Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1013 від 30.04.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Травень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Помилки при випіканні паски, і як їх виправити

Помилки при випіканні паски, і як їх виправити

Паска пригорає Одна з найпоширеніших проблем, коли у господинь не виходять паски, – це пригорання стінок або верхівки паски. Перед тим як поставити паски в духовку, її необхідно добре розігріти (приблизно до 170 градусів).

В цьому випадку вона буде зберігати рівномірну температуру під час випічки. Якщо ж поставити паски в нерозігріту духовку, паски можуть підгоріти. Також, щоб уникнути підгоряння, потрібно змащувати форму для випічки вершковим маслом і стелити на дно пергамент.

Якщо ви помітили, що підгорає верх паски, зменшіть температуру випікання градусів на 20 і прикрийте верхівку паски трохи вологим пергаментом або фольгою.

Паска не пропеклась всередині

Щоб відзначити Великдень весело і смачно, потрібно підходити до процесу випікання пасок з особливою увагою. Щоб не зіткнутися з тим, що паска сира всередині, потрібно знати приблизну тривалість випікання. Маленькі паски масою менше 1 кг випікають близько 30 хвилин, кілограмові паски – 45 хвилин, паски масою 1,5 кг – 1 година, двокілограмові – півтори години.

Також готовність паски визначають за його обсягом: тісто має піднятися практично до країв форми. Ще один спосіб уникнути непропеченої паски – перед початком випічки увіткнути в тісто лучинку або соломинку. Якщо по закінченню часу приготування витягнута соломинка буде абсолютно сухою, без прилипання тіста, значить паска готова.

Паску важко дістати з форми для випічки

Щоб паска легко і просто діставалася з форми, потрібно обкласти форму папером для випічки і змастити вершковим або топленим маслом. Ще один корисний лайфхак на Великдень – купити спеціальні розсувні форми для паски. Такі форми бувають круглими і шестикутними, паски в них виходять красивими і виймаються за кілька секунд. Пам’ятайте про те, що витягувати паску з форми необхідно тільки після того, як випічка трохи охолоне.

Якщо тісто не підходить або падає в духовці

Щоб здобне тісто для паски підійшло добре, йому необхідно створити оптимальну температуру – близько 25 градусів. При цьому всі інгредієнти для тіста також повинні бути кімнатної температури: чи не холодними, але і не гарячими. Місце, де підходить тісто, повинно бути тихим і віддаленим від вітру і протягу: будь-який шум, бавовна і легкий подих вітру приведуть до того, що тісто осяде. Під час випікання намагайтеся не відкривати дверцята духовки. Здобна випічка не любить, коли її «турбують», і при попаданні в духовку повітря «пишна» паска опадає.

Паска не вийшла пухкою та невагомою

Здобне тісто саме по собі досить важке. Щоб паска вийшла «легкою», тісто потрібно вимішувати довго, поки воно не перестане прилипати до рук. Також для «легкості» паски перед замісом тіста добре просівають борошно. «Повітряності» великодньому хлібу дає професіоналізм та алкоголь – якісний коньяк або темний ром.

Якщо не застигає глазур

Багато господинь нарікають, що паска не вийшла, коли НЕ застигає великодня глазур. Не всім подобається, коли білковий крем липне до рук або з’єднує дві сусідніх паски. Щоб глазур НЕ липнула і не розтікалася, досвідчені господині радять змащувати ще гарячі паски.

30.04.2021


Переглядів: 1733

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1216 від 07.05.2025p.
¤ 
Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Мер Києва Віталій Кличко провів зустріч з представниками дипломатичних місій 38 країн світу

Йшлося про подальшу допомогу Україні та участь іноземних інвесторів у реалізації великих проєктів. Про це Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі...

¤ 
Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Столична громада передала чергову велику партію дронів 27 бригаді НГУ. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко

«Від громади столиці бійцям на фронт вирушила чергова партія вкрай необхідної допомоги. 27-й окремій Печерській бригаді Нацгвардії України передав 1100 мультироторних систем. Це FPV-дрони різних типів — і нічні, і 8 та 10 дюймів», - повідомив Віталій Кличко...

¤ 
Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво вже давно стало не просто десертом – це справжня культура.

У 2025 році виробники вражають не лише креативом, а й увагою до локальних смаків, екотрендів та мультисенсорного досвіду....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23108)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (19039)
• Допомога під час карантину [967] (16163)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15970)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15666)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15578)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15513)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15458)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15444)
• Живи до ста! [965] (15379)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15315)
• Бюджет і ми… [965] (15268)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15167)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15162)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14993)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14932)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14768)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14636)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів (809)
• Кличко бере участь у Конгресі Європейської народної партії: «Голос України має звучати нині на всіх міжнародних платформах» (743)
• Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки (639)
• Кличко відвідав 7 бригад на Донбасі та Харківщині та передав допомогу від громади Києва (562)
• Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ (323)
• Віталій Кличко передав від громади Києва 72 бригаді 900 дронів, модифікованих під потреби підрозділу (303)
• Чи буде вода в кранах у рівнян? (193)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"