Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1057 від 03.03.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Серпень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
Вересень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Чому хліб краще зберігати в морозильній камері, а не в холодильнику

Чому хліб краще зберігати в морозильній камері, а не в холодильнику

Правильне зберігання продуктів – це важлива умова, яка гарантує людині здоров’я. Недотримання цих правил призводить до того, що продукти швидко псуються і стають непридатними до вживання. Взяти, наприклад, хліб. Залежно від складу і технології приготування при кімнатній температурі буханець хліба може зберігатися від 24 годин до 5 діб. При цьому в упаковці він довше зберігає свої властивості. Крім того, треба пам’ятати, що оптимальна вологість для зберігання цього продукту становить 75?%. При більш високому показнику хліб починає пліснявіти, а при низькому – черствіти.

У більшості випадків люди зберігають хліб в спеціальних контейнерах (хлібницях), виготовлених з різних матеріалів (дерева, металу, пластику). Але в спекотні дні навіть вони все одно не рятують продукти від псування. Тому деякі господині вважають за краще зберігати хліб в холодильнику, вважаючи, що низька температура і сухість допоможе йому довше залишатися свіжим. Чи так це? Потрібно розібратися.

Звичайно, низька температура і відсутність підвищеної вологості продовжують термін придатності будь-якого продукту. Але зберігання в холодильнику має кілька істотних недоліків:

У холоді (нижче 2 оС) хліб швидко втрачає вологу і моментально черствіє.

У герметичній упаковці він швидко пліснявіє від випарів вологи.

Хліб добре вбирає сторонні запахи. Від цього не рятує навіть упаковка. Неприємно буде їсти суп з хлібом, якщо він пахне, наприклад, рибою.

Як відомо, в хлібі містяться дріжджі. Якщо покласти буханець близько з іншими продуктами, вони швидко зіпсуються.

Якщо хліб вже почав псуватися, холодильна камера не призупинить цей процес.

А ось морозильник – інша справа. Знижена температура уповільнює черствіння. Як показує практика, в морозильній камері при –18 оС буханець хліба може пролежати до 3 місяців і залишатися придатним до вживання. Причому заморожувати можна всі види хліба (білий, чорний або зерновий). Але треба пам’ятати, що при відтаванні він швидко набирає вологу і починає черствіти. Найкраще нарізати буханець шматочками і розфасувати по пакетам, а в міру потреби дістати потрібну кількість і розігріти в мікрохвильовці. Повторно заморожувати хліб не варто, так як після нагрівання під дією високих температур в ньому знову запускається процес бродіння. Такий продукт вже буде шкідливий для здоров’я.

03.03.2022


Переглядів: 628

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1188 від 25.09.2024p.
¤ 
Як не допустити дефіциту заліза?

Як не допустити дефіциту заліза?

Людина йде розбиратися зовсім з іншою ситуацією здоров’я, але в результаті отримує цілком обґрунтовану та здорову рекомендацію обов’язково компенсувати дефіцит заліза – як одну із глибинних причин проблеми....

¤ 
Слідчі встановлюють обставини загибелі тракториста

Слідчі встановлюють обставини загибелі тракториста

Поліцейські попередньо встановили, що 58-річний житель села Борове Вараського району, виконуючи господарські роботи в полі, не впорався з керуванням трактора та з’їхав у меліоративну канаву. Тіло водія виявили місцеві жителі та витягнули на поверхню....

¤ 
У Рівному розпочали впровадження електронного квитка

У Рівному розпочали впровадження електронного квитка

У Рівненській міській територіальній громаді розпочали процес впровадження електронного квитка у громадському транспорті міста....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22086)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18127)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15202)
• Допомога під час карантину [967] (15124)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14928)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14783)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14691)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14648)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14642)
• Живи до ста! [965] (14607)
• Бюджет і ми… [965] (14545)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14535)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14411)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14349)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14278)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14220)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13853)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13833)

ТОП-15 свіжого номера:

• У госпіталі буде новий реабілітаційний корпус, (340)
• Як не допустити дефіциту заліза? (62)
• У Рівному розпочали впровадження електронного квитка (62)
• Чому варто обсмажувати рис перед варінням? (60)
• Що любить пшоняна каша? (60)
• Слідчі встановлюють обставини загибелі тракториста (59)
• Автопригода у Рівненському районі (59)
• Розчинна кава: (58)
• Викрав гроші та поїхав розважатися (58)
• Як за 5-10 хвилин позбутися слідів скотчу та наклейок? (57)
• Салат «Ацецилі» (56)
• Не потрібно викидати висохлі вологі серветки: є простий спосіб їх «реанімувати» (55)
• Які сидерати можна сіяти восени після збирання врожаю, щоб підвищити родючість і придушити бур’яни? (54)
• Закачувати не буде: (54)
• Не поспішайте викидати після обрізки квітки герані (53)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"