Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №801 від 16.03.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Листопад 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Грудень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Цікаві факти про нугу

Цікаві факти про нугу

Слово «нуга» запозичене з французької мови і походить від слова старого провансальського «nogat», що означає «горіховий торт». А воно, у свою чергу, походить від латинського «nux», тобто «горіх».

Нугу традиційно виготовляють з цукру або меду і смажених горіхів - мигдалю, волоських або лісових горіхів, але не з арахісу. Для надання нузі різних смакових і ароматичних відтінків у виріб додають лимонну цедру, корицю, ваніль, сухофрукти, цукати, шоколад.

Нуга в нинішньому вигляді стала відомою приблизно в 9-му столітті у Греції. Разом з тим, нуга була непопулярними солодощами до 17-го століття, поки гурмани із Франції не зробили популярним це частування.

Роблять нугу так: у киплячу суміш густого цукрового сиропу і яйця додають горіхи (або ізюм, або цукати), потім виливають тісто на дошку, шаром у пару сантиметрів. Коли суміш застигне, розрізають на шматочки і обвалюють у цукровій пудрі.

Якщо у нузі не вистачає загущувача, вона не буде тягнутися, тому його повинно бути у достатній кількості. Нуга може бути м’якою і твердою, залежно від складу. Часто у неї замість яйця додають інші загущувачи-камеді.

Існує три основних типи нуги: біла, коричнева і німецька нуга. Біла нуга виробляється в основному шляхом взбивання яєчних білків, цукру, горіхів (як правило з додаванням мигдалю фісташок або фундука) і меду. Коричнева нуга виготовляється майже так само як і біла. Але, як правило, без яєчних білків, крім того в ній використовується карамельний цукор, що робить таку нугу набагато товщою, ніж біла. Нарешті, німецька нуга, що також відома як віденська - «Viennese Nougat» - зроблена тільки з цукром, шоколадом і мигдалем.

А ось нуга для шоколадних цукерок виготовляється з використанням сахарози та кукурудзяного сиропу. А також з повітряним гідролізованим білком, протеїном або желатином замість яєчних білків.

В Іспанії найпопулярніша форма нуга називається turron. Вона складається з твердих і м’яких сортів горіхів і зазвичай продається у вигляді блоків. Твердий сорт виробляється із цільним мигдалем, вміст якого становить приблизно 60% від суміші. У італійську нугу, іменовану torrone, додається велика кількість ванілі або цитрусових смаків до стандартної суміші.

Найпопулярніші цукерки (батончики) з використанням нуги в усьому світі це: Snickers, 3 Musketeers, Mars, Reese’s Fast Break, Baby Ruth bars і Reese’s Whipps.

16.03.2017


Переглядів: 1452

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1199 від 18.12.2024p.
¤ 
Безпрограшна серія «Вереса» завершилася розгромною поразкою у Львові

Безпрограшна серія «Вереса» завершилася розгромною поразкою у Львові

Пропустивши два швидких м’ячі і ще в першому таймі залишившись у чисельній меншості, «Верес» поступився «Карпатам» у Львові і перервав свою десятиматчеву безпрограшну серію. Ця поразка стала найбільшою за часів відродженого народного клубу і третьою найбільшою для «Вереса» в елітному дивізіоні чемпіонату України....

¤ 
Cкільки потрібно мити волосся шампунем?

Cкільки потрібно мити волосся шампунем?

Двічі милити голову шампунем – необхідність чи маркетинговий хід? Як насправді правильно мити голову, розповідають експерти....

¤ 
Ботокс для профілактики зморшок: що про це думають медики?

Ботокс для профілактики зморшок: що про це думають медики?

Перед тим як у молодому віці почати ін’єкції ботоксу, варто врахувати всі плюси та мінуси і порадитися з лікарем. Бо є нюанси....

¤ 
Проблеми з пам’яттю:

Проблеми з пам’яттю:

втома, перевантаження чи щось серйозніше?

На забудькуватість скаржаться багато: від молодих до людей похилого віку. Спочатку це проявляється начебто в дрібницях, але часто з віком проблема посилюється, і у якусь мить ми розуміємо, що нам важко на себе покластися, так багато витікає, не утримується, розчиняється ніби в повітрі. І тут ми починаємо замислюватися: це просто накопичилася втома і потрібно з’їздити у відпустку, попити вітамінки, чи справа в чомусь суттєвішому? А раптом провали у пам’яті – ознака захворювання? Давайте проаналізуємо, чому пам’ять може нас підводити і що з цим робити....

¤ 
На потягу вдарило струмом: двоє неповнолітніх отримали термічні опіки

На потягу вдарило струмом: двоє неповнолітніх отримали термічні опіки

Інцидент стався 7 грудня близько 20:40 на залізничній станції Верба, що на Дубенщині....

¤ 
У Рівному запрацювала нова модель громадського транспорту

У Рівному запрацювала нова модель громадського транспорту

Можна сміливо говорити про те, що з 1 грудня у Рівному почала працювати нова модель громадського транспорту. Так, на вулиці міста виїхали нові автобуси, які курсують за маршрутом 47А. А загалом для зменшення заторів у місті значно зменшилася кількість маршруток малої місткості....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22487)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18437)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15469)
• Допомога під час карантину [967] (15441)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15183)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15049)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14987)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14937)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14910)
• Живи до ста! [965] (14852)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14811)
• Бюджет і ми… [965] (14789)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14665)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14634)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14515)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14456)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14107)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14074)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному запрацювала нова модель громадського транспорту (355)
• Енергетична безпека: на Рівненщині розвиваються альтернативні джерела енергії (63)
• Різниця між пральним порошком і капсулами (62)
• Проблеми з пам’яттю: (58)
• Безпрограшна серія «Вереса» завершилася розгромною поразкою у Львові (58)
• На потягу вдарило струмом: двоє неповнолітніх отримали термічні опіки (56)
• Чи можна нагрівати мед? (55)
• Ботокс для профілактики зморшок: що про це думають медики? (55)
• Сушарки проти паперових рушників: що безпечніше для здоров’я? (55)
• Як позбутися неприємного запаху цибулі на руках після готування? (54)
• Фундучна картопля (54)
• Cкільки потрібно мити волосся шампунем? (54)
• Анастасія Либак провела розминку з учнями Жобринського ліцею (53)
• Рецепт домашніх патчів (53)
• Чи нешкідливо вмиватися мінеральною водою? (52)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"