Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1038 від 21.10.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс незвичайного

Життя сіамських близнюків Дейзі і Віолетти Хілтон

Життя сіамських близнюків Дейзі і Віолетти Хілтон

Коли вони з’явилися на світ, їхня мати вирішила, що це кара Господня. Видно, Бог побажав покарати її за те, що вона нагуляла дітей на стороні. Дві дівчинки-близнючки виявилися не такими, якими мають бути нормальні немовлята: праве стегно однієї з них міцно зрослося з лівим стегном іншої.

Мати навіть дякувала акушерку, коли жінка сказала, що готова купити у неї маляток. Хто ж відмовиться від такої вигідної пропозиції! Так почалося нелегке і в той же час яскраве життя Дейзі і Віолетти Хілтон, найзнаменитіших сіамських близнюків 1930-х років.

Народження сіамських близнюків – завжди сенсація. І лікар, який приймав пологи в англійському місті Брайтон 5 лютого 1908 року, докладно описував стан немовлят в спеціальному медичному журналі. Виявилося, що дівчатка зрослися таким чином, що розділити їх не представлялося можливим – одна з них, швидше за все, не пережила б операцію.

Як склалося подальше життя матері близнят, 21-річної Кейт Скіннер, що продала своїх дітей, невідомо. А ось Дейзі і Віолетта, викуплені акушеркою, Мері Хілтон, отримали прізвище названої матері і вже з трирічного віку стали виступати перед публікою!

Так, нова мама купила маляток зовсім не з милосердя. Вона відразу збагнула: на цих дітях можна заробити капітал. В ті часи були дуже популярні всякі шоу виродків, в яких виступали люди з вродженими фізичними відхиленнями.

Звичайно, господарі шоу всіляко їх експлуатували. Однак, серед них було чимало і таких, хто зумів заробити пристойні гроші і закінчити своє життя цілком забезпеченими людьми, та ще й в оточенні люблячих дітей.

Дейзі і Віолетту чекала інша доля. Вони були повною власністю їх названої матері і її сім’ї. В автобіографії, написаній в 1942 році, сестри називали Мері Хілтон жінкою владною і жорстокою. Вона буквально муштрувала дівчаток і карала за найменшу провину.

Втім, справедливості заради зауважимо, що саме вона дала їм непогану освіту, навчила співати і грати на різних музичних інструментах, і в цьому мистецтві вони досягли певних висот. На сцені маленькі дівчатка були схожі на чарівних живих лялечок, просто сидять поруч: у обох світлі кучерики на головах, милі платтячка, бантики на туфельках.

Публіка розчулювалася, дивлячись, як дівчатка виконують дует на піаніно і скрипці. Їх виступи в Великобританії і Німеччині збирали юрби.

Правда, в Австралії шоу не сподобалося публіці. Але саме там рідна дочка Мері Хілтон, яку звали Едіт, знайшла собі чоловіка. Пан Майєр виявився природженим імпресаріо і активно включився в процес експлуатації талановитих близнюків. Одного разу він запропонував: а що, якщо повезти дівчаток в Америку? Ось де можна зробити справжні гроші!

Але потрапити в Америку виявилося не так-то просто. Влада США відмовляла сім’ї у в’їзді на тій підставі, що їх прийомні дочки фізично неповноцінні. Тоді Мері Хілтон пригрозила підняти галас в пресі і нарешті отримала дозвіл.

Так, гра і справді була того варта. Виступи близнюків викликали сенсацію в Новому Світі. З грандіозним успіхом вони гастролювали по всій країні. Дівчатка заробляли по 5 тисяч доларів в тиждень – величезну суму на ті часи. Але самі вони не бачили ні цента зі свого гонорару. Всі гроші привласнювала прийомна сім’я.

Коли померла їх «приборкувачка» Мері Хілтон, легше не стало. Всю владу над дівчатками захопила донька покійної – Едіт. Вона і її чоловік виявилися ще жорстокішими церберами. Все життя сестер було під їх повним контролем.

Не дай бог їм було проявити норовистість – господарі погрожували тут же відправити своїх підопічних в притулок для неповноцінних дітей. Дівчаткам не дозволялося навіть виходити на вулицю – адже їх побачать перехожі! А хто ж тоді стане платити гроші за шоу, якщо на близнят можна дивитися безкоштовно ...

Однак повністю ізолювати Дейзі і Віолетту від суспільства їх господарям не вдалося. Адже сестри волею-неволею були пов’язані зі світом шоу-бізнесу і виступали на сцені разом з іншими акторами. Їх кращим другом став всесвітньо відомий ілюзіоніст Гаррі Гудіні.

Він одного разу і подав думку юним зіркам «розлучитися» зі своїми господарями через суд. В ту пору дівчата вже досягли повноліття – їм виповнилося по 23 роки. Але невідомо, як довго вони б ще терпіли своє рабське становище, якби не випадок. Під час чергового турне сестри подружилися зі своїм агентом Вільямом Олівером.

Вони так багато часу проводили разом, що Мілдред, дружина Олівера, приревнувала чоловіка до артисток. Коли ж пізніше у себе вдома він отримав від сестер листівку, яка була підписана милою фразою «З любов’ю», Мілдред прийшла в лють і подала на розлучення. В ході розгляду ображена жінка зажадала, щоб сестри виплатили їй 250 тисяч доларів за моральну шкоду. Майер відвіз сестер до адвоката.

Там-то дівчата і виклали всю правду-матку. Коли Майєр залишив своїх підопічних наодинці з юристом, ті зізналися, що втомилися від диктату господарів. Подробиці їх життя настільки потрясли адвоката, що той порадив негайно подати на Майєрів в суд і навіть особисто взявся за цю справу.

І суд встав на сторону дівчат: він звільнив їх від контракту і зобов’язав Майєрів виплатити їм компенсацію в 100 тисяч доларів. Нарешті близнючки отримали довгоочікувану свободу, громадянство США і гроші, щоб почати нове життя.

І вони немов з ланцюга зірвалися. Геть однакові сукні та біляві локони! Сестри одяглися за останньою модою – кожна на свій лад, підстригли і перефарбували волосся, почали пити, курити і розважатися на вечірках. Їх життя стало предметом нескінченних світських пліток, що збільшувало популярність актрис і приносило їм великі гроші.

Ходили чутки про те, що дівчата заводять романи то з одним, то з іншим. Правда, подробиці цих романів публіці не повідомляли, але в пресі писали, що в шикарних апартаментах сестер встановили спеціальну телефонну будку, яка забезпечила їм деяку відособленість одна від одної.

Наприклад, коли Дейзі хоче побути з шанувальником наодинці, вона закривається в будці, а Віолетта в цей момент сидить по інший бік дверей і фарбує нігті. Сам Гаррі Гудіні вчив дівчат абстрагуватися, коли одній з них хотілося наживо поспілкуватися з чоловіком. Закохана парочка шепотілася і хихотіла, а друга сестра, відвернувшись, уважно читала журнал.

Обидві сестри навіть примудрилися по черзі вийти заміж. І кожен раз зі скандалом. У 1934 році Віолетта оголосила про те, що заручена з музикантом Морісом Ламбертом. Однак одружитися їм так і не вдалося: жоден американський штат не хотів прийняти їх заяву про вступ у шлюб, посилаючись на порушення норм моралі. В результаті у нареченого здали нерви, і він кинув Віолетту.

Потім настала черга Дейзі. Вона зуміла узаконити узи любові з актором Гарольдом Естепа. Однак з невідомих причин шлюб був розірваний вже через півтора тижні!

Через кілька років Віолетта знову зібралася заміж. Менеджер сестер Террі Тернер розгорнув цілу рекламну кампанію, розповідаючи про любов Віолетти і танцюриста Джеймса Мура. Весілля відбулося на новому, щойно відкритому стадіоні в Далласі.

Але ... вже через два тижні пара розлучилася! Віолетта сама зізналася, що Мур був гомосексуалістом і весілля вони зіграли, тільки щоб розважити публіку. Але публіка не пробачила своїм кумирам такого обману. І популярність сестер після цього почала швидко падати.

Втім, і час працював проти них. Близнята, на жаль, старіли. Тепер вони були просто привабливими жінками середнього віку, які добре співають. Їх фізична неповноцінність вже не розбурхувала уяву глядачів так, як раніше. Крім того, розгульний спосіб життя коштував дуже дорого, і зібрати пристойних грошей не вдалося.

У 1951 році сестри спробували повернути інтерес до себе, знявшись у фільмі «Навіки пов’язані». За сюжетом, це була трагічна історія сіамських сестер, одна з яких убила коханого сестри, і суд повинен був вирішити, як вчинити з злочинницею: адже виходило, що разом з вбивцею у в’язницю повинна була сісти і друга сестра, безневинна.

Віолетта і Дейзі вклали в цей фільм всі свої заощадження. Однак він провалився в прокаті. Була надія, що стрічка принесе хоч якісь гроші, якщо її показувати в автокінотеатрах по всій країні. У 1961 році в такому кінотеатрі в Північній Кароліні цей фільм з’явився в останній раз: менеджер сестер просто втік з усією виручкою, кинувши своїх клієнток одних і без грошей.

На щастя, світ не без добрих людей. Власник бакалійної крамниці в місцевому містечку Шарлотт взяв колишніх зірок шоу-бізнесу до себе на роботу. Відтепер сестри жили в трейлері і стояли за прилавком, продаючи картопляні чіпси. Можливо, в їх душах ще жевріла надія повернути колишню славу: кожен день вони приходили на роботу, одягнені і нафарбовані так, ніби збиралися виступати на сцені.

Але дива не сталося. Напередодні нового, 1969 року, Дейзі звалив гонконгський грип. У перших числах січня вона померла. А через пару днів слідом за нею в інший світ вирушила і Віолетта. Їх навіки пов’язані тіла були виявлені поліцією після того, як господар магазину стривожився, що його службовці вже кілька днів не приходять на роботу. Сестер поховали, як вони і заповідали, в одній труні. Місце на кладовищі оплатили благодійники.

21.10.2021


Переглядів: 1039

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1161 від 15.03.2024p.
¤ 
Чим корисний часник?

Чим корисний часник?

Ми звикли вважати часник спецією, але, насправді, цей овоч може принести величезну користь для здоров’я. Тільки треба вміти його правильно їсти....

¤ 
Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина

Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина

Правоохоронці вилучили у рівнянина пістолет Макарова, шість гранат й вісім запалів до них, чотири детонатори, три димові шашки та понад 850 патронів до різної зброї....

¤ 
Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу

Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу

34-річна жителька Дубенського району побачила у соціальній мережі допис із інформацією про виплату, яку можна отримати від держави. Перейшовши за посиланням – вказала дані банківської картки, зокрема й CVV-код та пін-код....

¤ 
НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування

НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування

14 березня стартує реєстрація для проходження національного мультипредметного тесту в 2024 році. А основна сесія НМТ триватиме з 14 травня до 25 червня....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21002)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17141)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14405)
• Допомога під час карантину [967] (14315)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14160)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (13970)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13838)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13815)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13789)
• Живи до ста! [965] (13786)
• Бюджет і ми… [965] (13725)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13708)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13591)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13507)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13502)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13448)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13051)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13032)

ТОП-15 свіжого номера:

• НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування (191)
• «Війна триває і важливо будувати витрати так, аби вони наближали перемогу», – Олександр Коваль (44)
• Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина (44)
• Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу (42)
• Чим корисний часник? (41)
• Порошок, гель або капсули – все про засоби для прання (40)
• Шоколадно-ванільні сирники з вишнями (40)
• Чудовий спосіб, як очистити конфорки до стану нових всього за 10 хвилин (38)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"