Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №365 від 10.10.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Історія успіху

“Здорові тварини – чисті продукти – здорова нація”

“Здорові тварини – чисті продукти – здорова нація”

В цьому твердо переконаний керуючий ППФ “Фарматон”, кандидат ветеринарних наук Сергій БЯЛЕЦЬКИЙ

Є в Рівному унікальне в Західному регіоні України підприємство по виробництву ветеринарних препаратів та медикаментів – ППФ “Фарматон”. З самого початку своєї діяльності (а зареєстроване воно 28 жовтня 1998 року) його колектив, що налічує сьогодні понад 70 чоловік, зробив ставку не на кількість виготовлених ліків, а на їх якість. Адже здорові тварини – це чисті продукти, а їх споживання – запорука здоров’я нації. В цьому твер----до пе-ре-ко-наний керуючий фірмою “Фарматон”, кандидат ветеринарних наук Сергій БЯЛЕЦЬКИЙ. “Нашу продукцію добре знає вся Україна”

сканер hp scanjet

– Фірма “Фарматон”, – розповідає Сергій Анатолійович, – із самого початку здійснювала розробку препаратів ветеринарної медицини та

їх виробництво. Починали з простих виробів, згодом освоїли випуск більшості груп препаратів в асортименті. Зараз виготовляємо близько 90 препаратів для лікування і профілактики хвороб тварин. На---

шу продукцію добре знає вся Україна, оскільки відправляємо її в усі регіони.

– Чи був Ваш попередній професійний досвід пов’язаний з бізнесом, який Ви започаткували?

– У 1984 році я закінчив Білоцерківський сільськогосподарський інститут, за фахом – ветеринар. Після служби в армії підготував кандидатську дисертацію в аспірантурі НДІ експериментальної ветеринарної медицини. Працював у науковій установі – Інституті епізоотології УААН у Рівному. В середині 90-х тут було створено ТзОВ, що мало займатися виробництвом ліків для тварин. Але на очікувану ефективність воно так і не вийшло: не було ні нормального розвитку, ні цивілізованих відносин між засновниками, особливо з тими, що представляли державні активи. Це спонукало мене відкрити власну справу. На мою дум-ку, така форма господарювання, як приватне підприємство, дозволяє більш адекватно підходити до всіх питань розробки і випуску ветеринарних медпрепаратів та їх реєстрації, оскільки, крім ліцензії на саме виробництво, три роки тому було введено реєстрацію кожного препарату.

– Розкажіть про цю процедуру.

– Формується реєстраційне досьє загальним обсягом від 200 до 600 сторінок і подається у відповідну державну установу, яка, провівши експертизу наданих документів, розглядає їх на фармакологічній раді. Загалом, реєстраційна процедура дорога у грошовому виразі і не менш трудомістка у виконанні. Вся складність проблеми в тому, що приватному підприємству дуже важко виділяти кошти на певні наукові розробки. Наука в нас настільки відокремлена від держави і суспільства, підприємств і підприємців, що на то нема ніякої ради. Тим не менше, нам вдалося дещо зробити своїми скромними силами.

“Не оригінальні ліки,

а генерики”

– Вашій скромності можна позаздрити. Але навіть “скромні сили” повинні бути достатньо професійними і спиратися на наукову основу, щоб налагодити чи не єдине в західноукраїнському регіоні виробництво якісних препаратів ветеринарної медицини.

– Колектив нашого підприємства має високий професійний потенціал. У нас багато фахівців з вищою освітою та середньою спеціальною. Сучасний рівень виробничої бази фірми постійно приваблює практикантів. Минулого року у нас пройшли практику чотири працівники, зараз у цехах працюють два практиканти. В цьому році прийняли на роботу двох випускників – фармацевтичного коледжу і Національного університету водного господарства та природокористування. Колектив очолює кандидат ветеринарних наук.

– Торгівельна марка “Фарматон” настільки популярна в Україні, що напрошується питання: наскільки ексклюзивна продукція фірми?

– Практично всі медичні препарати, що продукуються у світі як для гуманітарної медицини (тобто для людей), так і ветеринарної (тобто для тварин) – не оригінальні ліки, а генерики. Це легальна група ліків, що складає у світовому виробництві 80 відсотків медпрепаратів. Патентовані ж лі-ки, що випускаються фірмами після розробки патентів, займають значно менший обсяг у валовому випуску, але в грошовому виразі становлять 80 відсотків від загального виробництва ліків у світі. Висока ціна таких ліків є наслідком їх дуже дорогої розробки і недешевої реєстрації. До того ж, кожен препарат треба не тільки виготовити, а й зареєструвати в кожній країні, де вироб-ник його продає. А ця сума навіть в Україні обчислюється десятками тисяч гривень. Згодом, коли закінчиться термін дії патентів, ці ліки перейдуть у групу непатентованих і будуть випускатися зацікавленими фірмами вже як генерики. Практично “Фарматон” є виробником вітчизняних генериків, що замінюють імпортні ліки. До речі, за радянської доби в Україні взагалі не було виробництва ветеринарних препаратів, а ті, що випускалися в СРСР, здебільшого, були застарілими і малоефективними.

– Як Ви оцінюєте вітчизняний ринок ліків для ветеринарної медицини?

– В даний час конкуренція на цьому ринку досить висока. І в Києві, і в Харкові, і в інших містах працюють фірми, що наповнюють ринок ліків для тварин, надаючи споживачу можливість вибирати з великого переліку однотипних препаратів.

“Фарматон” – один

із кращих за якістю

– Які ж критерії впливають на вибір українського споживача?

– Споживач виходить із того, як виробник себе зарекомендував на ринку, яка якість ліків та їх асортимент, наскільки зручно використовувати препарати та чи сучасна їх упаковка. Таким чином, врешті-решт, формується довіра до торгівельної марки. Що стосується фірми “Фарматон”, то вона позиціонується на ринку як одна з кращих за якістю. Хоча за кількістю, можливо, ми менше випускаємо продукції, але стараємося не зраджувати пріоритетам нашої діяльності, серед яких якість ліків на чільному місці. Для цього впроваджуємо сучасні технологічні процеси, оновлюємо виробниче обладнання, оснащуємо лабораторію, проводимо професійне навчання персоналу.

– Гадаю, “Фарматон” має не тільки на конкурентів, а й надійних партнерів?

– У ближньому регіоні працюємо з сільськогосподарськими підприємствами, що займаються тваринництвом, а в територіально віддалених від Рівного регіонах організували збут продукції через фірми-дистрибютори. Також тісно співпрацюємо з НДІ контролю ветеринарних препаратів, який знаходиться у Львові. Саме цей інститут проводить експертизу реєстраційних документів на ліки для тварин.

– До речі, випробування таких ліків продовжується рік-два-три?

– Дійсно, цей процес може тривати від півтора року до трьох, а часом і більше.

“Віримо в економічне відродження України”

– Чи є в асортименті Вашого підприємства ліки, які в Україні виготовляє тільки “Фарматон”?

– Є такий препарат. В радянські часи він був розроблений для підвищення мозкової активності людей старшого віку. Кажуть, буцімто його вживали члени Політбюро ЦК КПРС. Але так склалося, що в медичній практиці про ці ліки забули. Ми ж адаптували їх для лікування нервово-м’язової передачі тварин. Якщо немає якогось фізичного пошкодження нерва, препарат відновлює провідність, не викликаючи негативну побічну дію.

– Розкажіть про участь “Фар-матону” в роботі загальноукраїнських корпоративних об’єднань.

– Так склалося ситуація, що в Україні кожен ветфармвиробник вважає себе найкращим і за своє виживання бореться самотужки, а тому ніякого корпоративного об’єднання для відстоювання своїх інтересів у нас немає. Спроба організувати таке об’єднання була, але, структура, що створювалася зверху, а не знизу, виявилася неефективною. Сьогодні це об’єднання обслуговує лише кількох виробників, наближених до влади.

– Як Ви ставитеся до тендерної системи державних закупівель?

– Вихід на державні закупівлі в Україні мають тільки кілька київських фірм, іншим виробникам доступу до них немає. Працюючи без державної підтримки, ми приречені виживати в жорстких умовах. Але нам гріє душу те, що

“Фарматон” має запас міцності значно більший, ніж ті підприємства, які, користуючись прихильністю влади, процвітають у тепличних умовах. Я переконаний: майбутнє за самодостатніми господарськими структурами. Саме такою є фірма “Фарматон”. Ми пишаємося нашим підприємством і віримо в економічне відродження України.

Бажаю успіху у втіленні всіх Ваших задумів і планів. Хай щастить!

“Фарматон” – якісні ліки і добавки для тварин

Підприємство, яке дев’ять років успішно займається виробництвом ветеринарних препаратів для великої та дрібної рогатої худоби, свиней і дрібних домашніх тварин, пропонує:

• Премікси для курей і курчат, свиней і поросят, ВРХ і телят, а також виготовити премікси на ваше замовлення.

• Вітамінно-мінеральні добавки для ваших домашніх улюбленців.

• Антибактеріальні препарати:

а) для ін’єкцій;

б) орального застосування;

в) протимаститні;

г) зовнішнього застосування;

д) кокцидіостатики.

• Регулятори обміну речовин:

а) глюкоза. солі та інші;

б) вітамінні препарати;

в) препарати. що впливають на нервову систему;

г) залізовмісні препарати.

• Вітамінні препарати.

• Гормональні препарати (контрик для самців і самок).

• Протипаразитарні препарати.

• Антисептичні і миючі препарати.

• Препарати для лікування хвороб шкіри.

• Препарати для лікування хвороб шлунково-кишковогого тракту.

ППФ “Фарматон”

вул. Дворецька, 89, м. Рівне, 33001;

тел.: (0362) 62-32-22, 26-78-19;

e-mail: farmaton@rv.uar.net;

сайт: www.farmaton.com.ua.

10.10.2008Спілкувався Олександр ОЛЬХОВИК


Переглядів: 961

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21185)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14559)
• Допомога під час карантину [967] (14482)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14320)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14135)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14007)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13979)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13971)
• Живи до ста! [965] (13954)
• Бюджет і ми… [965] (13889)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13756)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13667)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13661)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13608)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13217)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13191)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (523)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (66)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (66)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (63)
• Небезпека вологих серветок (62)
• Часникові стрілки корисніші за часник (61)
• Особливості вживання видів води (60)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (59)
• А ваш шампунь безпечний? (57)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (52)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (48)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"