№1013 від 30.04.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Помилки при випіканні паски, і як їх виправитиПаска пригорає Одна з найпоширеніших проблем, коли у господинь не виходять паски, – це пригорання стінок або верхівки паски. Перед тим як поставити паски в духовку, її необхідно добре розігріти (приблизно до 170 градусів). В цьому випадку вона буде зберігати рівномірну температуру під час випічки. Якщо ж поставити паски в нерозігріту духовку, паски можуть підгоріти. Також, щоб уникнути підгоряння, потрібно змащувати форму для випічки вершковим маслом і стелити на дно пергамент. Якщо ви помітили, що підгорає верх паски, зменшіть температуру випікання градусів на 20 і прикрийте верхівку паски трохи вологим пергаментом або фольгою. Паска не пропеклась всередині Щоб відзначити Великдень весело і смачно, потрібно підходити до процесу випікання пасок з особливою увагою. Щоб не зіткнутися з тим, що паска сира всередині, потрібно знати приблизну тривалість випікання. Маленькі паски масою менше 1 кг випікають близько 30 хвилин, кілограмові паски – 45 хвилин, паски масою 1,5 кг – 1 година, двокілограмові – півтори години. Також готовність паски визначають за його обсягом: тісто має піднятися практично до країв форми. Ще один спосіб уникнути непропеченої паски – перед початком випічки увіткнути в тісто лучинку або соломинку. Якщо по закінченню часу приготування витягнута соломинка буде абсолютно сухою, без прилипання тіста, значить паска готова. Паску важко дістати з форми для випічки Щоб паска легко і просто діставалася з форми, потрібно обкласти форму папером для випічки і змастити вершковим або топленим маслом. Ще один корисний лайфхак на Великдень – купити спеціальні розсувні форми для паски. Такі форми бувають круглими і шестикутними, паски в них виходять красивими і виймаються за кілька секунд. Пам’ятайте про те, що витягувати паску з форми необхідно тільки після того, як випічка трохи охолоне. Якщо тісто не підходить або падає в духовці Щоб здобне тісто для паски підійшло добре, йому необхідно створити оптимальну температуру – близько 25 градусів. При цьому всі інгредієнти для тіста також повинні бути кімнатної температури: чи не холодними, але і не гарячими. Місце, де підходить тісто, повинно бути тихим і віддаленим від вітру і протягу: будь-який шум, бавовна і легкий подих вітру приведуть до того, що тісто осяде. Під час випікання намагайтеся не відкривати дверцята духовки. Здобна випічка не любить, коли її «турбують», і при попаданні в духовку повітря «пишна» паска опадає. Паска не вийшла пухкою та невагомою Здобне тісто саме по собі досить важке. Щоб паска вийшла «легкою», тісто потрібно вимішувати довго, поки воно не перестане прилипати до рук. Також для «легкості» паски перед замісом тіста добре просівають борошно. «Повітряності» великодньому хлібу дає професіоналізм та алкоголь – якісний коньяк або темний ром. Якщо не застигає глазур Багато господинь нарікають, що паска не вийшла, коли НЕ застигає великодня глазур. Не всім подобається, коли білковий крем липне до рук або з’єднує дві сусідніх паски. Щоб глазур НЕ липнула і не розтікалася, досвідчені господині радять змащувати ще гарячі паски.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |