Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №413 від 09.09.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Напередодні свята

Газовик - це звучить гордо

Газовик - це звучить гордо

ВАТ “Рівнегаз” найбільшим багатством вважає свій колектив

Сьогодні, у переддень Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості України, з приємністю хотілося б відзначити колектив відкритого акціонерного товариства “Рівнегаз”, який є однією з успішних ланок нафтогазового комплексу України.

Здобутки підприємства - це клопітка праця кожного члена колективу

Це потужне підприємство, яке обслуговує величезну систему розгалужених інженерних мереж Рівненської області та споруд на них. Це - понад 8777 кілометрів розподільних газопроводів та дворових вводів, 1574 газорегуляторних пункти стаціонарного та шафного типу. Сьогодні ВАТ “Рівнегаз” вже забезпечує понад 290 тисяч абонентів природним газом та близько 59 тисяч абонентів - скрапленим газом. Природний газ отримують понад 3250 суб’єктів господарювання нашої області.

Усім цим опікується майже двохтисячний колектив газовиків Рівненщини. Це справжні спеціалісти своєї справи, які мають високий професійний рівень. Організаторські здібності, повсякденна, часто цілодобова, клопітка і відповідальна робота кожного керівника підрозділу, кожного члена колективу забезпечує належне функціонування великої та складної системи розгалужених газових мереж та споруд Рівненщини.

За час роботи товариство набуло значного розвитку з експлуатації систем газопостачання, їх проектування та монтажу. Разом із підприємством із року в рік росли і темпи газифікації в області. На початок 2000 року природний газ був лише у 270 населених пунктах Рівненщини, а сьогодні його отримують: 10 міст, 10 селищ міського типу та 493 сільські населені пункти області. Послідовно, завдяки зусиллям газовиків, “блакитний вогник” з’являється у нових районах нашого краю. У 2003 році його отримали жителі Корецького району, у 2005 році - мешканці найвіддаленішого Дубровицького району області.

Останні роки для колективу позначалися стабільним зростанням обсягів будівництва газопроводів, і, відповідно, й ростом обсягів транспортування природного газу. Так, з 2000 року вони зросли майже у 1,2 раза і сягнули понад 751 мільйон метрів кубічних за останній рік. Протяжність розподільних мереж області за цей же період зросла на 4406 кілометрів, тобто, фактично, удвічі.

При цьому швидкими темпами розвивається такий перспективний напрям газифікації, як будівництво газопроводів із поліетилену. Сьогодні на Рівненщині прокладено вже понад 3738 кілометрів газопроводів такого типу, тобто, майже половина від загальної протяжності розподільних газопроводів. Це вагомий здобуток у напрямі запровадження на підприємстві сучасних передових технологій у будівництві та експлуатації систем газопостачання.

ВАТ “Рівнегаз” дивиться лише вперед

Ось уже 10 років поспіль колектив газовиків Рівненщини очолює голова правління ВАТ “Рівнегаз” Петро Андрійович ДУБАС (на фото). Міцні руки цього досвідченого фахівця, талановитого, без перебільшення, керівника, господаря з безмежною турботою про людей, впевнено і зі знанням справи тримають і забезпечують розвиток газового господарства Рівненщини, організовують ефективну роботу колективу, дбають про безаварійне та безперебійне газопостачання споживачів області. Тож йому слово.

- Наскільки важким став цей рік для ВАТ “Рівнегаз”, зважаючи на ті газові політичні баталії, які точаться у Києві?

- Колектив нашого підприємства - це професіонали, склад яких формувався багато років, які попри все продовжують стабільно і впевнено працювати. Саме тому зазначені вище тимчасові непорозуміння не відображаються на роботі ВАТ “Рівнегаз”. Ось уже кілька десятків років ми націлюємо свою роботу на єдине - безаварійне і безперебійне газопостачання своїм споживачам.

Для цього підприємство повністю забезпечене технічно: маємо всю необхідну техніку і апаратуру, яка справно працює в системі мережі, і будь-яке пониження тиску чи зменшення відборів веде до адекватної реакції з нашого боку. Саме тому ніяких збоїв у газопостачанні під час зимового періоду у Рівненській області не було. Інша справа, що економічні проблеми в країні наклали відбиток на прибутках нашого підприємства, оскільки позначилися на зменшенні споживання природного газу нашими абонентами. За 8 місяців поточного року промислова група скоротила споживання “блакитного палива” на 18 відсотків, що, відповідно, позначилося на дохідній частині нашого підприємства. Населення також стало менше споживати газу. Але, на відміну від скорочення обсягів газу для промислової групи, зменшення спожитого газу населенням може лише радувати. Це означає, що мешканці Рівненщини врешті зрозуміли, що газ - це державне багатство, тому його потрібно берегти і заощадливо використовувати. У домівках почали модернізовувати системи опалення, тобто, замінювати старі неефективні газові котли на нові, що дозволило скоротити споживання газу. Наступне - утеплили свої помешкання, щоб задарма не палити газ і гроші. Одним словом, мешканці почали економно використовувати природний газ.

- Чи стали мешканці краще платити за “блакитне паливо”?

- Я неодноразово говорив, що в Україні недостат-ньо газу для внутрішнього споживання. Тому ми змушені його закуповувати. Рівненська область - не виняток. І для того, щоб абонент отримував той чи інший обсяг газу, потрібно платити. Тим більше, що згідно з газовими угодами, які ми заключили з постачальником палива, маємо проводити передплату за газ для промислових абонентів. Є, звісно, і розрахунки по факту споживання, але в будь-якому випадку оп-лата за послугу має бути своєчасною.

Маю зазначити, що сьогоднішні платежі за спожитий газ майже стовідсоткові. Однак є й боржники. Вони діляться на дві групи: ті, що в силу певних обставин неспроможні заплатити. До них ми ставимося з розумінням - в житті всяке буває. Пропонуємо заключити угоду та реструктуризувати заборгованість. Але є й такі абоненти, які злісно не бажають розраховуватися, маючи можливість заплатити. Тому, після двох надісланих до споживача повідомлень-попереджень про відключення газу, ми припиняємо його подачу.

На щастя, злісних боржників сьогодні маємо небагато, більшість розуміє, що газ - це товар, за який потрібно платити.

- Чи доцільно, зважаючи на високу і нестабільну ціну на газ, продовжувати газифікацію населених пунктів Рівненщини?

- Скажу наступне: якщо газопровід проходить поряд з населеним пунктом і є можливість за невеликі кошти його підвести, то, безперечно, робити це потрібно. Адже газ - це хороший енергоносій для помешкання.

Вважаю, що наразі людство досягнуло високого рівня розвитку і дійшло до того, що навчилося використовувати газ. Сьогодні він залишається найбільш простим, зручним та дешевим видом палива. А, головне - може використовуватися автоматизовано.

Що стосується газифікації віддалених районів нашої області, то спершу потрібно детально обрахувати доцільність цього проекту, а лише потім проводити газопроводи.

- Як зазначалося раніше, у підпорядкуванні ВАТ "Рівнегаз" знаходиться майже 8 тисяч кілометрів газопроводів, значна частина яких служить вже багато років. Яким чином ви їх обслуговуєте?

- Хочу сказати, що газопроводи і газове обладнання повинні завжди бути виключно у справному стані. Я, як ніхто, знаю, до якої небезпеки може призвести дірявий газопровід, несправне обладнання газорегуляторних пунктів тощо. Тому в першу чергу при обслуговуванні газового господарства Рівненщини ми витримуємо всі регламентні норми по їх перевірці та підтриманню у належному стані. У випадку порушення технічних норм недоліки усуваються першочергово. Зазначу, що сьогодні всі газопроводи Рівненщини і газове обладнання відповідає усім технічним нормам та вимогам.

Поліетиленові газопроводи - це нові технології, які не лише дешевші від металевих, але й не потребують активного захисту (будівництва катодних підстанцій, додаткової ізоляції). Зважаючи на зручність в експлуатації, ми завжди рекомендуємо, при потребі, будівництво газопроводів із поліетилену.

Наше багатство - це колектив однодумців

- То що ж тоді є найбільшим багатством ВАТ “Рівнегаз” - “блакитне паливо”, сучасні технології, вагомі здобутки?

- Єдиною цінністю нашого підприємства є, безперечно, наш колектив. Адже газовик - це не просто професія, це - покликання. Щоб осягнути свою приналежність до цієї сфери і відчути ту відповідальність, яку несе в собі це покликання, людина має “просякнути” газом. Багато людей вважають, що газовик - це людина, яка сидить на трубі й збирає гроші. Насправді ж це клопітка щоденна робота великої кількості людей. Цілодобова праця під відкритим небом у траншеях, під шквальним дощем і в мороз, у будь-яку пору року. Робота: аварійно-диспетчерських служб, які є в кожному районі і великому населеному пункті Рівненщини; фахівців служб підземних газопроводів, які обслуговують майже 8 тисяч кілометрів підземних комунікацій; спеціалістів служби внутрішньо-будинкового обслуговування, які опікуються 320 тисячами квартир. Наш колектив докладає колосальних зусиль для того, щоб кожна людина прокинулася у теплій домівці, нагріла на газовій плиті чайник, почувалася зручно і затишно… Як ніхто, наші працівники знають, що поряд із позитивними якостями цього виду палива існує реальна небезпека від нього. І будь-яке упущення може закінчитися трагічно. Розуміючи свою роль у нашій області, колектив ВАТ “Рівнегаз” ставиться неабияк відповідально до кожної хвилини свого робочого дня.

Ми ж, адміністрація, також не забуваємо дякувати їм за сумлінну працю та намагаємося заохотити. Щомісяця відзначаємо роботу кожного працівника та підрозділу не лише словами, але й преміями. А наш колективний договір передбачає чимало соціальних гарантій та заохочень.

- За 10 років Вашого керівництва ВАТ “Рівнегаз” стало потужним, бюджетоформуючим підприємством Рівненської області. Що для Вас особисто сьогодні означає День працівника нафтової, газової та нафтопереробної промисловості України?

- Моя трудова біографія розпочалася на цьому підприємстві у квітні 1980 року. Тут я ріс, як спеціаліст газового господарства, як людина і як керівник. Починаючи з посади простого майстра, став головою правління цього товариства. Підвищення ніколи не просив, поступово оволодіваючи усіма азами газової специфіки. Коли колектив обрав мене головою правління ВАТ “Рівнегаз”, я зрозумів, що поряд із новою посадою отримав велику відповідальність. І дотепер намагаюся, щоб працівники відчули мою турботу та гордість за них. За 10 років ми перебудували усі бази управління, облаштували адмінприміщення, створили всі умови для нормальної роботи: їдальню, душові, кімнати відпочинку та дозвілля тощо. Я насолоджуюся кожним зробленим кроком, і знаю, що попереду ще дуже багато роботи.

Одним словом, ВАТ “Рівнегаз” - це зміст мого життя, а День газовика - одна з найголовніших дат.

І наостанок додам. Газовики Рівненщини завжди працюють з любов’ю та повагою до своєї справи, до людей нашого краю, з почуттям обов’язку та відповідальності перед кожним рівнянином. Тому в наших оселях цілодобово палахкотить “блакитний вогник”, який несе тепло і затишок, добробут і тепло, можливість рости і розвиватися.

Тож я від душі вітаю працівників газових господарств області та колег нафтогазового комплексу Рівненщини з професійним святом - Днем працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості України. Зичу Вам і Вашим родинам здоров’я, щастя, родинного благополуччя. Нехай Ваша праця приносить радість і задоволення, глибоку вдячність і повагу людей!

09.09.2009Любов РОМАНЮК


Переглядів: 1308

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21180)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14557)
• Допомога під час карантину [967] (14480)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14316)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14131)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14004)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13966)
• Живи до ста! [965] (13951)
• Бюджет і ми… [965] (13887)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13662)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13658)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13604)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13215)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13187)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (435)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (64)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (60)
• Часникові стрілки корисніші за часник (58)
• Особливості вживання видів води (58)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (56)
• А ваш шампунь безпечний? (54)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (53)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"