№906 від 28.03.2019p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Кілька порад щодо вибору макаронівСловом «макарони» ми зазвичай називаємо досить широкий асортимент виробів з борошна. Щоправда, на їхній історичній батьківщині, в Італії, правильна назва звучить як «pasta», що в перекладі означає «тісто». Словом же «maccheroni» там називають пасту у вигляді трубочок, але у нас воно прижилося саме як загальна назва макаронних виробів. Давайте спробуємо розібратися які ж бувають макарони, та що треба знати, вибираючи їх у магазині. Склад макаронів «Правильні» макарони повинні бути із твердих сортів пшениці. На жаль, у нас таку пшеницю вирощують мало, тому найчастіше такі макарони - іноземного походження. До тіста для макаронів можуть як додавати яйця, так і обходитися без них. Перший варіант італійською звучить як «pasta di semola di grano duro», а другий - «pasta all’ uovo». У нас у макарони додають сухий яєчний жовток або меланж (суміш білка і жовтка). Якщо доданий меланж, то такі вироби будуть коштувати дешевше. Італійські макарони також можуть робити зі спеціальної зернової крупки - тоді їхня структура буде більш неоднорідною, неначе плямистою. «Тверді» Про макарони із твердих сортів пшениці треба знати наступне: - у них буде гладка поверхня; - колір - золотавий або бурштиновий; - на них можуть бути темні крапки (частки зернової оболонки); - краї у них будуть гладкими, що нагадують скло; - у пачці не повинно бути великої кількості шматочків, що розкришилися, тому що ці макарони більш тверді; - також на упаковці повинна стояти позначка «із твердих сортів пшениці» або про те, що продукт зроблений з борошна вищого сорту; - на пачці з італійськими макаронами повинно бути написано «semolina di grano duro»; - вони варяться небагато довше; - не розварюються; - можуть зберігатися до 1 року; - ціна буде досить високою, у середньому від 20 грн за 1 кг. «М’які» - у них шорсткуваті поверхня та краї; - блідий колір за рахунок меншої кількості в борошні каротиноїдів, які і надають жовтувате забарвлення; - в упаковці багато шматочків, що розкришилися; - на пачці позначено: «з м’яких сортів пшениці». - швидше варяться; - зберігаються недовго, 1-2 місяці; - дуже низька ціна. Деяки прикмети «неправильних» макаронів - занадто яскравий колір макаронів може говорити про додавання штуЧчних барвників, тому уважно читайте склад. Також слід відзначити, що не варто боятися такого барвника, як каротин, - він натуральний і нешкідливий; - якщо ж макарони пофарбовані в зовсім незвичні кольори - також подивіться на склад, можливо, це все-таки натуральна добавка. Так, наприклад, зеленуватими макарони стають за рахунок додавання шпинату; - якщо в макаронах видні білі крапки, це говорить про погано розмішане тісто, а значить - про порушення технології приготування; - макарони, що сильно кришаться, мають бруднуватий сірий або жовтий кольори, купувати не рекомендується - вони висушені без дотримання всіх технологій, а виходить, і при варінні відразу будуть перетворюватися в кашу; - ну, а якщо ви зварили макарони вдома та виявили, що вони гірчать на смак, це скаже про те, що борошно, з якого вони зроблені, зберігалося неправильно або занадто довго, і жири, що перебувають у ньому, встигли прогіркнути.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |