№372 від 27.11.2008p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Корисно знати Тонкощі японського етикетуДовідавшись, що таке суші і як їх готувати, ми можемо перейти до культури вживання цієї популярної японської страви. Нагадаємо, чому сучасні види суші прийшли до нас саме з Японії. Головною причиною є місцезнаходження країни, адже Японія - острівна країна, оточена теплим японським морем Kuroshio. Воно багате планктоном і, отже, густо заселене різноманітними рибами, ракоподібними й молюсками. Суші прийшли в Японію більш 100 років тому, як метод заготівлі риби. Батьківщиною найперших суші були країни Південної Азії. Традиційно суші їдять паличками, але від чітких правил етикету можна відступити, і їсти руками, якщо Ви в компанії знайомих людей. Цікаво, що в Японії чоловікам, на відміну від жінок, не забороняється їсти суші руками. Для того, щоб смак не втрачався і ви відчували його щоразу по-новому, рекомендується перед кожним шматочком з’їдати скибочку маринованого імбиру. Він очищає піднебіння від присмаку попереднього суші. Смак риби чудово підкреслює соєвий соус у поєднанні з хріном Васабі, у який рекомендується вмочувати суші перед вживанням. У сучасних суші-барах та ресторанах можна замовляти до суші будь-які напої, але найкраще в процесі їжі пити саке і зелений чай. Саке вживають підігрітим і тільки перед їдою. Під час трапези п’ють зелений чай. Він дозволяє позбутися присмаку й освіжити рот перед наступною порцією. На сьогоднішній день відомо, що суші можна їсти двома способами. Спосіб 1 Налийте трохи соєвого соусу в спеціальне блюдечко. Візьміть суші, переверніть набік і візьміть його знову так, щоб ви могли вмочити рибу в соус. Покладіть суші в рот таким чином, щоб верхній шар опинився на язиці. Деякі види суші вживаються без соєвого соусу. Зазвичай суші їдять цілим. Ви можете їсти суші як руками, так і паличками, але, як ми вже сказали, жінки завжди їдять суші паличками. Спосіб 2 Візьміть маринований імбир і вмочіть його в соєвий соус. Користуючись імбиром як своєрідним “пензликом”, розмажте соус по верхньому шару суші. Покладіть суші в рот таким чином, щоб верхній шар був на язиці. Чого не слід робити: 1. Не варто користуватися паличками, щоб передати їжу сусідові за столом: як вважають японці, це дуже грубе порушення етикету. 2. Не заведено самому підливати напої у свій келих. 3. Не встромляти палички в їжу, особливо в рис, так робиться тільки на похоронах, тому за звичайним столом це зовсім недоречно. 4. Не класти палички поперек чашки. 5. Не наколювати їжу на палички. 6. Намагатися не капати соусом ні з паличок, ні з їжі. 7. Ніколи не облизувати палички. 8. Ніколи не вказувати паличками на щось або когось і не розмахувати ними в повітрі. 9. Не підтягувати до себе тарілку за допомогою паличок. 10. Ніколи не стукати паличками по чашці або тарілці з метою привернути до себе чиюсь увагу. 11. Не “малювати” паличками на столі. 12. Не затискати дві палички в кулаці. 13. Ні в якому разі не курити; тютюновий дим не дозволяє іншим насолоджуватися смаком і запахом делікатних страв, крім того, тільки по запаху можна визначити свіжість риби. 14. Соєвий соус є приправою до риби, ніколи не вмочуй у нього суші цілком. Використовуючи ці поради, ви завжди будете на висоті не тільки в компанії друзів, але й серед справжніх знавців суші.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |