Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №994 від 10.12.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Травень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Паростки – їжа від старіння

Паростки – їжа від старіння

Один із засновників біоенергетики, лауреат Нобелівської премії Альберт Сен-Дьорді писав про чудодійні властивості паростків пшениці: «Я з дитинства був слабким і хворобливим. Безперервні застуди, загострення гастриту мучили мене все життя. Але з тих пір, як почав щодня з’їдати порцію паростків, перестав хворіти». А почав він їх вживати вже на 70-му році життя.

Цілющі властивості пророслої пшениці були відомі ще за 3 тисячі років до нашої ери. Їх називали еліксиром життя й застосовували як омолоджувальний засіб.

Сьогодні дієтологи рекомендують уживати літнім людям паростки не тільки пшениці, а й гороху, бобів, кукурудзи, проса, соняшнику. Паростки пшениці сприяють відновленню всіх життєво важливих функцій організму: поліпшують роботу травного тракту, печінки, серця, збільшують гостроту зору, допомагають позбутися зайвої маси тіла.

У чому секрет пророслого зерна?

Усі рослини й плоди ростуть і дозрівають під благодатними променями сонця, поглинаючи його енергію. Насіння й зерна накопичують її й щедро діляться з нами. Під час проростання зерна білки, жири й вуглеводи розпадаються, утворюючи легкозасвоювані цукри, жирні кислоти, амінокислоти та вітаміни. Зокрема, значно зростає вміст вітаміну Е, який активізує життєдіяльність організму й уповільнює процеси старіння, нейтралізуючи вільні радикали, що ушкоджують клітини. У їжу йде все зернятко – цілком зі своїми оболонками. А це й вітаміни групи В (кількість їх у паростках пшениці в 10 разів більша, ніж у зерні), й клітковина, яка активно виводить токсини з організму, «рятуючи» від багатьох хвороб травну систему, зокрема, запобігаючи виразці шлунка, поліпам, закрепам і т.ін. Крім пшениці, можна пророщувати й інші злаки та насіння: жито, овес, гречку, всі бобові культури, ячмінь, лущений соняшник, редиску, кукурудзу й навіть арахіс!

Як проростити зерна

1. Промийте холодною водою 50-100 г зерна (це добова норма для однієї людини, проте починати можна й з меншої кількості). 2. Те зерно, яке спливе, потрібно викинути – воно не проросте. 3. Насипте зерно в плоский скляний чи порцеляновий посуд шаром не більш як 2 см для забезпечення рівномірного проростання. Можна насипати або на марлю, або безпосередньо на дно посудини. Зверху накрийте марлею, залийте водою кімнатної температури до верхнього рівня зерна. 4. Поставте в тепле затемнене місце. 5. Стежте, щоб у зерні зберігалася волога, й хоча б один раз перемішайте його для рівномірного змочування водою й ефективного проростання. Проростання зерен до рекомендованих 1-3 мм відбувається приблизно за добу-дві, залежно від температури навколишнього середовища та якості зерна. Можна використовувати в їжу зерна, які ледь проклюнулися або навіть просто набряклі. Проростання відбувається не одночасно, і ті, які ще не проключилися, але вже набрякли, – не менш повноцінний продукт.

Це цікаво

• Паростки гречки мають легкий горіховий смак; підвищують рівень гемоглобіну, зміцнюють капіляри й стінки кровоносних судин. Особливо корисні вони за цукрового діабету, анемії, хвороб серця й гіпертонії, хронічних стресів та застуд.

• У паростках пшениці й жита багато мінеральних речовин. Вони допомагають легше переносити наслідки стресів, поліпшують стан шкіри й волосся, допомагають у разі захворювань травного тракту. І найголовніше – уповільнюють процес старіння.

• Паростки вівса дуже корисні в разі захворювань легень і органів травлення.

• Паростки соняшнику нормалізують кислотно-лужний баланс в організмі.

• У паростках бобових білка не менш як у м’ясі. Їхня цінність також у швидкому приготувати. Це дає змогу зберегти від руйнування вітаміни та інші корисні речовини. Досить протягом 3-7 хв прокип’ятити їх або просто додати в суп і залишити млоїтися.

• Паростки сочевиці стимулюють кровотворення, тому корисні за анемії й крововтрати.

Паростки сої містять повний набір амінокислот, потрібних людині. Це гарний засіб профілактики жовчнокам’яної хвороби. Крім того, паростки сої зменшують здатність згущуватися крові й позбавляють від надміру холестерину, запобігаючи серцево-судинним захворюванням.

10.12.2020


Переглядів: 527

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1014 від 07.05.2021p.
¤ 
Три срібні медалі вибороли рівняни на Чемпіонаті України

Три срібні медалі вибороли рівняни на Чемпіонаті України

22-24 квітня 2021року в місті Тернопіль відбувся Чемпіонат України з боротьби греко-римської серед юніорів....

¤ 
Кримінальні провадження щодо журналістів перебувають на особливому контролі

Кримінальні провадження щодо журналістів перебувають на особливому контролі

На цьому наголосив очільник поліції Рівненської області Олексій Камишанський під час особистої зустрічі із т.в.о. начальника слідчого управління Ігорем Коцюбинським, що відбулася 30 квітня....

¤ 
Забив штахетиною до смерті

Забив штахетиною до смерті

Нині 18-річний мешканець села Щоків перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. За завдане умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть односельця, йому загрожує до десяти років позбавлення волі....

¤ 

Оптимізація – не ліквідація: головний освітянин області пояснив, чому потрібно реформувати навчальні заклади

На Рівненщині необхідно зробити шкільну мережу більш ефективною. На цьому наголосив начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський під час селекторної наради з головами РДА та територіальних громад області. Так, головний освітянин області пояснив, що оптимізація мережі загальноосвітніх навчальних закладів наразі є одним з найбільш актуальних завдань....

¤ 
На Гурбах вшанували пам’ять бійців, полеглих у найбільшому бою УПА

На Гурбах вшанували пам’ять бійців, полеглих у найбільшому бою УПА

Уже традиційно на третій день Великодня жителі Рівненщини та багато гостей з інших регіонів з’їжджаються до урочища Гурби. Саме там сімдесят сім років тому відгримів найбільший в історії УПА бій. І досі у лісах покояться ті, хто у буремні часи став на захист України попри чисельну перевагу ворога....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (6194)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (5843)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (4451)
• Допомога під час карантину [967] (4434)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (4430)
• Бюджет і ми… [965] (4358)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (4321)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (4301)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (4255)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (4254)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (4251)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (4195)
• Живи до ста! [965] (4136)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (4031)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (4014)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (3939)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (3936)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (3722)

ТОП-15 свіжого номера:

• Як вибрати правильного партнера по продажі трикотажу серед великого переліку? (189)
• Три срібні медалі вибороли рівняни на Чемпіонаті України (83)
• Чому наші бабусі мили підлогу з сіллю, та чому цей спосіб досі актуальний (83)
• Чому слід іноді класти частину одягу в холодильник (81)
• Кондиціонер для білизни в домашніх умовах – і ваша білизна буде вам «вдячна» (80)
• Розумні поради щодо альтернативного використання морозильної камери, окрім зберігання їжі (75)
• Оптимізація – не ліквідація: головний освітянин області пояснив, чому потрібно реформувати навчальні заклади (66)
• Заливний пиріг з яйцями та сардинами (61)
• Початок сезону… (60)
• Забив штахетиною до смерті (58)
• Кримінальні провадження щодо журналістів перебувають на особливому контролі (56)
• На Гурбах вшанували пам’ять бійців, полеглих у найбільшому бою УПА (55)
• Команди ДЮСШ Верес здобули дві перемоги у чемпіонаті ДЮФЛ (54)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс