Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №347 від 05.06.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Тет-а-тет з Юліаною ТЕТ

Григорій ЗАРІЧНЮК: “В роботі міліціонера не повинно бути романтики”

Григорій ЗАРІЧНЮК: “В роботі міліціонера не повинно бути романтики”

Днями начальник УМВС України в Рівненській області Ярослав Голомша представив свого новопризначеного заступника - начальника Рівненського міського відділу УМВС Григорія ЗАРІЧНЮКА. У міліцейських колах він людина досить відома. Адже пройшов, так би мовити, усі ланки кар’єрного росту: від міліціонера відділу внутрішніх справ залізничної станції та “опера” карного розшуку до начальника обласного УМВС (цю посаду Григорій Зарічнюк обіймав у 2005 році). І ось, після двох з половиною років перебування на заслуженому відпочинку, Григорій Петрович повертається на службу - з новими силами, з новими прагненнями та ідеями.

Зарекомендувати себе в органах як професіонал Григорій Зарічнюк вже встиг. А яка він особистість? Чим займався на пенсії? Які має погляди на життя? Про все це у нашій розмові.

Життя і професія

- Пане Григорію, давайте почнемо з Вашого родоводу...

- Народився я в селі Сінне Гощанського району. Саме там пройшло моє дитинство, закінчив школу.

- Батьки Ваші хто?

- Прості селянські трудяги. І я цього не цураюся.

- А чому вирішили вчитися на правоохоронця?

- А я спочатку і не планував ставати міліціонером (сміється - авт.) Це вже пізніше так склалися життєві обставини, які привели мене до сьогоднішньої посади. Після закінчення школи я вступив до Кам’янець-Подільського інженерно-технічного училища, працював на Харківському заводі “Серп і молот”. А вже потім потрапив до армії, де і розпочалася моя військова служба. Та й після армії я не відразу пішов в “органи”. П’ять років провів фактично в дорозі, адже працював начальником потяга сполученням “Абакан-Москва”.

- Нелегко, мабуть, було в ті часи - постійно в дорозі?

- Безперечно. До Москви їхати було чотири з половиною дні. Потяг стояв там сім годин, а за цей час хочеться і по Москві погуляти, і все побачити. Спати ніколи було.

Але роки ті - незабутні. Під час роботи на посаді начальника потяга, з якими людьми я тільки не зустрічався! Від юриста до артиста. Та й це була чудова практика спілкування з людьми, яка мені згодилася в міліцейській роботі.

- А кар’єра в міліції розпочалася вдома, в Рівному?

- Так, свого часу я був змушений повернутися додому, бо захворів батько. Це якраз було на 700-річчя Рівного. Уявіть, це вже 25 років минуло... Аж не віриться - так все швидко пролетіло.

У 1985 році влаштувався на роботу міліціонером відділу внутрішніх справ на станції Здолбунів. У тих роках і закінчив Могильовську спеціальну середню школу міліції МВС СРСР. А далі пішло-поїхало... Дільничний інспектор, оперуповноважений карного розшуку, начальник Управління МВС України в Рівненської області.

- А там пішли на пенсію... А чим займались на заслуженому відпочинку?

- Відпочивав (іронізує - авт.) А якщо серйозно, то я вирішив просто присвятити своє життя родині. Я стільки років віддав роботі, що на пенсії хотілося просто побути з сім’єю і нічим не займатися.

- Як назріло рішення повернутися до міліції? Чия це була ідея?

- У нас з Ярославом Голомшою відбулася серйозна чоловіча розмова, з якої стало зрозуміло, що сьогодні стан справ в нашій міліції - не найкращий. Коли він зайняв посаду начальника Управління МВС України в Рівненській області, йому дісталося те, що у свій час дісталось мені. Тому це було нашим спільним рішенням.

- У Вас з Ярославом Голомшею дружні стосунки?

- Нормальні, людські (посміхається - авт.) Нам з ним нема чого ділити.

- Що для Вас було важче: активна робота у карному розшуку чи на керівній посаді?

- Навіть не знаю. Мабуть, і там, і там. Але мені завжди щастило в житті на нормальних, порядних людей, які мене ніколи не підведуть і на яких я можу покластися. Як-то кажуть, кадрового голоду в організації моєї команди ніколи не було. Інша справа, що часто хороших кадрів не давали... Та все ж з колегами та підлеглими мені пощастило.

Знаєте, коли вийшов на пенсію, відразу стало зрозуміло, хто є хто. Хто - друг, а хто - фальшивка. Все пізнається в порівнянні.

- Яка кримінальна справа Вам найбільше запам’яталася?

- Ох, їх було так багато. Особливо мені запам’яталася справді резонансна справа - це серія вбивств та згвалтувань, скоєних Матюховим. Тоді нам, операм, довелося добре попотіти.

- Під час роботи в органах доводилось грати якісь ролі, працювати підпільно?

- Звісно, працювати в карному розшуку і не грати - це нереально (з’явилась дещо ностальгічна задума на обличчі Григорія Петровича - авт.). Головне було - отримати інформацію. А хто має інформацію, той володіє світом.

Життя поза професією

- Як познайомилися з дружиною?

- Не повірите - в потязі. В сарненській електричці.

- Вона хто за професією?

- Валентина все життя пропрацювала в Рівненській обласній науково-медичній бібліотеці. Нині там же обіймає посаду заступника директора.

- Готувати дружині допомагаєте?

- Рідко. Мені легше посуд помити. Це розслабляє.

- З дітей ніхто в правоохоронці не подався?

- Дочка Марія працює в банківській сфері. А от син Андрій вчиться в Рівненському державному аграрному коледжі на юриста. Тому хто зна... Можливо, він ще й потрапить сюди (посміхається - авт.)

- Діти вже мають сім’ї?

- Поки що тільки дочка. Подарувала нам з дружиною онучку. Їй зараз - 5. І це таке щастя, коли маєш онуків, коли це маленьке чудесне створіння повторює тобі: “Діду, я твоя лапочка, я тобі згоджуся”.

- Своє благословіння на заміжжя Марії давали?

- Ну, в цьому плані я демократичний. Кожен повинен самостійно робити свій вибір. В молодості за мною ніхто не ходив, і я не втручаюся в особисте життя дітей.

- Ви яка людина за характером: організатор чи виконавець?

- Стовідсотковий організатор. Ще зі студентських років. Та й зараз зборами, зустрічами одногрупників (а в мене їх чимало - у Могильові я був старшиною курсу, на якому вчилося 168 чоловік) займаюся тільки я. Незабаром, до речі, знову організовую зустріч - 20 років після закінчення Могильовської міліцейської школи. На щастя, нині є інтернет, яким користуюся для пошуку своїх колег по навчанню.

- До роботи ставитесь як до обов’язку чи як до своєрідної пригоди?

- В душі я - романтик, але в роботі - практик. Тут не до пригод. В роботі міліціонера романтики не повинно бути. Треба лише холодний розсудливий розум і міцні нерви.

- В молодості чим захоплювалися?

- Бальними танцями. Тоді, як і кожен амбіційний хлопець, прагнув подобатись жінкам, тому вдосконалювався у танцювальному мистецтві. На жаль, маючи таку відповідальну роботу, не зміг віддатися цим заняттям так, як хотілося б.

Але любов до танців я передав синові. Андрій займається цим вже серйозніше. Їздить по Україні з виступами, займає призові місця.

- А зараз маєте якесь хобі?

- Волейбол. Хоча тепер вже за роботою рідко, мабуть, потраплятиму до спортзалу. Тепер я в котлі, де все вариться. І, щоб тебе не зварили, треба посилено працювати.

- А щось із суто чоловічих розваг: мисливство, рибальство?..

- Колись, в дитинстві, ходив із дядьком на полювання. Нині немає часу. Вже давно мені подарували мисливську рушницю. Але вона й досі стоїть в мене вдома в чохлі, не розібрана.

- Читати любите?

- Так. Подобається філософія, особливо Арістотель. Або ж історичні книги.

- За своє життя Ви об’їздили чимало міст. Які найбільше сподобалися?

- Три: Рівне, Новокузнецьк Кемеровської області та Архангельськ.

Новокузнецьк запам’ятався тим, що там будинки між собою не схожі. Дуже цікава архітектура. Пам’ятаю ряд будинків, вздовж яких на стінах була написана цитата з Маяковського: “Я знаю - город будет, я знаю - саду цвесть, когда такие люди в стране Советской есть!”

Ця фраза і досі асоціюється в мене з тією чистотою, порядком, які я побачив у Новокузнецьку. Мрію, щоб і у Рівному був такий “сад”.

А от в Архангельську мені дуже сподобався етнографічний музей під відкритим небом.

- Ви - релігійна людина?

- Знаєте, як казав мій дід? Віруюча людина - це та, яка вірить серцем і розумом, а не та, яка ходить до церкви, а потім виходить - і кляне всіх на світі.

- Чого боїтеся в житті?

- Важко сказати. В кожного є якісь страхи. Але я знаю, що в мене це не страх смерті чи болю. Я взагалі - народився в сорочці. Коли мені було три роки, ввели не ту, що потрібно, ін’єкцію. Але я викарабкався.

- У долю вірите?

- Вірю в те, що долю свою ми творимо самі. Хоча в моєму житті бували випадки, коли мені передбачали майбутнє: то татарка в поїзді, то циганка на рівненському базарі.

- Що цінуєте в підлеглих?

- Порядність, в першу чергу. Людяність, доброзичливість і, звісно, професіоналізм.

- І, наостанок: як все ж таки знімаєте стрес після напруженого робочого дня?

- Просто намагаюся не їздити автомобілем, а ходити пішки. Принципово. Вранці і ввечері. Це - найкращий спосіб розвіятися, освіжитися і, в той же час, зібратися з думками.

05.06.2008З дружиною Валентиною


Переглядів: 1187

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21070)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17212)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14467)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14034)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13909)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13861)
• Живи до ста! [965] (13854)
• Бюджет і ми… [965] (13787)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13780)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13568)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13506)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13118)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13101)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (868)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (89)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (81)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (81)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (80)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (79)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (78)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (78)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (71)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (71)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"