Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №515 від 25.08.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Листопад 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Грудень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Новини Рівне
QRcode

#На замітку

Про що говорить етикетка?

Про що говорить етикетка?

Купуючи будь-який харчовий продукт, кожен з нас, насамперед, звертає увагу на ціну та зовнішній вигляд товару. Обережніші люди цікавляться ще терміном придатності, виробником. Та лише одиниці уважно вчитуються у те, що написано на етикетці. І не дарма. Чи якісний продукт? Чи натуральний? На етикетці написано все. Важливо лише вміти це прочитати.

Згідно ст.15 Закону України “Про захист прав споживачів” споживач має право на одержання необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про продукцію. Ця інформація повинна містити: назву товару, позначення нормативних документів, вимогам яких повинна відповідати продукція; перелік основних властивостей товару та ін., а щодо продукту харчування - дані про його склад, масу нетто, калорійність та поживну цінність; умови зберігання; дату виготовлення; строк придатності; позначку про наявність ГМО, відомості про вміст шкідливих для здоров’я речовин, найменування та адресу виробника, місце знаходження виробництва. Нагляд за тим, чи добро-совісно зазначають виробники склад продукту та чи дотримуються вимог щодо маркування, здійснюють відповідні контролюючі органи.

Щоб придбати якісний продукт, зверніть увагу на дату виробництва. На етикетці повинна бути вказана дата виготовлення і строк придатності або ж просто написано “вжити до…”. Варто пам’ятати: коротший термін придатності продукту свідчить про меншу кількість консервантів і технологічних обробок продукту. Отже, менший строк придатності - більше натуральності!

Вагому інформацію можна дізнатися, прочитавши склад продукту. Сировина, якої у продукті найбільше - вказана у складі першою, далі - у порядку зменшення.

Як розшифровується позначка ДСТУ та ТУ?

ДСТУ - це державні стандарти України. Простіше кажучи, ДСТУ - це сучасні ГОСТ, відомі нам ще з радянських часів. У них чітко регламентується, які саме складові повинні бути у продукті. Напис ТУ (технічні умови) свідчить, що виробник виготовляє продукцію за власною рецептурою і технологією. Технічні умови розробляють самі виробники та обов’язково перевіряють і реєструють їх у територіальних органах стандартизації, сертифікації та метрології ( на Рівненщині - в ДП “Рівнестандартметрологія”)

“Без ГМО” - цей знак несе важливу інформацію для споживача, якщо стоїть на етикетці ковбасних виробів, майонезі, консервованій кукурудзі, сої, чіпсах та інших продуктах, які містять білок.

Щоб бути впевненим у якості та безпечності продукції - шукайте на етикетці знак сертифікації (літери рСт). Ця позначка свідчить, що продукт пройшов лабораторні випробування та отримав сертифікат відповідності.

Знак ISO сповіщає споживачів, що виробник має систему управління якістю. Це значить, що якість продукту контролюється на усіх етапах - від постачання сировини до реалізації готового виробу. Наявність системи управління якістю - одна із основних умов європейського ринку. Тож, без ISO нашим виробникам вікно у Європу зачинене. На Рівненщині уповноваження на розробку та сертифікацію систем управління якістю має лише ДП “Рівнестандартметрологія”. Фахівці цього підприємства з приємністю зазначають, що кількість виробників нашої області, які можуть з гордістю ставити на свою продукцію знак ISO - збільшується. Зокрема, впродовж І півріччя 2011 року системи управління якістю були сертифіковані на 11 підприємствах Рівненщини.

Абревіатура НАССР (англ. система управління безпечністю харчових продуктів) також є свідченням високої якості продукту. Можете бути впевненими, що продукт, на етикетці якого є напис НАССР, - виготовлений з високоякісної сировини, у стерильних умовах та відповідає усім світовим критеріям якості та безпечності.

Отже, щоб обрати якісний та безпечний продукт - уважно читайте етикетку!

25.08.2011


Переглядів: 1904

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1199 від 18.12.2024p.
¤ 
Безпрограшна серія «Вереса» завершилася розгромною поразкою у Львові

Безпрограшна серія «Вереса» завершилася розгромною поразкою у Львові

Пропустивши два швидких м’ячі і ще в першому таймі залишившись у чисельній меншості, «Верес» поступився «Карпатам» у Львові і перервав свою десятиматчеву безпрограшну серію. Ця поразка стала найбільшою за часів відродженого народного клубу і третьою найбільшою для «Вереса» в елітному дивізіоні чемпіонату України....

¤ 
Cкільки потрібно мити волосся шампунем?

Cкільки потрібно мити волосся шампунем?

Двічі милити голову шампунем – необхідність чи маркетинговий хід? Як насправді правильно мити голову, розповідають експерти....

¤ 
Ботокс для профілактики зморшок: що про це думають медики?

Ботокс для профілактики зморшок: що про це думають медики?

Перед тим як у молодому віці почати ін’єкції ботоксу, варто врахувати всі плюси та мінуси і порадитися з лікарем. Бо є нюанси....

¤ 
Проблеми з пам’яттю:

Проблеми з пам’яттю:

втома, перевантаження чи щось серйозніше?

На забудькуватість скаржаться багато: від молодих до людей похилого віку. Спочатку це проявляється начебто в дрібницях, але часто з віком проблема посилюється, і у якусь мить ми розуміємо, що нам важко на себе покластися, так багато витікає, не утримується, розчиняється ніби в повітрі. І тут ми починаємо замислюватися: це просто накопичилася втома і потрібно з’їздити у відпустку, попити вітамінки, чи справа в чомусь суттєвішому? А раптом провали у пам’яті – ознака захворювання? Давайте проаналізуємо, чому пам’ять може нас підводити і що з цим робити....

¤ 
На потягу вдарило струмом: двоє неповнолітніх отримали термічні опіки

На потягу вдарило струмом: двоє неповнолітніх отримали термічні опіки

Інцидент стався 7 грудня близько 20:40 на залізничній станції Верба, що на Дубенщині....

¤ 
У Рівному запрацювала нова модель громадського транспорту

У Рівному запрацювала нова модель громадського транспорту

Можна сміливо говорити про те, що з 1 грудня у Рівному почала працювати нова модель громадського транспорту. Так, на вулиці міста виїхали нові автобуси, які курсують за маршрутом 47А. А загалом для зменшення заторів у місті значно зменшилася кількість маршруток малої місткості....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22487)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18437)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15469)
• Допомога під час карантину [967] (15441)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15183)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15049)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14987)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14937)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14910)
• Живи до ста! [965] (14852)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14811)
• Бюджет і ми… [965] (14789)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14665)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14634)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14515)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14456)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14107)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14074)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному запрацювала нова модель громадського транспорту (355)
• Енергетична безпека: на Рівненщині розвиваються альтернативні джерела енергії (63)
• Різниця між пральним порошком і капсулами (62)
• Проблеми з пам’яттю: (58)
• Безпрограшна серія «Вереса» завершилася розгромною поразкою у Львові (58)
• На потягу вдарило струмом: двоє неповнолітніх отримали термічні опіки (56)
• Чи можна нагрівати мед? (55)
• Ботокс для профілактики зморшок: що про це думають медики? (55)
• Сушарки проти паперових рушників: що безпечніше для здоров’я? (55)
• Як позбутися неприємного запаху цибулі на руках після готування? (54)
• Фундучна картопля (54)
• Cкільки потрібно мити волосся шампунем? (54)
• Анастасія Либак провела розминку з учнями Жобринського ліцею (53)
• Рецепт домашніх патчів (53)
• Чи нешкідливо вмиватися мінеральною водою? (52)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"