Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №436 від 18.02.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Жовтень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Листопад 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Новини Рівне
QRcode

#Нові стандарти

У ковбасі буде м’ясо

У ковбасі буде м’ясо

З січня в Україні почали діяти єдині державні стандарти щодо виготовлення м’ясної продукції. Відтепер у виробах має з’явитися м’ясо.

За новими правилами, ковбаса вищого ґатунку має містити 100 відсотків м’яса, варені ковбаси - 100 відсотків м’яса вищого сорту і ніяких інших видів сировини. Ковбаса першого сорту - 70 відсотків м’яса, допускаються білковий стабілізатор, білкові, соєві, молочні препарати, крупи та крохмаль. Для другого сорту потрібно не менше 60 відсотків м’яса. Напівкопчені ковбаси вищого сорту також на 100 відсотків мають складатися з м’яса: яловичини або свинини першого гатунку. Не дозволено борошно, крохмаль тощо. Для виготовлення першого сорту допускається застосування до 10 відсотків пшеничного борошна чи сої, решта 90 відсотків - м’ясо.

Раніше виробники також повинні були виробляти ковбасні товари згідно зі встановленою, радянською, рецептурою. Однак деякі з них зрозуміли, що, деформуючи назву виробу, або додаючи до неї словесний префікс, отримують можливість по-своєму сформувати рецептуру. Так поряд із відомими назвами: “Лікарська”, “Московська” тощо з’явилися: “Лікарська нова”, “Екстра”, “Люкс”. Сьогодні ж законодавство забороняє виробникам встановлювати власні назви, до того вироби виготовлялися по єдиному встановленому стандарту.

Тож відтепер, купуючи ковбасні продукти, звертайте увагу на їх склад та строк зберігання, які за новими стандартами мають бути зазначені на упаковці. Тим, хто віддає перевагу вареним ковбасам, варто знати, що у таких виробах вищого ґатунку не допускається вміст крохмалю, а у сосисках, сардельках та варених ковбасах першого, другого та третього сорту - крохмаль має бути у межах від 3 до 5 відсотків. З харчових добавок дозволені лише нітрит натрію, фосфати, аскорбінова кислота та аскорбінат натрію.

Окремо слід сказати про строки придатності варених ковбас. Для виробів вищого ґатунку він становить 72 години, першого і другого сортів - не більше 48 годин, а 3-го сорту - не більше 24 годин з моменту закінчення технологічного процесу.

Сьогоднішня “Московська” має виготовлялися без застосування домішок і на 75 відсотків складатися із яловичини вищого ґатунку та на 25 відсотків - хребтового шпику.

Постає питання: якщо ціновий діапазон вчорашніх м’ясних виробів коливався від 30 до 150 гривень, при цьому деякі продукти складалися переважно із сої та обрізків, то скільки коштуватимуть вони після набуття чинності державних стандартів? Відповідь рівняни незабаром побачать на власні очі на продуктових рядах.

18.02.2010Любов РОМАНЮК


Переглядів: 1089

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1195 від 20.11.2024p.
¤ 
Ознаки того, що у вас дефіцит вітаміну D

Ознаки того, що у вас дефіцит вітаміну D

Нестача «сонячного» вітаміну вкрай негативно позначається на стані здоров’я, тому його попередження – найкраща послуга вашому організму....

¤ 
Троє чоловіків вбили знайомого

Троє чоловіків вбили знайомого

До злочину причетні троє дубровиччан – 30-ти, 19-ти та 15-ти років, які і раніше потрапляли в поле зору правоохоронців за вчинення адміністративних правопорушень. А найстарший та неповнолітній мали судимість....

¤ 
Пошкодив шини службового авто

Пошкодив шини службового авто

Відомо, що 42-річний чоловік уже неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронців, зокрема був судимий за вчинення майнових злочинів та хуліганства....

¤ 
У Рівненського обласного протипухлинного центру новий керівник

У Рівненського обласного протипухлинного центру новий керівник

Рівненський обласний протипухлинний центр очолив Віталій Бойко. Напередодні голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш звільнив його з посади директора комунального підприємства «Рівненська обласна дитяча лікарня», якою Віталій Бойко керував тричі: з червня 2005-го по вересень 2006-го, з 2007 по 2010 рік та з грудня 2014 року і дотепер...

¤ 
Громади Рівненщини отримали 11 нових шкільних автобусів

Громади Рівненщини отримали 11 нових шкільних автобусів

Ще 11 шкільних автобусів передали тергромадам Рівненщини. Ключі від нових авто вручили начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль та голова обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
Партія «УДАР Віталія Кличка» стає ще більш відкритою

Партія «УДАР Віталія Кличка» стає ще більш відкритою

Ми прагнемо залучити якомога більше груп українців до політичного життя суспільства та розбудови партії. Зокрема, розширити участь жінок у прийнятті рішень, надати їм можливості для самореалізації....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22340)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18327)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15369)
• Допомога під час карантину [967] (15323)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15093)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14956)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14873)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14829)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14815)
• Живи до ста! [965] (14770)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14712)
• Бюджет і ми… [965] (14702)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14584)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14532)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14429)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14364)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14020)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13989)

ТОП-15 свіжого номера:

• Партія «УДАР Віталія Кличка» стає ще більш відкритою (1255)
• Для освітніх закладів Рівного закуплять нове обладнання (237)
• Громади Рівненщини отримали 11 нових шкільних автобусів (183)
• Ознаки того, що у вас дефіцит вітаміну D (148)
• Пошкодив шини службового авто (142)
• Навіщо протирати скло машини яблуком у дощ? (140)
• Троє чоловіків вбили знайомого (139)
• Для чого наносити зубну пасту на вікна автомобілів? (138)
• У Рівненського обласного протипухлинного центру новий керівник (138)
• Сприяли в ухиленні від мобілізації: ще чотирьом лікарям повідомили про підозру (131)
• Смертельна автопригода у Рівненському районі (130)
• Ультразвукова діагностика в закладах охорони здоров’я м.Рівне (129)
• Потрапив під колеса мотоцикла, вибігши на дорогу (129)
• В області облаштовують кулінарний хаб (126)
• Налагодили міжрегіональний канал збуту наркотиків (125)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"