№588 від 31.01.2013p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#А ви знали, що? Ви вже нагріли ніж для торта?Як тільки у нас, жінок, з’являється вільна хвилина чи настають довгоочікувані вихідні, ми намагаємося побалувати свою родину смачною здобою, тортиками, печивом чи чимось ще солоденьким. Поради, які ми пропонуємо вашій увазі, не лише стануть вам у нагоді, коли поратиметеся на кухні, але й зроблять цей процес легким і безтурботним. • Круто замішане тісто липне до рук, але добре розкочується пляшкою з холодною водою. • Вершкове масло не буде темніти при смаженні, якщо сковорідку попередньо змастити невеликою кількістю рослинної олії. • Жовтки від яєць можна зберегти, поклавши їх у банку з водою і поставивши в холодильник. • Якщо вам потрібен білок, то його можна витягти з яйця протикнувши товстою голкою з двох боків. Жовток при цьому залишиться в шкаралупі. • Щоб відокремити білок від жовтка, скористайтеся паперовою лійкою. • Щоб торт легко виймався з форми, його після духовки потрібно поставити на змочену холодною водою ганчірку. • Якщо соняшникова чи оливкова олія стала каламутною і з неприємним запахом, необхідно додати ложку кухонної солі на один літр. Через декілька днів відстояну олію можна злити. • Щоб розрізати розсипчастий торт, ніж потрібно нагріти, опустивши його в окріп. • Щоб тісто не пригорало, під деко потрібно поставити сковорідку з водою або покласти азбестовий лист. • Розкатане тісто легко перекласти на деко, якщо навернути його на качалку і розгорнути на листі. • Білок добре збивається, якщо він свіжий і охолоджений. Збивати краще в про- холодному місці. • Жовтки з цукром легше розтираються злегка підігрітими. • Соду перед вживанням краще розчинити водою або ретельно перемішати з борошном. • Торт з начинкою має простояти не менше ніж півдня, щоб придбати відповідний смак. • Фруктовий пиріг буде особливо соковитим, якщо під фрукти покласти шар сиру. • Фрукти посипають цукром наприкінці приготування, інакше вони виділятимуть надто багато соку. • Вироби з прісного тіста будуть розсипчастими, якщо в тісто додати ложку коньяку. • Глазур для тортів і печива можна пофарбувати в червоний колір соком буряка, а в помаранчевий - соком апельсина. • Смачну глазур можна отримати, розтопивши шоколадні та м’ятні цукерки, додавши декілька ложечок води або молока. • Очищені яблука та груші для начинки збережуть свій колір, якщо перед приготуванням їх загорнути в просочену оцтом серветку. • Волоські горіхи для тортів та випічки набудуть приємного смаку, якщо їх перед приготуванням злегка прожарити. • Щоб волоські горіхи не прогіркли, їх треба зберігати в сухому й прохолодному місці. • Заварювати чай потрібно тільки у фарфоровому або фаянсовому посуді. • Чай стане набагато ароматніший, якщо в коробочку, де він зберігається, покласти шматочок шкірочки апельсина, лимона або ванілін. • Компоти, желе і киселі треба зберігати в холодильнику за температури 2-140С. • Листкове тісто треба випікати за температури 210-2300С. За низької температури його випікати складніше. • Розтирати жовтки і білки можна тільки в емальованому, фарфоровому, фаянсовому або глиняному посуді. • Чим більше в тісті жиру і менше рідини, тим більш розсипчастим виходить виріб. • Якщо в бісквітне тісто додати крохмаль, то воно стане більш розсипчастим. • Пісочне тісто можна зберігати в холодильнику за 10-120С і брати в міру необхідності. • При приготуванні пісочного тіста, борошно потрібно змішувати з іншими продуктами не довше 2-3 хвилин, інакше виріб з такого тіста стане грубим. • У приміщенні, де готується тісто, не повинно бути протягу, через нього на виробах виходить груба шкірка. • Пересолене тісто можна виправити, якщо замісити нову порцію без солі, а потім їх ретельно змішати. • Надлишок соди в тісті додає виробам темний колір і неприємний присмак, при нестачі - погано розпушується. • У борошно для пряників і тіста можна покласти трохи соди, а у воду для тіста додати трохи оцту або лимонної кислоти. • Якщо в тісті мало цукру, то й виріб виходить блідим. Якщо цукру в надлишку, то тісто менше піднімається, а середина залишається не пропеченою. • При випічці з заварного тіста, слід лише злегка змастити жиром виріб, інакше на нижньому боці з’являться тріщини. • Дріжджі не втратять своїх властивостей протягом декількох тижнів, якщо їх змішати з борошном, протерти, підсушити і покласти у склянку.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |