Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №696 від 02.03.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс житейський

Великі “двієчники”: письменники, які погано училися

Великі “двієчники”: письменники, які погано училися

У школі нас змушують вчитися відмінно, обіцяючи, що саме це і буде гарантією життєвого успіху. Насправді існує думка, злегка антипедагогічна, що бути двієчником зовсім не соромно. Іноді це може стати навіть важливою сходинкою на шляху до слави.

Пропонуємо цікаві факти  про відомих письменників, які погано училися. Всіх їх об’єднує те, що відкрити  свої таланти та почати творчий розвиток вони змогли лише після закінчення навчання, під час якого вчителі навіть не могли і припустити, що ці люди не диваки, а просто талановиті люди, яким  погані оцінки не завадили досягти визнання та всесвітньої слави.

Поступаючи до Ніжинської гімназії, М.В. Гоголь виявив пізнання лише за Законом Божим, в інших науках був відверто слабкий. Учитель латинської мови, єдиний педагог, який залишив про Гоголя свої спогади, повідомляв: “Він навчався у мене три роки і нічому не навчився ...”

О.С. Пушкін був явним гуманітарієм. Він ледве встигав у ліцеї та плакав на уроках арифметики. Після атестації, на врученні дипломів майбутній письменник виявився другим з кінця. Багато читав, цікавився новим, але абсолютно нічого не розумів у математиці й отримував з цього предмету двійки. Однак це не завадило Олександру Сергійовичу стати генієм світової літератури.

А.П. Чехов два рази залишався в гімназії на другий рік. У третьому класі - через погані оцінки з арифметики та географії, у п’ятому класі - через суцільні двійки з грецької мови. Дивно, що з російської словесності майбутній письменник ніколи не отримував більше четвірки. Зате, коли Чехов вступив до медичного університету і там почав писати оповідання, то відкрив себе в абсолютно новій якості.

Л.М. Толстой не мав диплому про освіту. Біографи письменника відзначають, що великого завзяття до навчальних дисциплін він в юності не виявляв. У 9 років він залишився сиротою, і численні опікуни-родичі вважали за краще тішити юного графа і не дуже лаяли його за неуспіхи в навчанні. В університеті Толстой залишився на другий рік через “незадовільно” з історії та німецької мови. А після другого курсу і зовсім кинув університет.

О. де Бальзак з дитинства не виявляв особливої тяги до знань. Під час навчання у коледжі-інтернаті він немов був відсутній - часто дивився у вікно, на запитання відповідав незрозуміло. Такі “успіхи” у навчанні дратували батьків, тому вони часто відправляли хлопчика до комори під сходами відбувати покарання. Там він спокійно діставав приховану книжку і починав читати. Так непомітно пролетіли сім років навчання, протягом яких майбутній письменник перебивався з двійок на трійки, отримував погрози батьків і запоєм читав у “карцері”. Згодом він відвідував ще два навчальних заклади, але ніде не відзначався знаннями. У підсумку батько просто махнув рукою на сина, давши тому можливість самостійно облаштувати свою долю. Сьогодні ми розуміємо, що таке рішення виявилося на рідкість правильним.

У школі І. О. Бунін навчався погано, незважаючи на те, що ніяких труднощів в осягненні знань не відчував. Він швидко зрозумів, що йому більше підходить самоосвіта. Коли майбутньому письменнику було 11 років, батьки віддали його вчитися до гімназії. Однак навчався там він дуже погано, а точніше, майже зовсім не вчився, оскільки наука його майже не цікавила. Він частіше ганяв голубів, ніж сидів за підручниками. У третьому класі його залишили на другий рік. Однак після третього класу він кидає гімназію і надалі навчається вдома під керівництвом старшого брата Юлія.

Серед усіх знаменитостей-двієчників самим завзятим можна назвати І.А. Бродського. У школі він вчився не просто погано, а дуже погано. “Упертий, наполегливий, ледачий. Грубий. Заважає проведенню уроків. Домашні письмові завдання виконує дуже погано, а то і зовсім не виконує. Зошити має неохайні, брудні, з написами і малюнками”, - ось характеристика учня четвертого класу Йосипа Бродського. У 5 класі майбутній поет замість уроків бродив вулицями, фасади будинків розповідали йому про історію більше, ніж будь-які підручники. У 1954 р., закінчивши сьомий клас, Йосип мав чотири двійки - з математики, фізики, хімії та англійської мови. Недбайливого учня залишили на другий рік, але у 1955 р. він і зовсім кинув навчання. Йому було п’ятнадцять років. Ніхто тоді й припустити не міг, що він стане відомим поетом і лауреатом Нобелівської п ремії.

Письменники із розладнаною психікою

Багато хто вважає, що психічне здоров’я - це відсутність психічних захворювань. Насправді це загальне благополуччя, на тлі якого людина здатна реалізовувати свій потенціал і справлятися з щоденним стресом. 10 жовтня  відзначають  Всесвітній день психічного здоров’я. У цей день нагадують, як важливо своєчасно боротися зі стресами та депресією, що призводять до психічних захворювань.

 На честь цього свята пропонуємо цікаві факти щодо   відомих письменників, які були не зовсім психічно здорові.

Ернест Хемінгуей. Психологічний стан цього генія американської літератури був далекий від благополучного. Знач-ну частину життя письменник страждав від алкогольної залежності. Але були й інші діагнози - від психозу і травматичного пошкодження мозку до нарцисичного розладу особистості. Письменника помістили в психіатричну клініку, де після деяких сеансів він зовсім втратив і пам’ять, і здатність формулювати думки. А незабаром після виписки, у липні 1961 р., він застрелився зі своєї улюбленої рушниці.

Лев Толстой. Письменник страждав від частих, глибоких і тривалих нападів депресії. Перед смертю він навіть вирішив стати мандрівником і обрав шлях стриманості  та строгий спосіб життя. Дане рішення і згубило його - у подорожі Лев Миколайович “підхопив” запалення легенів і помер від цієї хвороби.

Джонатан Свіфт. Певні симптоми психічного розладу письменника з’явилися рано. З кожним роком дивацтва Свіфта частішали, а до старості письменник перетворився на справжнього психа. Одного разу він настільки активно став чухати свої очі, що на віках з’явилася кров. Побачивши своє відображення в дзеркал, він задумав вийняти око з очниці. Знадобилося кілька чоловіків, щоб не дати письменнику це зробити. Після цього випадку письменник замовк і за цілий рік не вимовив жодного слова.

Едгар Аллан По. Письменник не приховував своїх психічних проблем. Його психологічний стан  часто змінювався: то він забувався і робив дурниці, то прокидався здоровим і писав романи. За день до смерті його знайшли на вулиці - він був в бреду.

Вірджинія Вульф. За незвичайною  прозою письменниці стоїть не тільки унікальний творчий дух, але й звивисті повороти її долі. Втративши в ранньому віці матер і сестру, вона пережила ще й сексуальне насильство з боку зведених братів. Протягом усього свого життя Вірджинія боролася з нападами глибокої депресії. Її не залишали головні болі, голоси й бачення. Було кілька серйозних нервових зривів і спроб самогубства. 28 березня 1941 р. письменниця наповнила камінням кишені свого пальта і втопилася у річці.

Відомі книги, написані

у в’язниці

Коли ми намагаємося уявити, де наші улюблені письменники творили свої шедеври, в’язниця навряд чи приходить у голову. Проте позбавлення волі стало причиною появи багатьох відомих творів. Як не дивно, але книги, написані у в’язниці, завойовують популярність серед читачів в усьому світі.

Представляємо  найвідоміши  книги, створені письменниками під час перебування в місцях позбавлення волі. Ось вже декілька десятків років вони торкають  уми і душі читачів.

М.Г. Чернишевський “Що робити?”. Письменник активно займався політичною діяльністю, що сприяло зростанню революційних настроїв серед народних мас. За це був арештований і поміщений до Петропавлівської фортеці, де провів неповних два роки. Там він написав свій знаменитий твір. У книзі піднімаються  важливі для кожної людини питання про щастя в родині та суспільстві, про рівність прав чоловіків і жінок, про право вирішувати свою долю.

М. де Сервантес “Дон Кіхот”. Письменник був поміщений до в’язниці за розтрату казенних грошей, на які він повинен був придбати провіант для іспанського флоту. У в’язниці він просидів недовго, але цей період ознаменувався початком роботи над найзнаменитішим твором іспанської літератури. Вважається, що саме в Севільський в’язниці Сервантесу з’явився образ Дон Кіхота. Перша частина роману вийшла через кілька років після реабілітації автора і мала величезний успіх на батьківщині, завдяки чому нікому не відомий 57-річний письменник почав свою успішну кар’єру.

О’Генрі “Оповідання”. Вільям Сідней Портер працював касиром в одному з техаських банків і потроху писав, одночасно з цим видаючи свій власний гумористичний журнал. Але ні те, ні інше заняття не мало майбутнього - журнал закрився, а Вільяма звільнили зі служби за недостачу. Горе-підприємцю довелося ховатися від влади, але  його зловили і посадили в тюрму на три роки. Там Портер придумав собі псевдонім О’Генрі, під яким й стали виходити його знамениті оповідання.

Ю. Фучик “Репортаж з петлею на шиї”. Чеський журналіст і борець з фашизмом був заарештований гестапо у 1942 р. У в’язниці Панкрац, очікуючи страти, він пише свою пронизливу книгу, в якій не тільки розповідає про антифашистський підпільний рух  Опору в Чехословаччині, а й міркує про роль кожної людини в долі всього людства. У 1943 році письменник був страчений, у 1950-му - посмертно нагороджений Міжнародною премією миру.

02.03.2015


Переглядів: 1165

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21064)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17207)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14463)
• Допомога під час карантину [967] (14378)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14221)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14031)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13906)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13876)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13858)
• Живи до ста! [965] (13848)
• Бюджет і ми… [965] (13783)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13773)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13654)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13565)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13563)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13502)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13114)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13096)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (741)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (81)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (77)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (76)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (74)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (74)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (74)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (72)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (72)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (72)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (71)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (71)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (69)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (67)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (65)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"