№1190 від 04.10.2024p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Чайні пакетики: як навчитися відрізняти «правильний» напій від небезпечної підробки?Пакетований чай зручний у застосуванні й дуже популярний у багатьох країнах світу. На жаль, цей продукт досить часто підробляють. Необхідно навчитися відрізняти «правильний» напій від того, який зашкодить здоров’ю. Найпоширеніша сировина цейлонського та індійського пакетованого виробництва – гранульований чай. А дрібний ламаний лист – це найкращий його варіант. Чай у пакетиках виробляють із листя дрібного помелу. Чайний пил, що залишився, не використовують. Коли розчинні напої набули широкого визнання, з’явилися підприємливі люди. За копійки скуповують у виробників пил і фасують його під виглядом чаю. Це вже підробка. Для довідки. Прибуток від виробництва і продажу пилу становить близько 3000 %. Розпізнавання Тестування починається біля прилавка, тут же й закінчується. Єдине, що можна зробити в магазині, це вивчити упаковку. Зберігається чай три роки. Термін виготовлення вказано. Вирахувати легко. Перша перешкода – це заявлений для відліку терміну придатності час розфасовки. Період перебування сировини на виробничому складі виробник не вказує. Результат? Продається 20 % протермінованого продукту, що містить афлатоксин, речовину, яка вражає печінку та імунну систему. Назва виробника недорогого пакетованого чаю дуже часто на пачці не вказується. Це має викликати сумнів, що всередині нехай і дешевий, але справжній продукт. Перевірити, що там міститься (дрібний помел листя або чайний пил), можна тільки після покупки. Якщо дно коробочки присипане чайним пилом, значить, у пакетиках і є пил. Чиста коробка – придбано виріб із натурального меленого листя. Відповідність зазначеного терміну придатності перевіряється заварюванням. Якщо під час додавання окропу не з’явився невеликий білий наліт, отже, сировина зібрана понад два роки тому; у цьому разі на дні та стінках посуду залишається темний слід. Чай дуже швидко розчиняється навіть за низької температури? Застосовано штучні барвники. У справжньому чаї лимон освітлює напій.
Коментарі (0):
|
© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |