№676 від 02.10.2014p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Харчування Їжа: помічник чи шкідникВиявляється, деякі із продуктів, які ми вважаємо корисними, можуть нашкодити. Візьмімо натуральний продукт – мед, який є незамінним засобом при застуді. Наприклад, його не варто сильно нагрівати. При температурі вище 45 градусів починається руйнування корисних ферментів, а при температурі понад 60-80 градусів утворюється речовина, яка визнана потенційним канцерогеном і є небезпечною для печінки. Так що, якщо вирішили спекти медові коржики або медовик, то в жодному разі не додавайте мед в тісто, а просочіть ним випічку, коли вже дістанете із духовки і трішки охолодите. По тій же причині не варто пити з медом надто гарячий чай або молоко. Мед – сильний алерген. Педіатри радять вводити його в раціон дитини не раніше ніж з року і переконавшись, що у малюка немає на нього алергії. Ну, здавалось би, вівсянка корисна всім і кожному. Але і з нею не все так просто. Вся справа в фітиновій кислоті, яку містить ця крупа. Кислота ця гальмує всмоктування кальцію в кишківнику. Тому гастроентерологи радять тим, хто схильний до остеопорозу (а найчастіше це жінки старші 45-50 років), чергувати вранішню вівсянку іншими крупами – гречаною, ячною і кукурудзяною. Найкраще всього поєднувати вівсянку зі свіжими фруктами і продуктами, які допомагають засвоєнню кальцію: сирами, йогуртом. Група дієтологів із Мюнхенського університету систематизувала дані про те, як же реально молоко діє на організм людини. Звичайно, воно і токсини із організму виводить, і допомагає виробленню імунних клітин. Але знайшлись і мінуси. Як стверджують вчені, обмежити вживання молока слід, якщо у вас є схильність до утворення каміння в нирках або жовчному міхурі. Також натуральне цільне молоко слід обмежувати при артритах: молочна кислота посилює запалення в суглобах. Їжа на клітинному рівні керує процесами в організмі, програмує нам довголіття або хвороби і швидку смерть. Тепер вчені-лікарі і біологи вважають, що спожите ще в дитинстві, вплинуло на хімічні процеси в мозку. В похилому віці це може призвести до склерозу чи хвороби Паркінсона. Немає такої проблеми зі здоров’ям, на яку, в певній мірі, не вплинуло б наше харчування. Їжу тепер називають чарівними ліками, які не тільки попереджають і виводять із хвороби, але й підвищують рівень фізичної та психічної енергії.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |