Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №992 від 26.11.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс здоров'я

Гімалайський суперфуд: чим корисна обліпиха

Гімалайський суперфуд: чим корисна обліпиха

Обліпиха – традиційний лікувальний продукт китайської медицини і Аюрведи, і священний плід в Гімалаях. Її сезон – час скористатися всіма перевагами для здоров’я.

Ягоди обліпихи дозрівають з кінця серпня по жовтень. Збирати їх краще у вересні-жовтні.

Що ж у ній такого?

Корисні властивості обліпихи обумовлені високим вмістом вітамінів, мінералів, антиоксидантів, білків і клітковини. Так, вітаміну С в ній в 9-12 разів більше, ніж у цитрусових. Ягоди обліпихи містять калій, кальцій, магній, залізо і фосфор, незамінні амінокислоти, каротиноїди, а також велику кількість фолату, біотину і вітамінів В1, В2, В6, С і Е. Обліпиха – один з найбільш поживних і багатих на вітаміни продуктів в світі, вона не поступається знаменитим суперфудам, таким як ягоди годжі або асаї.

У наших широтах обліпиху найчастіше використовують як природний засіб від застуди та грипу. Інші корисні властивості обліпихи включають, серед іншого, зниження ваги, антивіковий вплив, оздоровлення травної системи, лікування інфекцій та запалень, ефект антидепресанту, що робить її справді чарівною ягодою. Обліпиха запобігає накопиченню зайвого жиру в організмі, знижує ризик розвитку діабету і серцево-судинних захворювань, допомагаючи підтримувати здорову вагу. Завдяки високому вмісту вітаміну С обліпиха допомагає у виробленні колагену, що допомагає зберігати шкіру здоровою і пружною і надає їй природне здорове сяйво. Обліпиха також зменшує подразнення шкіри, почервоніння і свербіж, полегшує загоєння ран. Крім того, обліпиха покращує травлення, зменшує симптоми менопаузи, сухість очей, симптоми депресії.

Обліпихова олія

Олія обліпихи використовувалася протягом тисячоліть як природний засіб від різних захворювань. Її добувають з ягід, листя і насіння рослини. Олія обліпихи містить всі корисні властивості ягід в концентрованому вигляді і застосовується як внутрішньо, так і зовнішньо. Цікаво, що олія обліпихи, ймовірно, – єдиний рослинний продукт, який містить всі чотири омега-жирні кислоти: омега-3, омега-6, омега-7 і омега-9. Її користь для здоров’я поширюється від підтримки серця до захисту від діабету, виразок шлунка і загоєння шкіри.

Обліпихова олія багата вітамінами, мінералами і особливо антиоксидантами, які допомагають захищати організм від старіння і хвороб, таких як рак і хвороби серця. Насіння і листя обліпихи особливо багаті кверцетином – флавоноїдом, пов’язаним зі зниженням кров’яного тиску і зниженим ризиком серцево-судинних захворювань. Антиоксиданти зменшують фактори ризику серцевих захворювань, в тому числі згущення крові, кров’яний тиск і рівень холестерину в крові.

Обліпихова олія також запобігає діабету. Дослідження на тваринах показали, що вона може допомогти знизити рівень цукру в крові за рахунок збільшення секреції інсуліну і чутливості до інсуліну.

Крім того, і ягоди, й олія обліпихи багаті корисними рослинними з’єднаннями, які зміцнюють імунітет і допомагають організму боротися з інфекціями, такими як грип. Ряд сполук можуть допомогти і в боротьбі з раком – і це знову антиоксиданти і флавоноїди, перш за все кверцетин, який, як вважається, допомагає вбивати ракові клітини. Ще олія обліпихи містить корисні жири, вітамін Е і каротиноїди, які можуть захистити клітини печінки від ушкоджень.

Найкращі рецепти

Найпоширеніший рецепт з цією ягодою – це обліпиха з цукром. Також можна заготовити на зиму з медом. Популярне і смачне й варення.

Також з обліпихи заварюють чай і роблять лимонад на основі заготовленої раніше ягоди з цукром. Іноді в продажі можна знайти обліпиховий сік, а якщо у вас є свіжі ягоди, ви можете приготувати фреш або смузі з додаванням самостійно.

Ця ягода не тільки корисна, а ще й смачна, тому є величезний простір для застосування обліпихи у кулінарії.

Чай з обліпихою та прянощами

Цей чай можна пити гарячим або холодним, використовувати для оздоровлення при застуді або ж як основу для запашного грогу.

Складові: 100 г обліпихи, 1 ч. л. тертого кореня імбиру, 2-3 шт. гвоздики, 2-3 коробочки кардамону, 2 палички кориці, 500 мл окропу, 2 ч. л. меду.

Ягоди перебрати і промити, перекласти в заварник і потовкти. Додати імбир, гвоздику, кардамон, корицю. Залити окропом і залишити на 5 хв. Процідити і подавати з чайною ложкою меду на чашку.

26.11.2020


Переглядів: 1204

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21174)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17326)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14555)
• Допомога під час карантину [967] (14479)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14314)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14127)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14002)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13974)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13964)
• Живи до ста! [965] (13949)
• Бюджет і ми… [965] (13885)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13879)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13752)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13660)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13656)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13602)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13213)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13186)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (396)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (66)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (65)
• Тонкощі заварювання кави (61)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (61)
• Небезпека вологих серветок (58)
• Пиріг «Чорний ліс» (58)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (58)
• Особливості вживання видів води (56)
• Часникові стрілки корисніші за часник (54)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (52)
• А ваш шампунь безпечний? (51)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (51)
• Нецукровий діабет (47)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (37)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"