Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1188 від 19.09.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Серпень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
Вересень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Що любить пшоняна каша?

Що любить пшоняна каша?

Смачна пшоняна каша, та ось не всі її варити люблять – і не всі вміють.

І вся справа в особливому підході – і в особливостях продукту. Прості нехитрі хитрості – і нехитрі правила приготування смачної, розсипчастої та гарної пшоняної каші. Яка ніжна, соковита, не гірчить – і так, розсипчаста. І три методи приготування смачної пшоняної каші.

Як приготувати пшоняну кашу?

Правило №1. Пшонка любить промивання. Крупу важливо промити. Багаторазово. Хоча б тричі. Коли ми «змиємо» борошняний крохмальний пил, так звані олії, завдяки яким пшонка і «злипається». Кожне зернятко стане яскравішим, красивішим – і менше «злипатиметься»: знижується в’язкість каші.

Правило №2. Пшоно любить промивання окропом. Промивати потрібно окропом: залити крупу саме окропом – триразово, наприклад. І пшонка не буде «гірчити» – ми позбавимося характерного присмаку.

Іноді пшонка сильно гірчить: таку крупу заливають окропом і залишають на 10-15 хвилин. Іноді і на годину.

А ще часто роблять так: промивають один раз, дають закипіти, відкинути на друшляк (сито) промивають знову гарячою водою. Що дає? Цілі дві. Гаряча вода краще звільняє крупу від крохмального пилу – перша мета.

Друга – закипання + охолодження – це ущільнення верхнього шару зернят. І вони залишаться щільними зовні, стануть м’якими всередині. І каша не буде такою в’язкою.

Правило №3. Про воду. Співвідношення води та крупи – спірне питання: про нього часто сперечаються. І частіше рекомендують варити у пропорції 1:3 – частину крупи, 3 частини води. І часто метод підводить: каша вдається в’язка, що «злиплася». Другий варіант – 1:2, 1:2.5 – каша вдається більш розсипчаста, суха.

Але при цьому її важливо промивати окропом, і варити правильно і в правильному посуді.

Правило №4. Про вогонь, олію та про посуд. З товстими стінками. І – не низька та широка: вода миттєво випарується, пшонка не пропариться – і залишиться сирою всередині.

Пшонка вариться завдяки обробці парою – а не завдяки інтенсивному кипінню.

Саме так, пшонку потрібно варити на малому вогні: вона повинна повільно і спокійно кипіти, не зовсім томитися – але в жодному разі не вирувати.

Як варіант: перші 5-7 хвилин варити на середньому вогні. Коли рівень води знизиться до рівня крупи – перевести на малу, на «томлення».

І – якщо варимо «на воді» – кинути шматочок масла. Вершкового. Воно не дасть зернам злипнутися, а у кожного зернятка буде своя масляна «оболонка». Жир з масла – це єдиний спосіб приготувати істинно розсипчасту пшонку.

Як варіант – додати масло в самому кінці, змішати та залишити на 10 хвилин. Але цей – більш дієвий.

До речі: пшонку можна перемішувати – на відміну від рису, гречки. Навпаки – міняючи місцями зерна біля стін та в центрі, ми допомагаємо рівномірному проварюванню.

Правило №5. Про кришку та час термообробки. А варити пшонку краще без кришки.

Саме так. До повного випаровування води. Перед вимкненням накрити кришкою на 1-2 хвилини – і вимкнути, залишити на 25-30 хвилин – щоб пропарити, під час цього пропарювання каша «доходить».

19.09.2024


Переглядів: 55

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1188 від 25.09.2024p.
¤ 
Як не допустити дефіциту заліза?

Як не допустити дефіциту заліза?

Людина йде розбиратися зовсім з іншою ситуацією здоров’я, але в результаті отримує цілком обґрунтовану та здорову рекомендацію обов’язково компенсувати дефіцит заліза – як одну із глибинних причин проблеми....

¤ 
Слідчі встановлюють обставини загибелі тракториста

Слідчі встановлюють обставини загибелі тракториста

Поліцейські попередньо встановили, що 58-річний житель села Борове Вараського району, виконуючи господарські роботи в полі, не впорався з керуванням трактора та з’їхав у меліоративну канаву. Тіло водія виявили місцеві жителі та витягнули на поверхню....

¤ 
У Рівному розпочали впровадження електронного квитка

У Рівному розпочали впровадження електронного квитка

У Рівненській міській територіальній громаді розпочали процес впровадження електронного квитка у громадському транспорті міста....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22077)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18118)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15199)
• Допомога під час карантину [967] (15120)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14926)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14780)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14689)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14644)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14639)
• Живи до ста! [965] (14605)
• Бюджет і ми… [965] (14537)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14533)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14409)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14345)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14274)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14218)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13851)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13830)

ТОП-15 свіжого номера:

• У госпіталі буде новий реабілітаційний корпус, (259)
• Що любить пшоняна каша? (55)
• Як не допустити дефіциту заліза? (53)
• У Рівному розпочали впровадження електронного квитка (53)
• Слідчі встановлюють обставини загибелі тракториста (52)
• Чому варто обсмажувати рис перед варінням? (51)
• Як за 5-10 хвилин позбутися слідів скотчу та наклейок? (50)
• Салат «Ацецилі» (49)
• Розчинна кава: (48)
• Автопригода у Рівненському районі (46)
• Викрав гроші та поїхав розважатися (46)
• Закачувати не буде: (45)
• Не поспішайте викидати після обрізки квітки герані (44)
• Не потрібно викидати висохлі вологі серветки: є простий спосіб їх «реанімувати» (44)
• Які сидерати можна сіяти восени після збирання врожаю, щоб підвищити родючість і придушити бур’яни? (42)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"