№987 від 22.10.2020p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Смакотерапія – оздоровлення смакомНа думку дослідників, не сама їжа, а саме її смак може бути корисним і навіть цілющим. Язик людини поділений на безліч біологічно активних ділянок, кожна з яких пов’язана з якимось органом. Метод зцілення смаком, смакотерапію, було започатковано ще в Аюрведі–давньоіндійській медицині. Смакова терапія чимось нагадує голкорефлексотерапію. Це також рефлексотерапія, але не голками, а смаком. Відбувається це таким чином. На сосочки язика–смакові рецептори–діють різні смаки: гіркий, кислий, солодкий, солоний, і виявляють при цьому цілющий уплив. Наприклад. Солодкий сприяє розширенню судин, тому з його допомогою лікують серцево-судинні захворювання, особливо ішемічну хворобу серця (тільки як допоміжний засіб до основного лікування). У разі підвищення кров’яного тиску рекомендується, наприклад, посмоктати цукерку, трохи меду чи цукру. Дія буде помітною вже через 5-7 хв. М’ятний чай помічний у разі аритмії, його слід пити дуже повільно, деякий час утримуючи рідину в роті. М’ята здатна знімати дратівливість. М’ятні льодяники допомагають тим, хто не може довго заснути. А на думку деяких учених, довголіття наших предків пояснюється тим, що вони пили чай з м’ятою. Кислий сприяє підвищенню тиску, тому якщо хто страждає від гіпотонії, слід час від часу тримати в роті часточку лимона. Гіркий чинить протизапальну дію, нормалізує роботу нирок, очищає організм від солей і шлаків, сприяє схудненню, знімає запалення, допомагає печінці та жовчному міхуру. Оздоровлення гірким смаком дуже швидко позначається на зовнішньому вигляді людини: колір обличчя поліпшується. У невеликій кількості гіркота загострює розумові здібності. Однак зловживати гірким не варто, інакше можуть виникнути депресія й тужливість. Солоний смак поліпшує травлення, має послаблювальну дію в разі закрепів, затримує воду в організмі, зумовлює відчуття спраги й голоду, сприяє розслабленню. Надмір солоного може спричинити невдоволення й жадібність. Терпкий смак гальмує пронос, допомагає регенерації тканин, збільшує згортання крові. Гострий смак поліпшує травлення, збуджує апетит, очищує кров, запобігає розмноженню хвороботворних мікробів, зігріває тіло зсередини. Проте у великій кількості він може зумовлювати гнів, злість, агресивність. В’язко-кислий смак припиняє діарею, сприяє загоєнню ран, поліпшує згортання крові–тому корисний за кровотеч і поранень. Його мають: хурма, айва, шкірка граната, зелені волоські горіхи, міцний зелений чай, ягоди черемхи.
Р.S. Один з протизастудних рецептів: якщо потримати на язиці трохи бджолиного меду з маслом, то кашель послабне, а то й мине.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |