Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №333 від 28.02.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Стара нова генерація

“Треба пробивати нашій продукції дорогу у світ”

“Треба пробивати нашій продукції дорогу у світ”

Після розпаду Радянського Союзу та під час так званого перехідного періоду українським промисловим гігантам було нелегко… Не всі змогли втриматись “на плаву”. Пощастило тим, хто отримав гідних керівників, які змогли вивести українське виробництво на новий рівень. Саме так сталося і з ВАТ “Рівненський радіотехнічний завод”. Адже за десять років, які Микола ЦИМБАЛЮК його очолює, завод не тільки зберіг славу одного з найпотужніших підприємств, а й повністю модернізував виробництво традиційної продукції. До того ж підприємство швидкими темпами починає виходити на сучасний ринок товарів народного вжитку.

Нове дихання

Минулого тижня ВАТ “Рівненський радіотехнічний завод” презентував свою продукцію на щорічній виставці, що проходить в будинку культури “Хімік”. Відверто кажучи, зацікавлених покупців виявилося чимало. Важливо, що серед них були не тільки керівники спеціалізованих підприємств, а й багато пересічних жителів міста. Адже сьогодні завод пропонує величезну кількість товарів народного вжитку: від електроплит та електрогрілок до пластмасової фурнітури, виробництво якої почав освоювати наприкінці 2007 року.

За словами Миколи Цимбалюка, багато нової продукції з’явилося саме завдяки відновленню роботи 17 цеху (з виробництва пластмасових товарів). Зараз підприємство активно співпрацює з рівненською компанією “Екопласт”, яка останнім часом успішно виходить на ринок віконної продукції.

Величезним попитом, до слова, користуються електрогрілки. Вже майже три роки вони продаються в Донецьк, Луганськ, Дніпропетровськ, Крим. Справа в тому, що нарешті вітчизняний виробник довів безглуздість думки про неякісність його товару, яка довго побутувала серед українських споживачів.

“Надзвичайно приємно було, - згадує Микола Цимбалюк, - отримати листа з Донецької області, в якому син замовляє своєму батьку нашу грілку і просить вислати її накладним платежем. Виявилось, що старенькому наша електрогрілка ще минулого виробництва віддано служила два роки. Заміни їй він знайти не може, тому просить вислати таку саму…” Ось вам і найкращий доказ якості, набутої досвідом.

Нині радіозавод пропонує кілька видів електрогрілок: від 40 до 80 гривень. Всередині грілка прогрівається до 60 градусів. Верхнє покриття - із ситцевої тканини. Новинкою на ринку таких товарів є й електрогрілка - чобіток. Вона створена для обігріву однієї з найуразливіших частин тіла - ніг.

І це не єдина новинка серед товарів народного вжитку модернізованого виробництва. Багато інновацій було використано у створенні електронагрівальної техніки. Тепер перелік пропозицій Рівненського радіотехнічного заводу містить також одно-, дво-, трисекційні пекарські шафи, електроплити з духовою кабіною та без - для закупівлі як широким загалом, так і вузькоспеціалізованими підприємствами. Наприклад, минулого року постійними замовниками такої продукції стали прикордонні загони та військові частини Києва, Одеси, Житомира, Козятина тощо.

Змінюємо застарілі канони…

За 25 років існування Рівненський радіотехнічний завод заслужив серед клієнтів повагу як виробник високоякісної продукції.

“Через відсутність інформації тривалий час українці навіть не знали, що свої виробники - це насамперед якість та гарантія, - зазначає Микола Цимбалюк. - Сьогодні як жителі Рівного, так і всієї України, вже оцінили переваги продукції ВАТ “Рівненський радіотехнічний завод”. Це не тільки гнучка система знижок, доставка, а й, головне, сертифікований товар та гарантійне обслуговування. Завод завжди несе відповідальність перед замовником у разі неполадки”.

Яскравим підтвердженням цієї думки може стати хоча б той факт, що нині чи не вся Східна Україна купує вироби ВАТ “Рівненський радіотехнічний завод”. Особливим попитом користуються газові лічильники BK-G, виробництво яких завод за останні роки успішно налагодив із відомою європейською фірмою “Premagas”. Через тендерну закупівлю ця продукція потрапляє на Одещину, Київщину тощо. Минулого року, до прикладу, “Одесаоблгаз” закупив близько 12 тисяч газових лічильників нашого виробництва, вже цього року “Рівнеоблгаз” зробив замовлення на значну кількість таких же. До того ж, газопостачальні підприємства країни є постійними покупцями й металевих ящиків для лічильників. Варто відзначити, що за заводською ціною вартість лічильника складає 207 гривень. Тоді як у деяких розповсюджувачів вона на 20 відсотків вища.

Аналізуючи сучасну українську економіку, можна помітити, що чимало колишніх радянських підприємств-гігантів останніми роками відновлюють як колишню орієнтацію, так і давні зв’язки. Так, радіозавод, наприклад, сьогодні активно співпрацює з російськими замовниками. Звісно, закупівля йде вже не такими партіями, як за часів Союзу, але поступово “Рівненський радіотехнічний завод” знову завойовує ринок технологічної металевої продукції. Адже виготовлення друкованих плат, яким завод традиційно займається ще з початку створення, здійснюється через постійне впровадження новітніх технологій та імпортних матеріалів. Тепер це вже друковані плати 4 класу складності, встановлення яких можна здійснювати безкорпусним монтажем.

Крім того, якщо раніше сусідні області вважали за краще співпрацювати з Польщею, Білоруссю, то сьогодні вони оцінили переваги партнерства з ВАТ “Рівненський радіотехнічний завод”. Серед них і такі відомі підприємства, як “ Львівприлад”, “Електротерміс” (Луцьк), “Дельта”(Тернопіль) та ін.

Головне - кадрова політика

Незмінним фактором успіху підприємства завжди лишалася кадрова політика. Але справа не тільки в оплаті праці, наприклад, а й в тому, що спеціалізованим виробництвам не вистачає професіоналів.

Як зазначає Микола Цимбалюк, як по всій Україні, так і в Рівному зокрема, величезний дефіцит фахівців таких спеціальностей, як токар, слюсар, фрезерувальник, оператор станків, налагоджувач станків-автоматів. “Треба нарешті стирати давно застарілі канони про те, що технічні професії низько оплачуються. Сьогодні на заводі оплата праці залежить від виробітку, та в середньому вона становить 1000 гривень”, - розповідає голова правління.

Микола Цимбалюк переконує, що технічна освіта - це дійсно проблема України. Адже її економіка та підприємництво будується саме на таких кадрах, яких, на жаль, катастрофічно не вистачає. Він також зазначає, що із задоволенням чекає молодих розумних спеціалістів, обіцяючи кар’єрний ріст та високий заробіток.

Треба пробивати дорогу у світ

Сьогодні ВАТ “Рівненський радіотехнічний завод” продовжує працювати над удосконаленням та розповсюдженням новітніх інфрачервоних обігрівачів потужністю 1,2 кВт. Як переконують знавці, вони не тільки екологічно чисті, економні, а й зручні у повсякденному використанні.

Виробництво електронагрівальної техніки спрямоване на заклади громадського харчування, сільськогосподарські підприємства. Головне, що таке електронагрівальне обладнання приваблює як комерційних споживачів, так і бюджетні установи. До слова, як і вся продукція радіозаводу. Мабуть, це і стало запорукою успіху підприємства. Адже його товари створені для найвибагливішого клієнта.

Нині ВАТ “Рівненський радіотехнічний завод” шукає партнерів та інвесторів для подальшого оновлення асортименту товару, підвищення його якості та конкурентоздатності.

“І ми не зупинимось лише на Росії”, - запевняє Микола Цимбалюк. - “Треба пробивати дорогу нашій продукції у світ. Вона того варта”.

ВАТ “Рівненський радіотехнічний завод”: 33027, м. Рівне,

вул. Д.Галицького, 25. Тел./факс: (0362) 23-53-01, 23-42-29.

Заводську продукцію можна придбати в магазині “Іква”, що знаходиться на II поверсі приміщення заводу.

28.02.2008Юліана ТЕТ


Переглядів: 965

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21188)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17331)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14561)
• Допомога під час карантину [967] (14484)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14321)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14135)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14008)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13980)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13972)
• Живи до ста! [965] (13954)
• Бюджет і ми… [965] (13891)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13882)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13757)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13667)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13661)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13610)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13218)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13193)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (548)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (73)
• Тонкощі заварювання кави (68)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (68)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (65)
• Небезпека вологих серветок (63)
• Часникові стрілки корисніші за часник (62)
• Особливості вживання видів води (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (61)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (60)
• А ваш шампунь безпечний? (58)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (57)
• Нецукровий діабет (54)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (50)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"