№968 від 11.06.2020p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
7 помилок, які ми всі робимо на кухніЦі звичні помилки не є поганими звичками і не виникають в результаті поспіху. Іноді навіть найкраще сплановані дії та звична діяльність можуть виявитись помилками, які ми робимо щодня. Серед них можемо назвати такі: Не зберігаємо трави свіжими на кухні Кожен любить добре приправлену страву, часто з використанням таких спецій, як кінза, базилік, м’ята, або петрушка. Дуже часто купуємо їх свіжими та зберігаємо в пластикових контейнерах або пакетах. Такий спосіб підходить, аби принести зелень додому і не пошкодити, але як тільки ви зайшли до помешкання, необхідно дістати трави з упаковки та зберігати у прохолодному місці. Якщо є можливість слід поставити їх у чашку з водою. Це не дасть травам швидко зів’янути. Не менш важливо зберігати ніжні рослини подалі від екстремальних температур. Якщо вони будуть знаходитись біля плити, або ж на полиці холодильника, термін їх придатності скоротиться. Це одна із тих помилок, які ми робимо на кухні, через яку втрачається тонкий аромат духмяних трав, а ми змушені витрачати все більше грошей на зелень, що зберігатиме свіжість лише день чи два. Найкраща альтернатива зберігання зелені свіжою – купити невеличкий горщик та посадити декілька різновидів трав. Усе що потрібно – це невеличкий простір для садових потреб. Зберігаємо відкриті консерви Консервовані продукти мають низку переваг. Вони довше зберігаються і можна використовувати несезонні продукти. Проте слід пам’ятати, що відкривши консерву, необхідно використати увесь її вміст. Консервні банки зазвичай роблять із алюмінію, або сталі. Ці метали стійкі до корозії, поки не піддаються впливу повітря. Коли відкривається банка, починається процес окислення, і через кілька годин матимемо іржу змішану з їжею. Якщо не весь вміст консервної банки використовується, слід пам’ятати, що тоді залишки продуктів треба зберігати у холодильнику у контейнері, або у морозильній камері. Пластикові чи металеві контейнери – найкращий варіант для такого виду продуктів. Це ще один вид типових помилок, оскільки часто те, що ми не спожили заразом, залишається у тарі виробника. Неправильно чистимо банани Це не є тією помилкою, яка може завдати шкоду здоров’ю, але це погана звичка, що пристала до більшості із нас. Більшість людей чистить банани згори донизу, тоді як правильно починати чистити знизу. Можливо, цей спосіб видається дивним, але він є найпростішим для очищення цього фрукту. Відриваємо фольгу Ви саме та людина, яка розриває фольгу там, де заманеться уздовж рулону? Ви ніколи не помічали наявність гострого краю на внутрішній стороні коробки, як правило, у вигляді зигзагу? Це типова помилка. Правильно спершу виміряти, скільки фольги вам потрібно, а потім помістити його уздовж краю коробки. Таким чином, все, що вам потрібно зробити, це швидкий рух для точного відриву. Неправильно чистимо картоплю Без сумніву, це траплялося і з вами. Коли чистили картоплю, напевне, завжди зрізали товсту шкірку. Так неправильно, але існує просте рішення даної проблеми. Наступного разу, коли будете чистити картоплю,спробуйте такий алгоритм дій: • Помийте картоплю. • Візьміть ніж і проведіть коло по шкірці. • Відваріть картоплю. • Як тільки картопля буде готова, дістаньте її та помістіть у холодну воду. • Очистіть шкірку руками. Це так просто, оскільки шкірка відстане відразу ж. Коли взяти це до відома і зробити декілька кроків назустріч змінам, можна заощадити багато часу… і багато картоплі. Неправильно миємо мікрохвильовку Ймовірно, більшість воліла б краще сходити до стоматолога, ніж помити мікрохвильову піч. Але це так легко, якщо покласти вологу губку у пристрій, увімкнути його на хвилину, а потім вийняти губку. Виявиться, що вода випарувалась і зволожила залишки бруду всередині мікрохвильовки. Все, що тепер потрібно – це протерти її до чистоти. Ви здивуєтесь, коли побачите наскільки швидко можна видалити залишки бруду. Подаємо страви на холодних тарілках Кожен намагається приготувати страви у якнайкращий спосіб, зберігаючи їх при відповідних температурах. Але якщо подавати страви на холодних тарілках, усі зусилля зійдуть нанівець! Їжу в у ресторанах подають на тарілках певної температури. Якщо це холодна страва, тарілка теж має бути холодна. Якщо гаряча – тарілку підігрівають для підтримки температури страви.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |