Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №920 від 04.07.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Травень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Табу застільного етикету різних країн

Табу застільного етикету різних країн

Те, що вважається шляхетністю в одних країнах, може бути ознакою невихованості в інших. І правила етикету також не виключення. Як правило, ми знаємо основи поведінки за столом, які прищепили нам батьки ще в дитинстві. Та щойно ми залишаємо межі своєї країни, ці знання часто втрачають актуальність.

Знаючи прості правила етикету в країнах з іншою культурою і традиціями, ви зможете вберегти себе від незручних ситуацій у кафе, ресторанах чи у гостях. Пропонуємо познайомитися з 19-ма незвичайними кулінарними звичками і традиціями різних країн світу, типовими для місцевого населення, але незвичними, а подекуди й досить дивними для іноземців.

Португалія: просити сіль та перець

У ресторанах Португалії не прийнято просити додатково будь-які приправи, якщо їх немає на столі. Цим самим ви ставите у незручність кухаря, натякаючи, що він не досить компетентний у питаннях спецій.

Італія: відмовлятися від першого запрошення

Якщо ви замовили знамениту італійську піцу на її батьківщині або іншу національну страву з сиром, то у жодному разі не просіть, щоб вам додали сиру. Таке прохання буде сприйняте кухарем як образа, що зіпсує йому настрій, а вам – смачну вечерю.

Інше італійське правило: не варто замовляти каву зі збитими вершками після полудня. Деякі італійці кажуть, що кава зі збитими вершками протягом дня негативно впливає на шлунок.

В Італії діє ще одне дивне правило: відмовлятися від першого запрошення до столу. Якщо вас запросили на обід або вечерю, то перший раз прийнято ввічливо відмовитися. Якщо ж після цього найближчим часом вас знову запросили до столу, то цю пропозицію вже варто прийняти, щоб не образити привітних господарів.

Близький Схід: струшувати чашку

Якщо не хочете ще кави, покажіть це, нахиливши порожню чашку в сторони два – три рази. Це дуже важливо, адже якщо цього не зробити, вам будуть нескінченно доливати каву, відмовлятися від якої неввічливо. Так роблять не всі бедуїни, але переважна більшість вірні традиціям.

Корея: хто за столом головний

У Кореї прийнято тримати склянку двома руками, якщо наливають старші. Також в цій країні не прийнято починати їсти, поки не почнуть трапезу найстарші учасники частування.

Великобританія: нахиляти тарілку з супом

Якщо у нас, щоб доїсти швидше суп, тарілку нахиляють до себе, то у Британії прийнято нахиляти її від себе і також від себе здійснювати рухи ложкою. Скоріш усього, вам буде дуже незручно це робити спочатку, але, щоб не виділятися за обідом, постарайтеся звикнути до тутешніх звичаїв. Таке правило етикету діє і в США.

Франція: хліб перед їжею

Найкраще їсти хліб як доповнення до їжі, особливо якщо в кінці подали страву з сиром. Крім того, те, що вважається неправильним в інших місцях, вважається цілком прийнятним і навіть прийнятим у Франції, а саме класти хліб на стіл, а не на тарілку. А фаст-фуд вважається тут ознакою поганого смаку.

Чилі: їсти руками

Якщо вас занесе у Південну Америку, запам’ятайте одне важливе правило: чилійці ніколи і нічого не їдять руками. Взагалі нічого. Шматочки піци, картоплю-фрі , бутерброди – все їдять ножами і виделками.

Грузія: вино і тост

У Грузії не прийнято повільно смакувати вино з бокала. Оскільки в цій країні вино – дуже важливий і символічний напій, який вживають здебільшого під час вечері. Тут його п’ють тільки після промовлених тостів. Тому варто діждатися тостів, а тоді випивати всю склянку відразу.

Індія та Африка: їсти лівою рукою

На Середньому Сході, в Індії та деяких частинах Африки у лівої руки історично склалася не найкраща репутація, пов’язана з відвідуванням туалету. Тому, навіть якщо ви лівша, їсти доведеться правою.

Таїланд: виделка для ложки

Досить незвично для нас, але в цій популярній серед туристів країні вилку використовують тільки як додаток для ложки, яка майже завжди є основним столовим прибором. Їжу спочатку беруть виделкою , кладуть на ложку, і за допомогою ложки відправляють до рота. Деякі традиційні страви Таїланду їдять руками, тому не намагайтеся їсти їх столовими приборами – їжа просто буде липнути до них.

Японія: палички в рисі

Якщо ви вирішили зробити паузу в поїданні рису, то покладіть палички поруч із тарілкою. У жодному разі не встромляйте палички прямо в рис вертикально – так роблять, коли ставлять тарілку їжі перед небіжчиком на похоронах! Якщо ви забули або не знайомі з правилами їжі паличками, краще попросіть виделку, в цьому немає нічого ганебного і це вже точно краще, ніж показувати свою неповагу до оточуючих.

Мексика: ніж, виделка і тако

У Мексиці ніколи не їжте тако виделкою і ножем. Тако – мексиканська страва, яка стала улюбленою їжею багатьох людей у всьому світі. Під час їжі руками ви можете злегка забруднитися, але в цьому і полягає вся принадність поїдання тако. Просто погодьтеся з цим правилом і прийміть його, як даність. Мексиканці впевнені, що вживання тако з виделкою і ножем виглядає дурним і чванливим, тому краще з’їжте його руками.

Англія: їсти банан з ножем

В Англії ще збереглася традиція їсти банани за допомогою виделки і ножа. З чим це пов’язано? Ця кулінарна традиція з’явилася ще в кінці XIX століття, коли банан вважався екзотичним фруктом і не був таким поширеним.

З’їдати все до крихти

У деяких країнах (Філіппіни, Камбоджа, Корея, Єгипет, Китай) з’їсти все, що лежало на тарілці означає, що ви не наїлися. Бо, наприклад, китайці побачать вашу пусту тарілку як натяк на те, що їжі було недостатньо. Тому останній шматочок краще залишити, якою б смачною не була страва. А в Японії, навпаки, означає, що їжа вам сподобалася і ви наїлися досхочу.

Залишати чайові

У багатьох країнах світу до чайових відносяться по-різному. У США, наприклад, образливими вважаються маленькі чайові, а в Японії, навпаки, краще їх не давати: заплатив за обід – ось і уся дяка. У багатьох країнах Європи щось на кшталт чайових (плата за обслуговування) беруть завжди і часто навіть не попереджаючи відвідувача.

04.07.2019


Переглядів: 1995

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1216 від 07.05.2025p.
¤ 
Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Мер Києва Віталій Кличко провів зустріч з представниками дипломатичних місій 38 країн світу

Йшлося про подальшу допомогу Україні та участь іноземних інвесторів у реалізації великих проєктів. Про це Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі...

¤ 
Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Столична громада передала чергову велику партію дронів 27 бригаді НГУ. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко

«Від громади столиці бійцям на фронт вирушила чергова партія вкрай необхідної допомоги. 27-й окремій Печерській бригаді Нацгвардії України передав 1100 мультироторних систем. Це FPV-дрони різних типів — і нічні, і 8 та 10 дюймів», - повідомив Віталій Кличко...

¤ 
Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво вже давно стало не просто десертом – це справжня культура.

У 2025 році виробники вражають не лише креативом, а й увагою до локальних смаків, екотрендів та мультисенсорного досвіду....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23107)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (19037)
• Допомога під час карантину [967] (16160)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15967)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15665)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15577)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15509)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15456)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15442)
• Живи до ста! [965] (15377)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15312)
• Бюджет і ми… [965] (15266)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15167)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15158)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14992)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14932)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14767)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14635)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів (807)
• Кличко бере участь у Конгресі Європейської народної партії: «Голос України має звучати нині на всіх міжнародних платформах» (743)
• Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки (635)
• Кличко відвідав 7 бригад на Донбасі та Харківщині та передав допомогу від громади Києва (561)
• Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ (318)
• Віталій Кличко передав від громади Києва 72 бригаді 900 дронів, модифікованих під потреби підрозділу (254)
• Чи буде вода в кранах у рівнян? (192)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"