Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №971 від 02.07.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Травень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Як вибрати форму для випічки

Як вибрати форму для випічки

Яку вибрати форму для випічки, аби страви виходили смачні та не пригорали? Особливу увагу варто звернути на матеріали, з яких виготовлені форми.

Вони бувають зі сталі та чавуну, а також з тефлоновим покриттям, скляні, керамічні та силіконові.

Сталь

Нержавіюча сталь не змінює колір та смак продуктів. Вона стійка до дії кислот та лугів, механічних пошкоджень. Однак сталеві форми для випічки досить легко деформуються, особливо з тонкої сталі, і з цієї причини, як правило, служать не надто довго. Але з усіх видів форм вони найдешевші, тому проблем з заміною не виникає.

Чавун

Чавунні форми для випічки нагріваються рівномірно, а їх антипригарні властивості з часом тільки посилюються. Вони є ідеальними для страв, які вимагають тривалого запікання. Практично єдиний недолік таких форм – вага: чавунні форми набагато важчі, ніж будь-які інші форми такого ж розміру.

Тифлонові форми для випічки

Форми для випічки з тефлоновим покриттям цінують, у першу чергу, за їх антипригарні властивості та різноманітність фігур і варіацій цих форм. Однак тефлонове покриття має деякі недоліки: його легко пошкодити металевими лопатками чи абразивними засобами, воно непридатне для використання при надмірно високих температурах (вище 200 °С).

Кераміка

Керамічні форми ідеальні для запікання на повільному вогні: глина нагрівається досить довго, але рівномірно, і так само повільно прогрівається страва у ній, завдяки чому зберігають поживні речовини. Керамічні форми мають надзвичайно гарний естетичний вигляд, у них можна подавати страви до столу.

Проте кераміка має кілька суттєвих недоліків: вона легко б’ється, а глиняна кераміка ще й боїться вологи – рідина проникає крізь мікротріщинки і руйнує кераміку зсередини. У цьому плані фарфорова і глазурована кераміка є набагато витривалішою. Також кераміка погано реагує на перепад температур, тому продукти закладати у ці форми потрібно кімнатної температури і ставити в не надто гарячу духовку, щоб форма нагрівалася поступово.

Скло

Форми зі скла теж мають гарний естетичний вигляд, і страви можна подавати до столу безпосередньо у цих формах. Та від постійного застосування скло досить швидко втрачає презентабельний вигляд, хоча на інші характеристики це не впливає. Скляні форми дозволяють зберегти натуральний смак продуктів, а завдяки низькій теплопровідності страви у таких формах довше зберігаються теплими. Однак скло теж дуже чутливе до перепаду температур, і його не варто опускати у холодну воду, щоб легше було вийняти випічку.

Силіконові форми для випічки

Силікон має чудові антипригарні властивості. Достатньо при першому використанні змастити форму вершковим маслом, і надалі можна готувати у ній взагалі без жирів. Зі силіконових форм дуже легко виймати кулінарні вироби, ці форми не потребують особливого догляду.

Силікон витримує температуру від –60 °С до 280 °С і в таких формах можна не тільки пекти, а й заморожувати продукти чи напівфабрикати. Їх можна використовувати і в духовках, і в мікрохвильовках, а от відкритого вогню силікон боїться.

Єдиний мінус силіконових форм – вони надто м’які та гнучкі, тому перш ніж наповнювати форму тістом, її потрібно поставити на решітку чи деко. З цієї ж причини їх не варто мити жорсткими абразивами і використовувати металеві ножі для того, що б вийняти з форми готовий виріб: силікон можна пошкодити і навіть порвати.

Фольга і пергаментний папір

Форми з фольги і гофрованого паперу бувають найрізномнітніших конфігурацій, ними зручно користуватися, їх не потрібно мити, тому що ці форми одноразові. Та в цьому ж прихований і їх основний недолік: коли у вас з’явиться натхнення щось спекти, може з’ясуватися, що всі формочки вже використані, а бігти за ними в магазин зовсім не хочеться.

02.07.2020


Переглядів: 1610

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1216 від 07.05.2025p.
¤ 
Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Мер Києва Віталій Кличко провів зустріч з представниками дипломатичних місій 38 країн світу

Йшлося про подальшу допомогу Україні та участь іноземних інвесторів у реалізації великих проєктів. Про це Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі...

¤ 
Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Столична громада передала чергову велику партію дронів 27 бригаді НГУ. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко

«Від громади столиці бійцям на фронт вирушила чергова партія вкрай необхідної допомоги. 27-й окремій Печерській бригаді Нацгвардії України передав 1100 мультироторних систем. Це FPV-дрони різних типів — і нічні, і 8 та 10 дюймів», - повідомив Віталій Кличко...

¤ 
Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво вже давно стало не просто десертом – це справжня культура.

У 2025 році виробники вражають не лише креативом, а й увагою до локальних смаків, екотрендів та мультисенсорного досвіду....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23111)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (19039)
• Допомога під час карантину [967] (16163)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15970)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15666)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15578)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15515)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15458)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15444)
• Живи до ста! [965] (15381)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15315)
• Бюджет і ми… [965] (15268)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15167)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15164)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14993)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14934)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14768)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14636)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів (813)
• Кличко бере участь у Конгресі Європейської народної партії: «Голос України має звучати нині на всіх міжнародних платформах» (745)
• Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки (641)
• Кличко відвідав 7 бригад на Донбасі та Харківщині та передав допомогу від громади Києва (564)
• Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ (324)
• Віталій Кличко передав від громади Києва 72 бригаді 900 дронів, модифікованих під потреби підрозділу (319)
• Чи буде вода в кранах у рівнян? (195)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"