![]() |
№1029 від 19.08.2021p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Вчені назвали продукти, які можуть профілактувати розвиток колоректального ракуНове дослідження, проведене вченими з Європи і США, показало, що для захисту від колоректального раку у свій раціон потрібно включити два продукти. Робота була опублікована у журналі Nature Communications. Вчені проаналізували 860 досліджень, щоб зрозуміти зв’язок між продуктами харчування та ризиком розвитку 11 типів раку. Як і у інших дослідженнях, алкоголь був тісно пов’язаний з більшістю видів раку. А червоне м’ясо збільшувало ризик розвитку колоректального. Якщо говорити про зниження ризику розвитку такого типу раку, вчені помітили, що молочні та цільнозернові продукти зворотним чином корелювали з захворюваністю. Тобто, чим частіше люди вживали ці два продукти, тим меншою була ймовірність розвитку колоректального раку. Зокрема, дослідники зауважують, що вживання у їжу приблизно 400 мл молочних продуктів і 85 г цільного зерна на день було пов’язане з більш низьким ризиком розвитку колоректального раку. Споживання фруктів і овочів було зворотним чином пов’язане з раком глотки. Фрукти, вітамін С і фолієва кислота знижували ризик розвитку раку легенів, у той час як кава знижувала ризик розвитку раку печінки і базальноклітинної карциноми.
Коментарі (0):
|
© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |