№998 від 14.01.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Кілька порад, як доглядати за кухонними ножамиЗберігайте ножі окремо від інших столових приладів На кухні у більшості людей ножі зберігаються разом з іншими столовими приладами, і це вже увійшло у звичку. Але, якщо ви хочете, щоб ножі прослужили вам якомога довше, зберігайте їх окремо від ложок, виделок та іншого кухонного інвентарю. Справа в тому, що контакт ножів з іншими кухонними приладами призводить до швидкого затуплення їх лез. Крім того, нерідко в лотку з посудом з’являється волога, яка сприяє появі іржі. Тому заведіть для ножів окремий лоток або зберігайте їх на спеціальних магнітних тримачах. Якщо ви хочете, щоб ножі прослужили вам якомога довше, зберігайте їх окремо від ложок, виделок та іншого кухонного інвентарю Не кидайте ножі в раковину Навіть якщо до ножа присохло щось, не варто кидати їх у раковину та залишати там на довгий час. По-перше, це небезпечно, оскільки так можна поранитися під час миття посуду. А по-друге, від тривалого перебування у воді ножі навіть з нержавіючої сталі можуть покритися плямами іржі. Намагайтеся мити ножі відразу після їх використання, і особливо це потрібно робити відразу після нарізки фруктів і томатів. Через те, що в їх складі міститься кислоти – на лезі також можуть з’явитися іржаві плями. Мийте ножі вручну Відомий шеф-кухар Еліас Кайро (Elias Cairo) досі користується ножами, які були придбані ним ще 15 років тому. На його думку, головний секрет довголіття ножів криється в якісному догляді за ними. Свої ножі шеф-кухар ніколи не миє грубими миючими засобами. Для цих цілей Еліас використовує звичайне рідке мило. Ножі він миє тільки вручну, акуратно протираючи леза та після цього ретельно витираючи їх м’якою серветкою. Тому, якщо ви миєте ножі в посудомийній машині, та ще й з іншими кухонними приладами, швидше відмовтеся від цієї затії. У такого підходу набагато більше мінусів, ніж ви могли подумати. По-перше, через якийсь час на ножах з’являться сліди іржі. А по-друге, після певної кількості миття ручка ножа почне деформуватися. Тому, якщо вам не хочеться витрачати гроші на покупку ножів, мийте їх вручну. І хоча такий спосіб займає більше часу, результат такого догляду перевершить всі очікування. Окремі ножі для різних видів продуктів На кухні у всьому повинен бути порядок, і ножі тому не виняток. Щоб уникнути швидкого затуплення лез, радимо використовувати окремі ножі для різних видів продуктів. До прикладу, якщо на кухні є необроблений кусок м’яса , який вимагає відділення сухожиль, кісток та інших частин, то ні в якому разі не можна його обробляти ножом для шинкування та нарізки. Для таких робіт потрібно використовувати обвалочний ніж, який призначений саме для обробки м’ясних туш. Використання такого кухонного інструменту дозволить уникнути затуплення леза та пошкоджень його поверхні.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |