№736 від 07.12.2015p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Поради на кожен день• При приготуванні баранини — Для того, щоб відбити специфічний смак баранини, перед смаженням потримаєте м’ясо 30 хвилин в слабкому розчині оцту, попередньо закип’яченим з часником, сіллю і спеціями, а потім охолодженому. • Ніколи не поливайте сирі дрова гасом і, тим більше, бензином, щоб вони розгорілися. Досить насипати на дрова або вугілля жменю крупної солі, щоб вони яскраво спалахнули. • Дерев’яну підлогу слід протирати ганчіркою, змоченою в скипидарі, принаймні два рази на рік, щоб оберегти його від вогкості і деревних черв’яків. • Підлоги будуть блищати, якщо при митті їх у воду додати дві столові ложки оцту. • Забрудн шпалери можна очистити легко і швидко. Змахнувши попередньо віником пил, протріть стіни сухою ганчіркою, занурюючи її час від часу у вівсяні пластівці. • Зрізані квіти довше зберігають свою свіжість, якщо у воді розчинити таблетку аспірину. Воду слід міняти кожні два дні, відрізаючи при цьому стебло на 1 сантиметр. Злегка зів’ялі квіти знову знайдуть свіжість, якщо їх опустити на кілька хвилин у теплу воду (на глибину 10 сантиметрів) і додати чайну ложку кухонної солі. • У стічній трубі кухонної раковини іноді накопичується бруд. Для усунення цього слід не рідше одного разу на тиждень виливати в раковину киплячий розчин пральної соди (столова ложка на 1 літр окропу, причому соду сипати в окріп). • На печах або на стінах у ваннах і кухнях кахельні плитки зазвичай протирають мокрою ганчіркою, але пази (щілини) між плитками залишаться сірими. Можна користуватися крейдою, розчиненою у воді. Цим розчином побілити всю стінку або піч з кахелю, а потім протріт ь сухою ганчірочкою всі плитки. Вони будуть блищати, пази між ними теж стануть білими. • Накип з молока можна видалити з посуду, протерши її папером і кавовою гущею, Таким же способом можна видалити характерний запах горілого з посуду. • Кавник легко відмиється всередині, якщо в ньому прокип’ятити чисту воду з шматочком лимона. • Молочну посуд треба мити спочатку в холодній, а потім у гарячій воді. Посуд, у якій були тісто і яйця, також миють спочатку в холодній воді, а потім у гарячій. • Жирний посуд легко мити теплою водою, якщо насипати в неї трохи сухої гірчиці (на тазик — одну чайну ложку). Після цього посуд сполосніть холодною водою. • При митті посуду стакани часто ставлять один в іншій, і вони застрягають. Відокремити їх можна дуже легко, якщо опустити нижню склянку в теплу воду, а верхню наповнити холодною водою. • Щоб витягнути з шийки пляшки застряглу пробку, змочіть в гарячій воді ганчірку і оберніть шийку пляшки. Скло нагріється, і пробку легко буде вийняти. • Щоб яйця не розтріскувалися під час варіння, в воду сиплють трохи солі. Тріснуте сире яйце при варінні не випливає, якщо додати у воду оцтової кислоти (есенції). • Опущені в солону воду свіжі яйця падають на дно, а несвіжі спливають на поверхню.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |