№541 від 01.03.2012p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#На замітку Цілюща сила вівсянкиТі, хто не уявляє свого сніданку без вівсяної каші, можуть претендувати на звання здорових людей планети, - вважають фахівці. Гастроентерологи стверджують, що вівсянка попереджує захворювання шлунку, а кардіологи рекомендують її для профілактики серцево-судинних захворювань та зниження рівня “поганого” холестерину. І найголовніше - у цих диво-пластівців немає побічних дій. А ще: • вівсяна каша володіє антистресовим ефектом. Тому вона буде особливо корисна тим, хто часто впадає у хандру, довго не може заснути, постійно нервує через дрібниці. Секрет “заспокійливої” каші у вітамінах групи “В”, яких достатньо у вівсянці. Саме ці вітаміни відповідають за наші нерви, густе волосся, чисту шкіру; • постійний прийом вівсяної каші зможе зробити вас не лише спокійними, а й розумнішими, покращити роботу, додати бадьорості та хорошого настрою; • налягати на вівсянку варто й тим, хто хоче зберегти розумові здібності і хорошу пам’ять до самої старості, позаяк, нормалізуючи рівень холестерину, вона допомагає позбутися бляшок у судинах; • якщо у вас гарний апетит, приборкати який не може вівсянка, після невеликої порції каші можна добре поснідати (ковбаса, яєчня, канапки з будь-якою кількістю масла) і ваш організм не постраждає, оскільки “вівсяна прокладка” не дасть шкідливому холестерину потрапити у кров і відкластися на стінках судин; • особливо корисна вівсяна каша для мешканців великих міст із несприятливою екологією, оскільки має властивості виводити із організму токсини та солі важких металів; • для зміцнення кісток і зубів, а заодно запобігання карієсу, необхідно замочити у холодній воді геркулесові пластівці і залишити на 3 години. Потім їх варять до готовності і вживають без обмежень; • якщо ви потерпаєте від підвищеного тиску і щоб просто захистити серцево-судинну систему, випивайте щоденно півсклянки вівсяного відвару. Для цього необхідно взяти склянку зерен вівса і кип’ятити у літрі води доти, поки вода не википить наполовину. Затим процідити; • вівсяний кисіль - визнаний засіб для лікування захворювань шлунку, кишківника, панкреатиту, коліту й отруєнь. Вівсяний кисіль добре регулює роботу кишківника при закрепах. Приготувати його зовсім нескладно. Крупу заливають холодною кип’яченою водою в пропорції 1:1, кладуть небагато дріжджів або шматочок житнього хліба і залишають бродити на 12 годин. Каструлю з киселем щільно укутують, аби зберігалося тепло. Потім зливають рідину, доводять до кипіння і - кисіль готовий. Споживайте на здоров’я!
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |