Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1013 від 30.04.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Травень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Помилки при випіканні паски, і як їх виправити

Помилки при випіканні паски, і як їх виправити

Паска пригорає Одна з найпоширеніших проблем, коли у господинь не виходять паски, – це пригорання стінок або верхівки паски. Перед тим як поставити паски в духовку, її необхідно добре розігріти (приблизно до 170 градусів).

В цьому випадку вона буде зберігати рівномірну температуру під час випічки. Якщо ж поставити паски в нерозігріту духовку, паски можуть підгоріти. Також, щоб уникнути підгоряння, потрібно змащувати форму для випічки вершковим маслом і стелити на дно пергамент.

Якщо ви помітили, що підгорає верх паски, зменшіть температуру випікання градусів на 20 і прикрийте верхівку паски трохи вологим пергаментом або фольгою.

Паска не пропеклась всередині

Щоб відзначити Великдень весело і смачно, потрібно підходити до процесу випікання пасок з особливою увагою. Щоб не зіткнутися з тим, що паска сира всередині, потрібно знати приблизну тривалість випікання. Маленькі паски масою менше 1 кг випікають близько 30 хвилин, кілограмові паски – 45 хвилин, паски масою 1,5 кг – 1 година, двокілограмові – півтори години.

Також готовність паски визначають за його обсягом: тісто має піднятися практично до країв форми. Ще один спосіб уникнути непропеченої паски – перед початком випічки увіткнути в тісто лучинку або соломинку. Якщо по закінченню часу приготування витягнута соломинка буде абсолютно сухою, без прилипання тіста, значить паска готова.

Паску важко дістати з форми для випічки

Щоб паска легко і просто діставалася з форми, потрібно обкласти форму папером для випічки і змастити вершковим або топленим маслом. Ще один корисний лайфхак на Великдень – купити спеціальні розсувні форми для паски. Такі форми бувають круглими і шестикутними, паски в них виходять красивими і виймаються за кілька секунд. Пам’ятайте про те, що витягувати паску з форми необхідно тільки після того, як випічка трохи охолоне.

Якщо тісто не підходить або падає в духовці

Щоб здобне тісто для паски підійшло добре, йому необхідно створити оптимальну температуру – близько 25 градусів. При цьому всі інгредієнти для тіста також повинні бути кімнатної температури: чи не холодними, але і не гарячими. Місце, де підходить тісто, повинно бути тихим і віддаленим від вітру і протягу: будь-який шум, бавовна і легкий подих вітру приведуть до того, що тісто осяде. Під час випікання намагайтеся не відкривати дверцята духовки. Здобна випічка не любить, коли її «турбують», і при попаданні в духовку повітря «пишна» паска опадає.

Паска не вийшла пухкою та невагомою

Здобне тісто саме по собі досить важке. Щоб паска вийшла «легкою», тісто потрібно вимішувати довго, поки воно не перестане прилипати до рук. Також для «легкості» паски перед замісом тіста добре просівають борошно. «Повітряності» великодньому хлібу дає професіоналізм та алкоголь – якісний коньяк або темний ром.

Якщо не застигає глазур

Багато господинь нарікають, що паска не вийшла, коли НЕ застигає великодня глазур. Не всім подобається, коли білковий крем липне до рук або з’єднує дві сусідніх паски. Щоб глазур НЕ липнула і не розтікалася, досвідчені господині радять змащувати ще гарячі паски.

30.04.2021


Переглядів: 232

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1014 від 07.05.2021p.
¤ 
Три срібні медалі вибороли рівняни на Чемпіонаті України

Три срібні медалі вибороли рівняни на Чемпіонаті України

22-24 квітня 2021року в місті Тернопіль відбувся Чемпіонат України з боротьби греко-римської серед юніорів....

¤ 
Кримінальні провадження щодо журналістів перебувають на особливому контролі

Кримінальні провадження щодо журналістів перебувають на особливому контролі

На цьому наголосив очільник поліції Рівненської області Олексій Камишанський під час особистої зустрічі із т.в.о. начальника слідчого управління Ігорем Коцюбинським, що відбулася 30 квітня....

¤ 
Забив штахетиною до смерті

Забив штахетиною до смерті

Нині 18-річний мешканець села Щоків перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. За завдане умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть односельця, йому загрожує до десяти років позбавлення волі....

¤ 

Оптимізація – не ліквідація: головний освітянин області пояснив, чому потрібно реформувати навчальні заклади

На Рівненщині необхідно зробити шкільну мережу більш ефективною. На цьому наголосив начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський під час селекторної наради з головами РДА та територіальних громад області. Так, головний освітянин області пояснив, що оптимізація мережі загальноосвітніх навчальних закладів наразі є одним з найбільш актуальних завдань....

¤ 
На Гурбах вшанували пам’ять бійців, полеглих у найбільшому бою УПА

На Гурбах вшанували пам’ять бійців, полеглих у найбільшому бою УПА

Уже традиційно на третій день Великодня жителі Рівненщини та багато гостей з інших регіонів з’їжджаються до урочища Гурби. Саме там сімдесят сім років тому відгримів найбільший в історії УПА бій. І досі у лісах покояться ті, хто у буремні часи став на захист України попри чисельну перевагу ворога....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (6216)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (5858)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (4465)
• Допомога під час карантину [967] (4453)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (4442)
• Бюджет і ми… [965] (4370)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (4333)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (4321)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (4270)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (4264)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (4262)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (4204)
• Живи до ста! [965] (4151)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (4044)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (4028)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (3949)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (3947)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (3733)

ТОП-15 свіжого номера:

• Як вибрати правильного партнера по продажі трикотажу серед великого переліку? (232)
• Три срібні медалі вибороли рівняни на Чемпіонаті України (121)
• Чому слід іноді класти частину одягу в холодильник (105)
• Чому наші бабусі мили підлогу з сіллю, та чому цей спосіб досі актуальний (95)
• Кондиціонер для білизни в домашніх умовах – і ваша білизна буде вам «вдячна» (94)
• Розумні поради щодо альтернативного використання морозильної камери, окрім зберігання їжі (92)
• Оптимізація – не ліквідація: головний освітянин області пояснив, чому потрібно реформувати навчальні заклади (91)
• Заливний пиріг з яйцями та сардинами (83)
• На Гурбах вшанували пам’ять бійців, полеглих у найбільшому бою УПА (79)
• Кримінальні провадження щодо журналістів перебувають на особливому контролі (79)
• Забив штахетиною до смерті (79)
• Початок сезону… (75)
• Двоє гравців “Кардинал-Рівне” отримали статус вільних агентів (75)
• Команди ДЮСШ Верес здобули дві перемоги у чемпіонаті ДЮФЛ (70)
• Вчені довели, що будь-які гриби здатні профілактувати рак (62)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс