаху цибулі на руках після готування? (69)
• Проблеми з пам’яттю: (69)
• Безпрограшна серія «Вереса» завершилася розгромною поразкою у Львові (69)
• Чи можна нагрівати мед? (68)
• Анастасія Либак провела розминку з учнями Жобринського ліцею (66)
• Ботокс для профілактики зморшок: що про це думають медики? (66)
• Cкільки потрібно мити волосся шампунем? (66)
• Рецепт домашніх патчів (65)
• Фундучна картопля (64)
• Сушарки проти паперових рушників: що безпечніше для здоров’я? (64)
• Чи нешкідливо вмиватися мінеральною водою? (63)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"