Нугу традиційно виготовляють з цукру або меду і смажених горіхів - мигдалю, волоських або лісових горіхів, але не з арахісу. Для надання нузі різних смакових і ароматичних відтінків у виріб додають лимонну цедру, корицю, ваніль, сухофрукти, цукати, шоколад.
Нуга в нинішньому вигляді стала відомою приблизно в 9-му столітті у Греції. Разом з тим, нуга була непопулярними солодощами до 17-го століття, поки гурмани із Франції не зробили популярним це частування.
Роблять нугу так: у киплячу суміш густого цукрового сиропу і яйця додають горіхи (або ізюм, або цукати), потім виливають тісто на дошку, шаром у пару сантиметрів. Коли суміш застигне, розрізають на шматочки і обвалюють у цукровій пудрі.
Якщо у нузі не вистачає загущувача, вона не буде тягнутися, тому його повинно бути у достатній кількості. Нуга може бути м’якою і твердою, залежно від складу. Часто у неї замість яйця додають інші загущувачи-камеді.
Існує три основних типи нуги: біла, коричнева і німецька нуга. Біла нуга виробляється в основному шляхом взбивання яєчних білків, цукру, горіхів (як правило з додаванням мигдалю фісташок або фундука) і меду. Коричнева нуга виготовляється майже так само як і біла. Але, як правило, без яєчних білків, крім того в ній використовується карамельний цукор, що робить таку нугу набагато товщою, ніж біла. Нарешті, німецька нуга, що також відома як віденська - «Viennese Nougat» - зроблена тільки з цукром, шоколадом і мигдалем.
А ось нуга для шоколадних цукерок виготовляється з використанням сахарози та кукурудзяного сиропу. А також з повітряним гідролізованим білком, протеїном або желатином замість яєчних білків.
В Іспанії найпопулярніша форма нуга називається turron. Вона складається з твердих і м’яких сортів горіхів і зазвичай продається у вигляді блоків. Твердий сорт виробляється із цільним мигдалем, вміст якого становить приблизно 60% від суміші. У італійську нугу, іменовану torrone, додається велика кількість ванілі або цитрусових смаків до стандартної суміші.
Найпопулярніші цукерки (батончики) з використанням нуги в усьому світі це: Snickers, 3 Musketeers, Mars, Reese’s Fast Break, Baby Ruth bars і Reese’s Whipps.
¤ Безпрограшна серія «Вереса» завершилася розгромною поразкою у ЛьвовіПропустивши два швидких м’ячі і ще в першому таймі залишившись у чисельній меншості, «Верес» поступився «Карпатам» у Львові і перервав свою десятиматчеву безпрограшну серію. Ця поразка стала найбільшою за часів відродженого народного клубу і третьою найбільшою для «Вереса» в елітному дивізіоні чемпіонату України....
| | ¤ Cкільки потрібно мити волосся шампунем?Двічі милити голову шампунем – необхідність чи маркетинговий хід? Як насправді правильно мити голову, розповідають експерти....
|
¤ Ботокс для профілактики зморшок: що про це думають медики?Перед тим як у молодому віці почати ін’єкції ботоксу, варто врахувати всі плюси та мінуси і порадитися з лікарем. Бо є нюанси....
| | ¤ Проблеми з пам’яттю:втома, перевантаження чи щось серйозніше?На забудькуватість скаржаться багато: від молодих до людей похилого віку. Спочатку це проявляється начебто в дрібницях, але часто з віком проблема посилюється, і у якусь мить ми розуміємо, що нам важко на себе покластися, так багато витікає, не утримується, розчиняється ніби в повітрі. І тут ми починаємо замислюватися: це просто накопичилася втома і потрібно з’їздити у відпустку, попити вітамінки, чи справа в чомусь суттєвішому? А раптом провали у пам’яті – ознака захворювання? Давайте проаналізуємо, чому пам’ять може нас підводити і що з цим робити....
|
¤ На потягу вдарило струмом: двоє неповнолітніх отримали термічні опікиІнцидент стався 7 грудня близько 20:40 на залізничній станції Верба, що на Дубенщині....
| | ¤ У Рівному запрацювала нова модель громадського транспортуМожна сміливо говорити про те, що з 1 грудня у Рівному почала працювати нова модель громадського транспорту. Так, на вулиці міста виїхали нові автобуси, які курсують за маршрутом 47А. А загалом для зменшення заторів у місті значно зменшилася кількість маршруток малої місткості....
|
|