Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №358 від 21.08.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Спосіб життя

Соліст вокально-інструментального ансамблю (на фото - перший справа)

Анатолій Бичков: про медицину, спорт, співи та цілину

Завжди усміхнений, активний та енергійний, головний лікар поліклініки “Північна”, що у Рівному, Анатолій БИЧКОВ і під час відпустки думає про роботу. Це й не дивно, бо медицині присвятив усе життя.

Ми вирішили зустрітися з ним напередодні його ювілею, щоб розпитати про життя-буття, яке у Анатолія Бичкова насичене яскравими спогадами та цікавими подіями.

Співам навчав Володимир Івасюк

- Я народився на Буковині у селі Топорівка Новоселецького району Чернівецької області, - розповідає пан Анатолій. - Мама була вчителем, батько обіймав посаду директора школи.

- Як сталося, що Ви зайнялися медициною?

- Взагалі збирався вступати у Херсонське мореходне училище рибної промисловості. Але поки роздумував, не встиг подати документи. Тож сталося так, що поки батьки із відпустки повернулися, я вступив у медучилище. Медицина мені припала до душі. Училище я закінчив із відзнакою у 1967-му році. Після служби в армії працював на станції швидкої допомоги у Чернівцях. А з 1970 по 1976-й - навчався у Чернівецькому державному медичному інституті (спеціальність “лікувальна справа”), після завершення якого отримав червоний диплом. Відтоді й до нині, я - лікар-хірург вищої категорії.

- Чим Вам запам’яталося навчання в інституті?

- Після другого курсу поїхали на цілину у Кустанайську область Куйбишевського району. З Чернівців до місця призначення добиралися чотири доби. За 52 робочих дні я заробив просто шалені на той час гроші - півтори тисячі карбованців! Але й працювали ми важко: робочий день починався о 4.30, а завершувався із заходом сонця.

Я не переставав займатися спортом. У збірній Чернівецької області з легкої атлетики провів чотири роки. А в 1972-му ми виграли першість України серед медичних ВНЗ нашої категорії зі стрибків у довжину в Донецьку. Якщо проглянути товсту кипу моїх грамот, то там є нагороди зі всієї України, а також грамоти з Білорусі, Казахстану…

В інститутському ансамблі співав до шостого курсу. В лютому 1972-го року вокально-інструментальний ансамбль “Водограй” став лауреатом І-го Всесоюзного фестивалю “Народні таланти”. Першим керівником нашого ансамблю протягом двох років був Володимир Івасюк, який вчився на курс вище. Тоді ми позичили костюми в “Смерічки”, а вони, приїхавши на гастролі (“Смерічка” перемогла у телевізійному конкурсі “Алло, ми шукаємо таланти” на фестивалі “Пісня-72” з твором Івасюка “Водограй”, - авт.), залишилися без них. Інколи зустрічалися з Івасюком у Львові. Я його бачив і за два тижні до смерті на львівському вокзалі. Він тоді сумний був. Постояли, поговорили і розбіглися. Так само я не знав, що Назарко (Назарій Яремчук, - авт.) хворий. Він приїздив на 700-річчя Рівного. А товаришував я з ним із 1965-го року. В моїй групі проходив практику його двоюрідний брат, який нас і познайомив.

“Фактично все доводилося починати з нуля”

- Як склалася Ваша кар’єра медика після закінчення інституту?

- З 3 серпня 1977-го почав працювати лікарем-хірургом у Центральній міській лікарні м.Рівного, з лютого 2001 року - завідувачем поліклініки “Північна”, а з першого січня 2006 року - головним лікарем цієї ж поліклініки.

- Скільком людям допомогли? Не ведете таку статистику?

- Робив приблизно 200 операцій на рік, але вже два роки, як “підчерговую”, бо не можу казати хворим, що немає ліків.

- Минуло сім років з того часу, відколи мешканці мікрорайону “Північний” отримали свою поліклініку. Що змінилося за цей час?

- Поліклініка створювалася на базі медико-санітарної частини об’єднання “Рівнельон”. Фактично, все доводилося починати з нуля. Спершу ми зробили ремонт усіх приміщень, свій кабінет я відремонтував в останню чергу. Зараз у нас є усі необхідні спеціалісти, намагаємося постійно оновлювати медичне обладнання. Зовсім нещодавно отримали апарат ультразвукової діагностики харківського виробництва вартістю 130 тисяч гривень.

Загалом поліклініка обслуговує приблизно 40 тисяч мешканців міста. Мікрорайон - компактний, транспортне забезпечення - прекрасне. Раніше людям доводилося добиратися в Центральну міську лікарню за дев’ять кілометрів, зараз виходить значно ближче й економніше.

- Як Ви оцінюєте сьогоднішній стан медицини?

- Є державні програми, спрямовані на потреби медицини. На них за півроку виділено всього 21 відсоток коштів від запланованих у державному бюджеті. Висновки робіть самі.

- Яким чином фінансується поліклініка?

- За першу половину року з міського бюджету нам виділили майже 32 тисячі гривень, а з державного - близько 97 тисяч. Це сума передбачена на рік. З неї за півроку ми використали майже дві третіх. Минулого року фінансування було кращим.

“Люди мене обирали, от я їм і допомагав”

- Ви неодноразово представляли інтереси громади, коли були депутатом різних рівнів. Наскільки важливою для Вас є ця сторінка життя?

- З 1990-го по 1994 рік я був депутатом Рівненської обласної ради першого демократичного скликання, а з 1994 по 2006 роки - депутатом Рівненської міської ради протягом трьох скликань. Люди мене обирали, от я їм і допомагав. Останні чотири роки очолював постійну комісію з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства та соціального захисту населення. Міський голова Рівного Віктор Чайка називав мене “Законник” (таке прізвисько Анатолій Бичков отримав за поміркованість і досконале знання регламенту Рівненської міської ради, оскільки сам брав участь у його створенні, - авт.), бо дуже часто на сесіях міської ради я очолював секретаріат.

- Сумуєте за своїм депутатським минулим?

- А до мене й дотепер люди ходять. Я був депутатом 45-го виборчого округу, живу неподалік від поліклініки “Північна”. У моєму будинку мешкають незрячі. Поки не працював у поліклініці, не знав про них нічого. А так вони до мене приходили постійно в синцях, бо в нашому дворі були ями, от люди й травмувалися. Я звернувся до тодішнього секретаря ради, запросив місцеве телебачення. У результаті - з міського бюджету пішло 43 тисячі гривень на впорядкування подвір’я. І я не для себе це робив, бо ті ями добре бачив, а для людей. Зустрічаючись з мешканцями свого округу в дворах, казав: “Ви давайте мені накази, а я буду їх виконувати”. Зараз же ніхто не знає депутата свого округу, до якого можна звернутися зі своїми проблемами.

Коли ж будуть мажоритарні списки, знову балотуватимуся у депутати.

- Медицина у Вашій родині - сімейна справа?

- Моя дружина, Алла Миколаївна, - лікар-терапевт, молодший син - 15-й медик у сім’ї (якщо брати до уваги нашу з дружиною родини). Є у нас двоє кандидатів наук, старший син - доцент. Місяць тому він був у Празі, а незабаром їде у Амстердам на двотижневе стажування. Менший син перейшов на третій курс медичного інституту.

Життєві історії від Анатолія Бичкова

- У Вас є хобі?

- З піснею не розлучався ніколи. Як вже розповідав, все розпочалося в інституті. Потім співав у ансамблі та у народному хорі Центральної міської лікарні м.Рівного, який отримав звання “народного” у 80-х роках минулого століття (коли Анатолій Бичков був солістом, - авт.). Пригадую кумедний випадок. У 1995-му році хор гастролював у Німеччині. Ми потрапили якраз на свято пива. Хоча в репертуарі було чотири німецьких твори, особливою популярністю користувалася пісня про Степана Разіна. Ми тоді ще й непогано заробили, бо німці неодноразово замовляли нам саме її.

- Чим ще полюбляєте займатися, окрім медицини, звісно?

- Дуже люблю мандрувати. У 1987-му році відвідав Фінляндію, був у Чорногорії, Румунії, неодноразово - у Польщі. В моєму запасі - байки та історії на будь-який смак і на всі випадки життя.

- Розкажіть дещо читачам нашої газети.

- Коли був у складі рівненської делегації у німецькому місті Візенхайт разом із Євгеном Кучеруком, головним лікарем ЦМЛ, останній наказав усім вдягнути костюми та краватки на прийом до бургомістра. А спека тоді стояла неймовірна! Ми прийшли за п’ятнадцять хвилин до початку прийому, все з нас тече, коли ж дивимося, - німці повбиралися по погоді, сам бургомістр - у шортах та футболці. Нас пошкодували і одразу повели у внутрішній двір до фонтану, ми ж почали скидати з себе піджаки (cміється, - авт.).

Якось асистував під час двох операцій у м.Фолках (Німеччина) у невеличкій клініці на 65 ліжок. Коли ж професор Георг Клозе представив мене пацієнтові, якому я робив операцію, то його здивуванню не було меж - лікар з України! Потім у місцевій газеті з’явилася велика стаття з фотографіями про українського хірурга Анатолія Бичкова, а я навіть незчувся, коли ж мене фотографували…

В Оберфіхтаху (Німеччина) вразило пиво. Ми зайшли з німецьким другом у місцевий пивбар “У Петьки”, а там - 52 різновиди пива. “Вальтер, я стільки не осилю”, - кажу товаришеві. А коли нас повезли на екскурсію на Мюнхенський медичний завод, був просто в захваті від організації робочого процесу й ідеального порядку. Коли ж дивлюся, німець стоїть навколішки на газоні та жовту траву щипчиками видирає! Це ж треба, яка ментальність!

- 24 серпня Вам виповнюється 60 років. Вже вирішили, як святкуватимете ювілей?

- 24-го серпня - разом із родиною у колі друзів, а 26-го - відзначимо з колегами.

- Дякую за інтерв’ю. Бажаю гарно відсвяткувати! Найкращі вітання від колективу редакції нашої газети!

21.08.2008Кароліна КРУГЛИК


Переглядів: 1206

Версія для друку

Коментарі (1):


Алла : шкода що Анатолій все забув піля смерті моєї мами

Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21073)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14469)
• Допомога під час карантину [967] (14386)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13911)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13863)
• Живи до ста! [965] (13857)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13567)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13511)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (952)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (82)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (80)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (75)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"